Astrill VPN Anmeldelse 2024

astrillvpn anmeldelse

Med alle de mange VPN-tjenester på markedet i dag, er det svært at vælge. Det er nemlig ikke helt lige meget: der er stor forskel på de forskellige muligheder. Da jeg går rigtigt meget op i privatliv og sikkerhed, er jeg specielt kræsen med valget af VPN. Jeg har derfor testet alle de store VPN udbydere på markedet, og deler ud af mine erfaringer her på bloggen. I denne anmeldelse tager jeg et kig på Astrill VPN, der er en forholdsvist populært VPN-udbyder.

Prøv Astrill
Kom i gang med AstrillVPN

Det er let og hurtigt, at komme i gang med VPN Astrill. De har 24/7 support, servere i mere end 50 lande og ubegrænset båndbredde.

Kort om VPN Astrill

Astrill VPN er registreret i Seychellerne, hvor lovgivningen er ganske stærk i forhold til privatlivets fred. Det betyder også, at de kan slippe afsted med, ikke at have logning. VPN Astrill er desuden særligt designet til at komme udenom VPN-blokeringer i lande som Kina. Det har gjort dem ganske populære i de dele af verden, hvor internet-censur er et stort problem. Der er delte meninger om, hvorvidt Astrill egner sig til brug på Netflix og andre streaming-tjenester. Jeg finder det derfor værd at teste AstrillVPN af, så vi kan se, om den er noget værd.

Pakker og Priser for AstrillVPN

AstrillVPN holder tingene simple: alle pakker giver samme adgang. Den eneste forskel er, hvor stor en rabat du får.

vpn astrill

 • Hvis du betaler på måneds-basis: Det er forholdsvist dyrt, men der er i det mindste ingen binding.
 • Betaler du for et halvt år ad gangen: Det er stadig højere end de fleste konkurrenter: men en betydelige besparelse i forhold til at betale månedligt.
 • Betaler du for et helt år ad gangen: Det er en noget mere overskuelig pris, der ikke er helt uset, hos andre VPN-udbydere.

Du kan derudover betale ekstra for VIP adgang, hvor du får første-prioritet på de forskellige VPN servere. Det er også muligt at betale for en fast IP adresse, hvis det er noget du har behov for.

Prøv Astrill i Dag

Opsummering af Astrill

Jeg har opsummeret AstrillVPN på de mest basale punkter, i tabellen her under:

Funktion Værdi
Logning? Ingen logfiler
P2P? Torrents er tilladt
Netflix US, UK, AU, CA, FR, DE
Multi-login 5 login på samme tid
Dækkede lande Mere end 60 lande
Understøttede OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Pengene-tilbage-garanti No dages fuld returret
Protokoller OpenVPN, StealthVPN, OpenWeb, L2TP, IPSec, SSTP, Wireguard
Trafikdata Ubegrænset
Kryptering Anerkendte krypteringsteknologi: AES 256-bit
IP-adresse Ubegrænset
Servere 300+

Jeg Prøver Astrill af i Praksis

AstrillVPN ser umiddelbart fornuftig ud på papiret. Men hvordan virker den i praksis? En VPN kan bruges til mange ting, og det er derfor vigtigt, at teste det hele.

Test af Netflix

Det er blevet rigtigt populært at bruge VPN til Netflix. Det giver nemlig mulighed for, at tilgå katalogerne fra andre lande. Bruger du eksempelvis en amerikansk VPN server, så kan du se mange flere film og TV serier. Netflix og lignende streaming-tjenester forsøger dog ofte at blokere for brug af VPN. Det er derfor ikke alle udbydere, der egner sig til streaming på Netflix.

Den første AstrillVPN server jeg forsøgte virkede fint med Netflix. Jeg blev ikke blokeret, og streaming-hastigheden var god. Da jeg prøvede en anden server, virkede det dog pludseligt ikke. Jeg lærte hurtigt, at det langt fra er alle VPN Astrill servere der virker med Netflix. Man kan derfor hurtigt bruge en masse tid og kræfter på, at prøve forskellige servere af, før det virker. Det er ikke rigtigt optimalt, når man bare gerne vil hygge sig med en god film.

Test af Torrenting

Hvis det man gerne vil se ikke er på Netflix, kan det være fristende med en torrent i stedet. Her er det også en god idé at bruge en VPN, så du kan holde dig anonym.

Det er ikke alle servere hos AstrillVPN der kan/må bruges til Torrents. De har tydeligt markeret de servere, du skal bruge til torrenting. De er typisk placeret i lande, hvor lovgivningen omkring copyright er lidt mere løs. Det giver selvfølgeligt god mening: men det har også en bagside. Min erfaring er nemlig, at disse servere var irriterende langsomme. En god VPN sløver ikke ens forbindelse i nogen særlig grad. Men når jeg hentede torrents via VPN Astrill gik det ofte meget langsomt. Nogen få servere jeg prøvede havde fuld hastighed nogen gange. AstrillVPN er altså ikke den perfekte VPN til torrents.

VPN Astrill i Kina

Når man er i Kina, er der meget skrap kontrol med internettet. Mange vestlige hjemmesider er blokerede, og alting bliver overvåget af regeringen. En VPN er altså nødvendig, hvis man vil have fuld og privat adgang til internettet. Kina kæmper dog for at blokere for brugen af VPN, så ingen slipper udenom. Det betyder igen, at mange VPN tjenester ikke virker indenfor Kinas grænser.

Astrill har specialiseret sig i, at omgå denne slags blokeringer. Deres OpenWeb og StealthVPN funktioner er særligt designet til, at komme udenom censuren i Kina og lignende lande. Jeg har testet disse funktioner af på et besøg i Kina, og det virkede 100% af gangene.

Gaming med VPN

Hvis man er gamer, stiller man ekstra høje krav til hastigheden og stabiliteten på sin VPN. En langsom VPN vil nemlig betyde højere Ping-tider, hvilket er uheldigt når man spiller online. Når et spil skal opdateres, eller man har brug for at hente meget data i et MMO, er download-hastigheden vigtig.

Her var VPN Astrill en lidt for blandet oplevelse. Nogen af deres servere virkede fint til gaming de første par timer, og blev så pludseligt langsomme eller ustabile. Andre servere fungerede bare slet ikke. Der er ikke umiddelbart noget system i det, så det er umuligt at vælge en god VPN server til gaming.

Prøv Astrill i Dag

VPN Astrill Funktioner

AstrillVPN har en række særligt funktioner, der skiller dem ud fra mængden. Dem kigger jeg nærmere på i dette afsnit.

OpenWeb og StealthVPN

Begge disse funktioner er designet til, at komme udenom censur og VPN-blokeringer. OpenWeb pakker din VPN forbindelse ind, så den ligner almindelig HTTPS-trafik. Det betyder, at ingen – ikke engang din internetudbyder – kan se du bruger en VPN. Det ligner bare, at du har en helt almindelig krypteret forbindelse til en hjemmeside. Hvis du stadig er blokeret – eller bare er ekstra paranoid – så er StealthVPN svaret. Her har Astrill bygget deres egen protokol fra bunden, der omgår censur. Den ligner på ingen måde en traditionel VPN-forbindelse, og er derfor nærmest umulig at opdage.

astrill vpn

Kill switch

Det smarte ved en VPN er, at den skjuler din rigtige IP-adresse. Men hvad sker der, hvis forbindelsen til din VPN pludseligt afbrydes? Så risikerer du, at din rigtige IP slipper ud – og det er ikke godt! AstrillVPN har derfor en kill-switch funktion, der slår dit internet fra, hvis du mister forbindelsen til deres VPN. På den måde er du helt sikker på, at du altid er beskyttet.

Multi-hop VPN

VPN Astrill tilbyder, at du kan køre din forbindelse igennem mere end én VPN server. For hvert VPN “hop” bliver det sværere at spore dig.

Onion over VPN

Denne funktion kører din internetforbindelse over det særlige Tor Onion-netværk. Det er en ekstra anonym måde at tilgå internettet på. Forbindelsen er betydeligt langsommere, men du er til gengæld nærmest umulig at spore.

Port forwarding

Hvis du gerne vil seede torrents, hoste en server til et spil eller lignende, så skal du bruge port forwarding. Det gør det muligt for computere på internettet, at forbinde til din maskine, selvom du er bag en VPN.

Smart mode

Normalt er det ikke svært at se, at du bruger en VPN. Du får nemlig en IP adresse fra en server, der står i et datacenter et eller andet sted. Hvorfor skulle en privatperson have sådan en IP, medmindre de brugte en VPN? Men med Smart Mode giver Astrill dig en almindelig IP adresse. På den måde kan ingen se, at du bruger en VPN. Det kan komme udenom de fleste VPN-blokeringer på hjemmesider og apps.

Web og App Filter

Denne funktion gør det muligt, at slå brugen af VPN til eller fra, på bestemte hjemmesider og apps. Måske ønsker du ikke at bruge en VPN, når du spiller et bestemt spil. Eller måske ønsker du altid at din forbindelse til Google skal bruge din VPN. Den slags kan du opsætte med disse filtre.

VPN Sharing

Denne funktion gør det muligt for dig, at dele din VPN-sikrede internetforbindelse, med andre enheder. Har du eksempelvis en Playstation, så kan du ikke installere et VPN-program direkte på den. Men ved at bruge VPN sharing på din computer, kan du forbinde din Playstation den vej igennem. Du kan altså bruge VPN alle steder, ved at benytte VPN sharing.

Dedicated IP

Den typiske VPN-bruger vil gerne kunne skifte IP adresse med jævne mellemrum. Nogen gange har man dog glæde af, altid at have den samme IP. Det går du, ved at købe en dedikeret IP hos AstrillVPN.

VIP Add-on

Hvis du befinder dig i Asien, eller har brug for ekstra hurtige servere til gamin, er VIP vejen frem. Her betaler du $10 ekstra om måneden, og får 100GB VIP trafik. Denne trafik kan du bruge på servere, som “almindelige” medlemmer ikke kan bruge. Det betyder, at stabiliteten og hastigheden altid er i top.

DNS leak protection

Mange VPN-brugere har oplevet, at deres rigtige IP adresse er lækket grundet DNS. Her tilbyder Astrill en særlig DNS leak protection funktion, der skulle undgå dette.

Sådan Bruges AstrillVPN på Windows

Det er dejligt let at bruge VPN Astrill på din Windows maskine. Programmet ser således ud:

VPN Astrill

Du trykker altså på en enkelt knap, og så har du en sikker VPN forbindelse. Du se hvilket land du er forbundet til under knappen, og hvor hurtig din hastighed her.

Du kan trykke på de tre streger oppe i øverste venstre hjørne, og at tilgå indstillingerne:

astrillvpn

Andre Steder du kan Bruge Astrill

Du er ikke begrænset til at bruge AstrillVPN på din Windows PC. De har også klienter til:

 • iPhone, iPad og andre iOS enheder
 • Android telefoner, tablets, SmartTV og så videre.
 • MacBook, iMac og andre enheder der kører MacOS
 • Linux computere og servere

Selv hvis der ikke er en klient til en maskine, kan du bruge VPN sharing.

Testresultater for VPN Astrill

Jeg kørte en række forskellige tests på VPN Astrill. Her er mine resultater:

 • Hastigheden varierede utroligt meget. Når hastigheden var god, så kunne den næsten toppe min 50mbit forbindelse ud. Men nogen gange var forbindelsen betydeligt langsommere. Det var umuligt at sige, om en server ville være hurtig eller langsom, før jeg havde forbundet til den. Den kunne også ske at være hurtig de første par timer, og så pludseligt blive ugideligt langsom.
 • DNS Leaks skulle ikke kunne ske ved Astrill, da de jo har DNS Leak protection. De har dog valgt at blokere for adgangen til de typiske DNS leak test-værktøjer. Det er meget mistænkeligt. De har selv et værktøj til at teste DNS leaks med, men hvorfor skulle jeg stole på deres test? Jeg fandt en vej udenom blokeringerne, og resultatet var skræmmende. AstrillVPN er ikke nær så god til at undgå DNS lækager som de reklamerer med.
 • Torrenting kan normalt udnytte hele din internetforbindelse, så lange der er nok seeders på en torrent. Min download-hastigheder over Astrill varierede dog utroligt meget, alt efter hvilken server jeg valgte.

Hent Astrill

Kundeservice hos Astrill

En af styrkerne hos VPN Astrill er, at deres kundeservice er let at få fat i. På deres support side kan man finde alle ressourcerne man har brug for, til selv at problemløse. Hvis det fejler, så kan man få hjælp igennem en live chat på få sekunder. Hvis det ikke haster, så kna man også sende dem en længere besked, og få svar indenfor et par timer. Deres support er responsiv og dygtig, og kan hjælpe med selv tekniske problemer.

VPN Astrill Sammenlignet med Konkurrenterne

Hvordan klarer VPN Astrill sig i forhold til de konkurrerende VPN tjenester?

 • Sammenlignet med ExpressVPN er Astrill dyrere, mere kompliceret og langsommere. Astrill er en udemærket tjeneste, men de kan ikke hamle op med ExpressVPN. Læs gerne min ExpressVPN anmeldelse for at finde ud af hvorfor.
 • Sammenlignet med NordVPN er AstrillVPN et værdigt alternativ. Man får mere for pengene hos NordVPN, men VPN Astrill har en fordel i Kina. Jeg har også en NordVPN anmeldelse du kan kigge på.

Konklusion

AstrillVPN er alt i alt en ganske okay VPN tjeneste. De er placeret i et land, hvor du har ret til privatliv og sikkerhed. De har nogen smarte funktioner, særligt når det kommer til at omgå censur. De koster dog en del mere end konkurrenterne, og har nogen udfordringer i forhold til stabilitet og sikkerhed. Jeg vil derfor foreslår, at folk bruger ExpressVPN i stedet for.

8.9 Total Score
Astrill VPN

Privatliv og sikkerhed
9
Funktioner
9
Hastighed og ydeevne
8.5
Værdi for pengene
9
Brugervenlighed
9
FORDEL
 • Registreret i Seychellerne
 • Virker i Kina og lignende lande
 • Mange avancerede funktioner
ULEMPE
 • Hastigheden svinger meget
 • Risiko for DNS lækage
 • Koster mere end andre tjenester
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk