Atlas VPN | Anmeldelse 2024

Atlas VPN

Internettet er et usikkert sted i vores moderne tid. Det er efterhånden blevet lettere for kriminelle at frarøve dig data og penge online, end det er ude i virkeligheden. Derfor er det enormt vigtigt, at du benytter de rigtige typer af software til at beskytte dig. Gør du ikke det, vil du blive et let offer for ondsindede mørkemænd, der ønsker at stjæle din data og dine penge fra dig. I denne anmeldelse af Atlas VPN vil jeg gennemgå de vigtigste elementer af Atlas, så du kan danne din egen mening om denne sikkerhedssoftware. Først vil jeg præsentere firmaet bag. Derefter vil jeg gå mere i dybden omkring, hvordan Atlas fungerer, og hvilken brugeroplevelse der tilbydes. Til slut vil jeg opsummere ved at sammenligne med andre kendte VPN-softwares.

PRØV ATLAS VPN NU
Atlas VPN er blandt de bedste på markedet.

Atlas VPN tilbyder ikke blot en gratisversione med ekstremt højt sikkerhedsniveau. De tilbyder også en Premiumversion, der er skræddersyet til gaming.

Sidst opdateret den: 14. april 2024

Præsentation

Atlas er en ret ny spiller på VPN-markedet og blev officielt stiftet i 2019, som en del af Nord Security. De hævder selv at have 6 millioner brugere på verdensplan, hvilket giver ret god mening, når man kigger på deres service. Atlas har som erklæret mål at gøre digitalt privatliv og sikkerhed tilgængeligt for alle forbrugere. De tilbyder altså både gratis tjenester og betalte tjenester. Derudover er at af deres hovedmål, at de skal være innovative og fremadsynede på markedet. Dermed er det ret sikkert at Atlas, med sine allerede eksisterende og velfungerende tillægstjenester, kun vil vokse i fremtiden. Der er således tale om en VPN, der er i en udviklingsfase, men som allerede er kommet virkelig godt fra start.

Atlas Planer og priser

Der findes to pakker hos Atlas. Den ene er en gratis version og den anden er en betalt version. Der er således ikke lige så mange pakkeløsninger som hos mange af Atlas konkurrenter. Dette er dog ikke en dårlig ting, da det bevirker, at gratisversionen tilbyder langt flere tillægstjenester end hos mange af konkurrenterne, der har disse tillægstjenester i forskellige niveauer af betalte pakkeløsninger. Det skal selvfølgelig også nævnes at begge planer har 30 dages pengene-tilbage-garanti.

Atlas VPN priser

Atlas Gratis

Gratisversionen giver adgang til tre forskellige lande-servere, og giver ellers det vanlige sikkerhedsniveau. Desværre er gratisversionen ikke god til at streame, da hastigheden bliver påvirket af det begrænsede antal af servere. Sikkerhedsmæssigt er gratisversionen dog helt i top med mange af konkurrenternes betalingsbaserede pakkeløsninger. Vi anbefaler derfor særligt grativersionen, til alle der måtte være i tvivl om, hvilken VPN-tjeneste, der er den rette for dem.

Atlas Premium

Premiumversionen giver adgang til 45 forskellige lande-servere, og er dermed langt bedre egent til streaming. Hastigheden er dermed også langt højere end hos gratisversionen, men når det er sagt, så er sikkerhedsniveauet egentlig meget lig gratisversionen.

FÅ TILBUD PÅ ATLAS HER

Opsummering

Funktion Værdi
Logning? Ingen logfiler
P2P? Torrents er tilladt
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ login på samme tid
Dækkede lande Mere end 45 lande
Understøttede OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick
Pengene-tilbage-garanti 30 dages fuld returret
Protokoller WireGuard, IKEv2/IPSec
Trafikdata Ubegrænset
Kryptering Anerkendte krypteringsteknologi: AES 256-bit
IP-adresse Ubegrænset
Servere 750+

Brug Atlas VPN

Som nævnt ovenfor er der stor forskel på, hvorvidt man bruger gratisversionen eller den betalte version af Atlas. Dette er især gældende, når man vil streame indhold, og derfor er det værd at dykke i dybden med forskellige streamingtjenester, ved brug af Atlas.

Netflix

Desværre er det ikke muligt at se Netflixindhold fra andre lande med Atlas VPNs gratisversion. Netflix kan simpelthen se, at Atlas går ind og overruler geoblokeringen, de har sat i værk. Til gengæld virker det fint med Atlas’s premiumversion, der også er mere tiltænkt streamingindhold.

Torrent

Hvor det ikke er muligt at se andre landes Netflix indhold med gratisversionen af Atlas, er det derimod muligt at hente torrents. Atlas giver mulighed for P2P adgang, hvilket, groft sagt, betyder at du kan dele filer med andre brugere, og dermed også hente torrents.

Kina

Atlas har som erklæret mål at give frit internet til alle brugere i verden. Dette inkluderer naturligvis også borgere i Kina. Forbinder du din Atlas fra Kina, vil din IP-adresse blive skjulet og krypteret, så du kan undgå den censur, som borgere i Kina ellers er underlagt.

Gaming

Atlas virker som et ret solidt værktøj, når det kommer til gaming. Alle tilbagemeldinger på ping har vist, at Atlas tilbyder ret gode forhold for gamers, da den ping man får er dejligt lav. Det eneste problem der kan opstå, er hvis man bruger meget fjerne servere. Men så længe man holder sig til servere, der er tæt på ens egen lokation, så burde der ikke være noget problem.

Atlas VPN tillægstjenester

SafeSwap

Atlas tilbyder deres brugere at skifte imellem forskellige IP-adresser, hvilket gør det endnu lettere at forblive anonym på internettet.

Tracker Blocker

VPN tjenester er som regel ikke gode til at detektere trackere af din internetfærden, men dette har Atlas udviklet en tillægstjeneste, der kan gøre for dig. Du får dermed øget dit privatliv på internettet samtidig med, at du undgår pop-ups og malware, hvilket resultere i en hurtigere internetforbindelse.

atlas vpn

Split Tunnel

Atlas bruger en AES-256 kryptering, som er stort set ubrydelig. Derudover benytter Atlas WireGuard som tunnel protokol. WireGuard er kendt for sin hastighed og sikkerhed, og derfor er dette helt klart et plus hos Atlas.

IP Leak Beskyttelse

Umiddelbart ser det ud til at Atlas ikke har nogle lækager når det kommer til IPv6 eller DNS.

Data Brud Overvågning

Når der sker et sikkerhedsbrud, vil Atlas notificere dig, så du kan skride til handling inden dine informationer falder i de forkerte hænder. Dette er en helt igennem genial tillægstjeneste, der giver brugere den fornødne sikkerhed, når de surfer på nettet.

vpn atlas

Nødstop

Atlas giver dig mulighed for at udføre et nødstop på iOS, macOS, Android og Windows systemer. Nødstoppet er særligt anvendeligt, hvis din VPN imod forventning skulle tabe signal, imens du surfer.

Windows Klienten

Interface

Brugeroplevelsen hos Windows-versionen af Atlas er ganske fornuftig. Der er alle de fornødne menuer, og det er dejligt nemt at finde rundt. Man skal dog være opmærksom på at Atlas stadig har løbende opdateringer af deres interface, og at der derfor godt kan forekomme ændringer.

atlas vpn

Men umiddelbart, så har alle opdateringerne kun været for det bedre, og Atlas bliver bedre og bedre for hver gang. Du behøver derfor ikke være et IT-geni, for at kunne bruge tjenesten – hvad enten du bruger den på Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick-systemet. Det skal dog nævnes, at Atlas er mere fokuseret på mobilversionen af deres tjeneste, og der derfor kan forekomme enkelte fejl på PC-versionen.

Indstillinger

Det er fra Indstillings-menuen at du kan tilgå SafeBrowse og Nødstopsfunktionen. Derudover kan du holde styr på dine privatlivsindstillinger og få support, hvis du løber ind i et uoverskueligt problem.

vpn atlas

Andre applikationer

Atlas har helt klart primært fokuseret på Windows og Android-systemerne, men det betyder ikke, at andre systemer ikke er understøttet. Du kan således også benytte dit Atlas produkt med Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Android TV, Amazon Fire TV/FireStick. Derudover vil det i fremtiden blive muligt at benytte Atlas som en browserforlængelse til Chrome. Der er dog ingen tegn på, at Atlas vil udvide deres base til at inkludere Linux.

vpn atlas

Grundlæggende er der ikke den store forskel på, om du kører Atlas via Android eller iOS. Designet har nogle få forskelle, men dette ændrer ikke brugeroplevelsen. Der er blot tale om enkelte ændringer i knappernes former – og det er jo ikke dét, som ødelægger den samlede oplevelse.

Den helt store udvikling hos Atlas, er deres udvidelse til Android TV og Amazon Fire TV og Fire Stick. Disse er streamingtjenester, og viser hvordan Atlas virkelig forsøger at være de bedste til streaming. Og hastigheden i disse apps er gode nok til at streame 4K indhold, så selv den mest kritiske streamer burde blive tilfredsstillet.

Atlas VPN Test resultater

Hastighed

Som jeg nævnte ovenfor, så er hastigheden hos Atlas egentlig ganske imponerende, når man tager alt i betragtning. Fordi Atlas bruger WireGuard til Windows og Android-versionerne, er den mindste download hastighed på 94Mbps og upload hastighed på 95Mbps. Dette er egentlig ganske imponerende. Det er først når man vælger servere, som er meget fjerne, at man opdager et fald i hastighed. Vælger du eksempelvis en server fra Australien, kan du forvente kun at have 13% af den normale upload hastighed til rådighed. Mit klare råd er derfor, at du holder dig til servere, som ikke ligger på den anden side af kloden.

DNS lækager

Umiddelbart er der ingen problemer med DNS lækager forbundet til Atlas. Når du logger på en server, så er det den servers IP lokation, som du får vist.

FÅ TILBUD OP ATLAS HER

Atlas VPN Kundeservice

Atlas tilbyder et relativt begrænset antal valgmuligheder, når det kommer til kundeservice. Du kan få hjælp via deres FAQ, en 24/7 e-mail eller ved at anmelde et problem (HER).  FAQ’en findes på Atlas’ hjemmeside og i appen og giver kun et meget grundlæggende overblik. Det er dermed ikke her, at du vil finde svar på dine presserende og specifikke spørgsmål.

atlas vpn

Deres e-mail support er også en smule mangelfuld. For det første skal man lede længe efter mail-adressen, og når man så endelig har fundet den, og har sendt sin anmeldelse afsted, så går der en god rum tid førend man får svar. Det tyder på at Atlas ikke har prioriteret deres kundesupport i samme grad som deres konkurrenter, hvilket er skuffende. Men når det så er sagt, så er medarbejderne hos Atlas meget kompetente, og kan svare på selv de mest indviklede spørgsmål.

Sammenligning

Atlas VPN vs ExpressVPN

Atlas tilbyder en mere fordelagtig pris end ExpressVPN, men til gengæld er ExpressVPN langt mere kompatibel med forskellige styresystemer. ExpressVPN er derudover mere brugervenlig, og er derfor mere velegnet til folk, der ikke nødvendigvis er IT-genier. Atlas derimod et godt billigt alternativ, hvis man er villig til at gå på kompromis med kompatibilitet mulighederne. Læs mere her.

Atlas VPN vs NordVPN

Det som star helt sikkert er, at Atlas VPN tilbyder langt mere for prisen end NordVPN. Men bortset fra prisen, så er NordVPN bedre end Atlas VPN. NordVPN giver bedre kompatibilitet end Atlas. Til gengæld så er Atlas billigere, og er fænomenal til at omgå geoblokeringer. Læs mere her.

Atlas VPN vs Surfshark

Ligesom hos de to andre konkurrenter, så tilbyder Surfshark langt bedre kompatibilitetsmuligheder end Atlas gør. Prisforskellen er ikke så stor imellem Surfshark og Atlas, men Atlas VPN er alligevel til den billigere side, og deres gratisversion er langt bedre end Surfshark – som slet ikke tilbyder en gratisversion. Læs mere her.

Konklusion

Det at Atlas VPN tilbyder en gratisversion gør, at du som bruger helt klart, bør give den et skud. Det er et af de bedste gratis VPN alternativer på markedet lige nu. Hvis du beslutter dig for at prøve deres Premiumversion, så vil du også finde, at denne er langt billigere end konkurrenterne. Der kommer ganske vist nogle kompromiser, når prisen ligger i den lave ende. Eksempelvis er kompatibiliteten desværre ikke fantastisk, og hastighederne er heller ikke i top. Til gengæld så er sikkerheden nøjagtig lige så god, som alle de andre VPN tjenester på markedet. Du får således både adgang til reklame-blokering, lækage-monitorering og mange andre brugbare tillægstjenester. Derudover har AtlasVPN ingen begrænsning på antallet af enheder. Jeg vil derfor særligt anbefale Atlas VPN til den prisbevidste bruger, der ønsker maksimal sikkerhed på sine enheder.

AtlasVPN
Atlas er en ret ny spiller på VPN-markedet og blev officielt stiftet i 2019, som en del af Nord Security.
8.5 Total Score
Atlas VPN - Gennemsnitlig Score

Sikkerhed og Privatliv
9
Tillægstjenester
8.5
Kundeservice
8
Værdi for pengene
8.5
Brugervenlighed
8.7
FORDEL
  • Nem at installere
  • Logger ikke data
  • Har indbygget lækage-tracker
  • Prisen er ekstrem konkurrencedygtig
ULEMPE
  • Har ikke så mange servere
  • Hastigheden er ikke så god på gratisversionen
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk