Hvad er det bedste antivirus i 2024

Hvis du ønsker den bedst mulige beskyttelse af dine enheder, skal du benytte særlige softwares, som er designet til at beskytte dig og dine data. I dag er det ikke blot en myte at internettet kan være et farligt sted. Det er et farligt sted. Derfor vil vi i denne artikel kortlægge, hvad det bedste antivirus program i 2024 er – og ikke mindst, hvad er den bedste antivirus Danmark.

FÅ TILBUD HER
Prøv markedets bedste antivirus program: Malwarebytes

Malwarebytes sikrer din data online. Det er et essentielt sikkerhedsværktøj til dig, der ikke ønsker at din data havner i hænderne på ondsindede mørkemænd

Sidst opdateret den: 26. maj 2024

Det bedste antivirus program

Det er ikke en lille sag at skulle udvælge det bedste antivirus program. Mange faktorer spiller ind, og vi bestræber os derfor på, at præsentere dig for et bredt udvalg af de bedste antivirus, som vi kan komme på. Det er en udfordring, fordi markedet for antivirus softwares er steget kraftigt i de seneste 10 år.

Der er flere hundrede softwares, der alle hævder at være den bedste antivirus. Vi tester derfor altid de pågældende softwares, og giver vores uforbeholdne holdning til dig. På den måde håber vi, at du kan træffe dit valg af den bedste antivirus på et informeret grundlag, snarere end at gå efter, hvad alle andre gør. Selvfølgelig skal du aldrig tage en anmeldelse ude af kontekst, og vi har da også skævet til andre blogs. Derfor kan du være sikker på, at de softwares, som vi kalder de bedste antivirus program, er verificeret ikke bare af os, men af det globale og nationale marked.

Hvordan udvælger vi den bedste antivirus program?

Beskyttelse

En antivirus er ikke noget værd, hvis den ikke kan beskytte dig. Derfor er det vigtigste for os, når vi forsøger at finde det program til dig, at softwaren er i stand til at beskytte dig.

Effektivitet

Selvom sikkerheden og krypteringsniveauet skal være i top, skal softwaren også være effektiv. Ellers giver det ikke nogen mening. Vi kigger derfor også altid på effektiviteten af de softwares, når vi leder efter den bedste antivirus.

Påvirkning af system

Hvis du har maks. beskyttelse, men din computer nærmest går i stå, når softwaren er i brug, så er softwaren ubrugelig. Derfor kigger vi på, hvor stor påvirkning den pågældende software har på dit system. På den måde får vi sorteret godt ud, når vi leder efter, hvilken antivirus program er bedst.

bedste antivirus program

Tillægstjenester

Det er ikke et krav, men rart og viser overskud, hvis et antivirusprogram tilbyder tillægstjenester. Det er således et ret centralt parameter for, hvilken antivirus er bedst.

Brugervenlighed

Det er ikke nødvendigvis det vigtigste, men det er vigtigt, at brugerne kan anvende softwaren uden en kandidatuddannelse i softwareudvikling. Derfor kigger vi altid på, hvor brugervenlige softwaren er.

Pris

Prisen vil unægtelig variere fra udvikler til udvikler. Men en høj pris er ikke nødvendigvis garanti for, at du har med den bedste antivirus at gøre. Derfor sammenligner vi altid prisen med de andre parametre, når vi skal finde verdens bedste antivirus program.

Kundeservice

Opstår der problemer, er det vigtigt at du kan få en god service med produktet. Derfor kigger vi altid på, hvorvidt firmaet bag softwaren er i stand til at hjælpe, når der opstår problemer.

FÅ Malwarebytes NU

Hvorfor skal du bruge et antivirus program?

Din computer og dine enheder er konstant under angreb fra ondsindede mørkemænd, når du færdes online. Der er selvfølgelig intet krav om, at du skal beskytte dine data, men det er enormt risikofyldt ikke at gøre det. Derfor vil vi altid opfordre dig til at beskytte dig selv og dine data med det bedste antivirus program. Den bedste antivirus kan detektere og fjerne potentielle trusler fra dine enheder, og mange giver også notifikationer, når der opstår potentielle trusler.

det bedste antivirus program

Du kan dermed se det som et overvågningskamera, der holder øje med din data online, og sikrer at din data kun sendes derhen, hvor du ønsker det. På den måde får du et langt bedre overblik over, hvor din data befinder sig, og hvad den anvendes til. Du sikrer dig imod malware angreb, der kan ødelægge din lokale software, og du sikrer at din identitet og data ikke bliver stjålet og brugt til ulovlige formål på the Dark Web.

Gratis antivirus giver kun lille beskyttelse

Når der er så mange gode pointer ved brugen af den antivirus bedste, kan det måske friste at benytte en gratis antivirus software. Dette må vi dog på det kraftigste fraråde. Ikke nok med, at gratis antivirus software ofte udgør en decideret sikkerhedstrussel imod dig og din data, ofte er selv de bedste gratisversioner markant værre end de betalte. Krypteringerne er ringere, tillægstjenesterne er ringere, detektionsværktøjerne er ringere og så videre. Den minimale beskyttelse som en gratis antivirus software kan give dig er værdiløs, når selve softwaren udgør en kæmpe sikkerhedstrussel imod dig og din data. Derfor vil vi altid opfordre dig til at vælge en betalt antivirus software fremfor en gratis. På den måde undgår du, at din data havner alle de forkerte steder, og du sikrer en hel række af sikkerhedsværktøjer, der gør din færden på internettet langt mere sikker.

FÅ Malwarebytes NU

Ekstra måder du kan undgå at få virus

Hvis du ønsker maksimal beskyttelse imod malware online, kan du tage en række enkle foranstaltninger. Først og fremmest bør du altid have backups af dine filer på et eksternt drev. Du kan eksempelvis bruge en ekstern harddisk til at lave disse backups. Dernæst skal du altid være kritisk over indhold i din mailindbakke, og hvad du generelt møder online. Suspekte hjemmesider og mails er blevet mere og mere troværdige, og det kan være enormt svært at vide, om det er malware eller ej. Brug derfor altid din sunde fornuft.

den bedste antivirus

FÅ Malwarebytes NU

FAQ

Hvad er antivirus?

Det bedste antivirus program er en sikkerhedssoftware, der beskytter dig imod malware og ondsindede mørkemænd, som ønsker at stjæle din data og sælge det til højestbydende på the Dark Web.

Hvad er forskellen på antivirus og anti malware software?

Antivirus software er generalistiske sikkerhedssoftwares, der beskytter dine enheder. Antimalware er specialiseret software, der kun arbejder imod malware, såsom trojanske heste og ransomware.

Hvordan ved jeg, om min computer er inficeret med virus?

Der kan være en række tegn på, at din enhed er blevet inficeret. Du kan opleve sænkede hastigheder og lange loadingtider, problemer når du vil lukke din computer, filer som forsvinder, computeren lukker ned af sig selv, uventede popup vinduer og så videre.

Erstatter antivirus software anti-malware software?

Nej. Det er forskellige sikkerhedssoftwares med hvert deres fokus. Du bør derfor bestræbe dig på at have både et antivirus program og et antimalware program.

Konklusion

Ønsker du maksimal sikkerhed på dine enheder, bør du anvende det bedste antivirus program. Vi har her givet dig en række muligheder, som vi har afprøvet grundigt. Disse antivirus programmer falder i den grad ind under kategorien “det bedste antivirus program”, og du kan derfor med fordel starte din søgen efter den bedste antivirus herfra eller Malwarebytes

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk