1Password Anmeldelse 2024

1Password

Der findes efterhånden så mange password managers på markedet, at det kan være utroligt svært at finde rundt i. Men på trods af dette, så er der stadig visse ”store spillere”, der dominerer feltet. En af disse er 1Password, er har ligget i top i flere år nu. I denne artikel vil vi give en grundig anmeldelse af 1 Password.

FÅ TILBUD HER
Prøv 1Password gratis i 14 dage

1password er den bedste adgangskodemanager for begyndere! Avanceret sikkerhed med autentificeret kryptering, PAKE og mere. Advarsler for kompromitterede websteder og sårbare adgangskoder

Sidst opdateret den: 9. juni 2024

Overblik

1Password blev udgivet i juni 2006, og er siden da vokset til en af markedets absolutte sværvægtere indenfor Password Managers. 1 Password er skabt af firmaet AgileBits Inc, der har hovedsæde i Toronto i Canada. Deres erklærede mål, er at tilbyde online sikkerhed til alle brugere af internettet. Dette gør de ved at hævde den enkelte brugers privatliv over alt.

Pris

1Password har to planer for private brugere. Der er enkeltmands-pakken, der koster $2.99 USD om måneden med et årsabonnement og familiepakken til $4.99 USD om måneden, for et årsabonnement. Den individuelle plan passer, hvis du kun er én bruger, og familieplanen kan have op til 5 brugere. Udover disse planer, findes der også 3 forskellige firmaplaner. Alle planerne kan prøves gratis i 14 dage.

1Password Pris

PRØV 1PASSWORD

Opsummering

KARAKTERISTIKA VÆRDI
Multi-login Fra ∞ enheder
Kompatible enheder Windows, macOS, Linux, Chrome OS, Android, iOS
Pengene tilbage-garanti? I 14 dage
Kryptering Ikke oplyst
Priserne starter fra
Gratis plan? Ikke tilgængelig

Sikkerhed

1Password er som en sværvægter blandt Password Managers bestemt en sikker tjeneste. De er faktisk kendt, som en af de absolut sikreste tjenester på markedet lige nu. Derfor har 1 Password også fået ret stor popularitet blandt såvel private brugere, som firmabrugere.

Kryptering

1 Password bruger en AES-256-kryptering, som er den absolut bedste og mest anvendte krypteringsmetode i øjeblikket. Derfor er denne password manager omtrent lige så sikker, som adskillige militære sikkerhedssoftwares, og adskillige regeringers krypteringer. Hvis du stoler på, at militæret har styr på deres sikkerhed, kan du altså også godt stole på 1 Password.

Ingen-kendskab arkitektur

Alle dine informationer er skjult for selskabet bag 1 Password, og derfor kan du sagtens stole på tjenestens sikkerhedsniveau. 1 Password spørger ikke om din data, og der er intet sted, hvor din data bliver gemt. Derudover sælger de ikke din data videre til andre virksomheder. Dette står i kontrast til andre password managers, der hovedsageligt lever af at videresælge brugeroplysninger til andre virksomheder og ondsindede mørkemænd.

1Password interface

To-faktor godkendelse

Som bruger bliver du tilbudt at tænde for to-faktor godkendelse. Dette betyder, at du skal bruge to logins for at få adgang til din profil. Du kender det måske via din Netbank, der ligeledes bruger en to-faktor godkendelse. Det er en god sikkerhedsfeature, da det besværliggør jobbet for eventuelle ondsindede mørkemænd, da de skal hacke sig igennem ikke blot én, men to krypterede loginsites.

Backup og synkronisering

1 Password har noget de kalder ”hvælvinger”, som gør, at du kan dele dine informationer netop som du selv ønsker det. Du har mulighed for at holde dine forskellige data adskilte, og dermed lave backups af individuelle mapper. På den måde sikrer du dig ekstra meget, at dine data ikke pludseligt forsvinder fra dig.

Kom i gang

Det er heldigvis let at sætte 1 Password op og installere tjenesten. Du skal egentligt bare vælge en plan ud fra dine behov. Her kan du vælge mellem den individuelle plan eller familieplanen – er du et firma har du yderligere muligheder. Herefter verificerer du din e-mail med en kode, som bliver sendt. Derefter skal du have et ”master password”, der styrer al din adgang. Når denne er skabt, har du adgang til tjenesten og kan lægge din data op.

PRØV 1PASSWORD

Tillægstjenester

Det er naturligvis ikke et krav for en god Password Manager, at der skal være overflod af tillægstjenester. Men det er derimod et tegn på en sund software, når der er overskud til at inkludere disse tillægstjenester. Hos 1 Password får du adskillige virkelig gode tillægstjenester, der højner brugeroplevelsen betydeligt.

Import og eksport af password

Det er super let at importere gamle passwords til 1 Password. Du går blot til din profil i højre hjørne og trykker ”importer” i menuen. Herefter vælger du, hvor du vil importere fra, og indsender en CSV-fil, som du har downloadet. Det er super intuitivt, og en af de bedste features – og mest forventelige – ved 1 Password.

Lav passwords

En anden hovedårsag til, at mange vælger at anskaffe sig en Password Manager er, at de kan hjælpe med at lave gode passwords. Det samme er tilfældet ved 1 Password, der kan lave tilfældige passwords til sine brugere med kun få klik. Igen er det super intuitivt, og virkelig en lækker tillægstjeneste.

Autoudfyld passwords

Du kender det måske fra din Google-konto, men hos 1 Password er autoudfyldningen bare langt mere sikker. Ligesom hos Google, kommer der automatisk en valgmulighed op, når du tilgår en side, hvor du har et login til. Her trykker du simpelthen bare på ”autoudfyld”, og så er du logget ind! Nemt og enkelt.

1Password fungere

Tjek password styrke

1 Password’s ”Vagttårn”-tjeneste tjekker værdien af dine eksisterende passwords, og giver dig en notifikation, hvis de ikke længere er sikre nok. Dette er en helt essentiel del af enhver Password Manager, men ikke noget at de alle indeholder. Derfor er dette et virkeligt stort plus i vores bog. Derfor er vi vældigt begejstret for netop denne feature.

Andre Tillægstjenester

1 Password har mange forskellige ekstra tillægstjenester. Der findes eksempelvis en ”autolås”-funktion, der låser dine konti efter et bestemt tidsinterval. Derudover tilbyder de en særlig beskyttelse imod phishing-angreb, biometrisk verifikation til dine logins, en digital tegnebog hvor du kan lagre dine personfølsomme dokumenter, sikre noter og meget mere!

Brugervenlighed

Som nævnt flere gange ovenfor, er 1 Password super intuitivt og let at bruge. Designet er ligeledes let at finde rundt i, og er samtidigt behageligt for øjnene. Da vi surfede rundt i softwaren oplevede vi på intet tidspunkt nogle blindgyder eller lignende trælse ting. Derfor kan vi varmt anbefale 1 Password til både nybegyndere og certificerede folk indenfor IT-sikkerhed.

1Password password manager

Kompatibilitet

Som man kunne forvente, er 1 Password kompatibel med alle de gængse styresystemer. Du kan således bruge softwaren på både Windows og Mac, selvom Windows-versionen er en smule dårligere end Mac-versionen.

Du kan ligeledes bruge 1 Password på både iOS og Android enheder. På den måde har du altså altid din Password Manager lige ved hånden.

Kundeservice

1 Password tilbyder kundeservice på flere forskellige kanaler. Du kan enten søge hjælp via deres e-mail support, deres supportforum eller deres Twitter-konto. Du kan måske undre dig over, at der ikke er nogen telefonsupport, men det er ret sjældent at man finder det hos Password Managers. Kundeservicen ligger altså stabilt i forhold til, hvad man kunne forvente.

Sammenligninger/Alternativer

Det er selvfølgelig nemt at sidde her, og råbe højt om, hvor fantastisk 1 Password er, når man ikke sammenligner med andre. Derfor har vi i denne anmeldelse valgt at inkludere et par sammenligninger med henholdsvis Dashlane, NordPass og Password Boss. Disse er alle, ligesom 1 Password, sværvægtere indenfor Password Managers lige for tiden.

1 Password vs Dashlane

I det store billede er 1Password en smule bedre en 1 Password. Men det er ikke meget, og skyldes hovedsageligt, at Dashlane har en gratisversion, hvor 1Password ikke har. Til gengæld, så er Dashlane en del dyrere.

1 Password vs NordPass

Dashlane er ligeledes en smule bedre end 1Password, men ikke med meget. Langt hen ad vejen tilbyder NordPass og 1 Password de samme ting, og derfor er det hovedsageligt gratisversionen hos NordPass, der gør udslaget.

1 Password vs Password Boss

Generelt vil vi mene, at 1 Password slår RoboForm i en direkte sammenligning. 1 Password har flere tillægstjenester, og er mere gennemskuelig end Password Boss.

Konklusion

I dag findes der utallige Password Managers på markedet. Derfor kan det være svært at vælge, hvilken Password Manager, der passer bedst til netop dine behov. På trods af dette, er der dog visse Password Managers, der er bedre end andre.

I denne artikel har vi anmeldt 1 Password, der er en af de helt store spillere på markedet. Vi mener stadig, at 1 Password fortjener sin position I 2022, selvom der kun kommer flere og flere konkurrenter. Vi vil derfor anbefale 1 Password til alle, der har interesse i et godt produkt, med mange brugbare tillægstjenester til forholdvis billige penge, sammenlignet med konkurrenterne.

9.5 Total Score
Gennemsnitlig Score

Privatliv og sikkerhed
10
Tillægstjenester
10
Support
9.5
Værdi for pengene
8
Brugervenlighed
10
FORDEL
  • Nem at bruge
  • Lækkert design
  • Let at bruge alle tillægstjenester
  • God kompatibilitet
  • God sikkerhed
ULEMPE
  • Har ingen gratisversion
  • Man kan ikke invitere folk, der ikke selv har en profil.
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk