Dashlane vs. 1password

Når det kommer til password managers, er der mange softwares om buddet. Det kan være en jungle at finde rundt i, og derfor bør man som forbruger sætte sig godt ind i de forskellige udbydere. Selvom vi allerede har anmeldt Dashlane vs. 1Password her på siden, synes vi, at det gav mening at sammenligne de to. Derfor vil du i det følgende kunne læse vores vurdering af Dashlane vs. 1Password.

Klik her for et godt tilbud
Vores vinder af Dashlane vs. 1Password er Dashlane.

Dashlane har 30 dages pengene-tilbage garanti, og er et af de mest veletablerede password managers på markedet lige nu. I vores anmeldelse vinder Dashlane vs. 1Password.

Sidst opdateret den: 21. juli 2024

Sammenligningstabel

Dashlane 1 Password
Ydeevne Vinder Taber
Funktionaliteter Vinder Taber
Sikkerhed og Privatliv Vinder Taber
Kundeservice Uafgjort Uafgjort
Priser og Planer Taber Vinder

Kort præsentation for Dashlane og 1Passwordv

Dashlane

Dashlane er en password manager, der blev kreeret i 2009 af Jean Guilloi og Guillaume Maron. Med sin kompatibilitet og store sikkerhed, blev Dashlane hurtigt en foretrukken password manager hos mange forbrugere. Dashlane tilbyder mange features, heriblandt Password Manager, VPN, Dark Web monitorering, digital pung og multifaktor godkendelse.

dashlane vs 1 password

1Password

1Password er to år ældre end Dashlane og blev udviklet af AgileBits Inc. under Roustem Karimov. Mange forbrugere og anmeldere er enige om, at 1Password er en reel konkurrent til Dashlane. Derfor giver det god mening at sammenligne de to i vores Dashlane vs. 1Password artikel her. 1Password tilbyder sine kunder kompatibilitet på tværs af enheder, justerbare biblioteker, overvågning af passwords, rejsetilstand og meget mere.

1password dashlane

Dashlane vs One Password

Sikkerhed

Når man skal sammenligne to sikkerhedsværktøjer, må man naturligvis starte med at sammenligne deres sikkerhedsniveau. Derfor vil vi i det følgende kigge på, hvorvidt 1password dashlane, eller en helt anden software løber med sejren, som den sikreste password manager i øjeblikket. En lille spoiler: Sikkerhedsniveauet hos Dashlane vs One Password er meget lig hinanden, og det har derfor været svært at kåre en decideret vinder. Vinderen af vores 1Password Dashlane sammenligning er dog: Dashlane.

dashlane vs one password

Kryptering

Begge, 1password Dashlane bruger den velkendte 256-bit AES kryptering og multifaktor godkendelse, som beskyttelse af sine data. Derfor er der ikke den store forskel på Dashlane vs. 1Password umiddelbare sikkerhedsniveau, hvilket må siges at være ekstremt positivt for begge. Omvendt bevirker det også, at vi ikke kan kåre en klar vinder udelukkende på baggrund af krypteringsniveauet. – På den anden side, så er 256-bit AES en enorm velkendt krypteringsstrategi, som langt de fleste sikkerhedsværktøjer anvender. Dashlane vs. 1Password har derfor begge valgt den velkendte, om end en smule kedelige, krypteringsmetode.

Ingen-kendskab arkitektur

I Dashlane vs. 1Password benytter Dashlane en PBKDF2 kryptering til deres master password, hvorimod 1Password bruger en ”hemmelig nøgle”. Brugere skal anvende disse, hver gang de skal logge ind på deres profil og tilgå deres bank. Det giver naturligvis et ekstra sikkerhedsniveau. Men når det så er sagt, så kan både Dashlane vs One Password prale af at have et godt sikkerhedsmiljø omkring deres passwords. Det er enormt svært at tilgå dem, hvis man ikke er ejermanden. Dashlane har dog en fordel i delingsniveauet.

Backup og synkronisering

Hos Dashlane vs One Password står det klart for os, at Dashlane er langt overlegen 1Password, når det kommer til deling og synkronisering af passwords. Dashlane tillader sine brugere, at sende invitationer via mail til andre, så de kan få begrænset adgang til banken – skulle man blive låst ude. 1Password derimod, tillader slet ikke deling af passwords. Det giver måske mening, ikke at kunne smide omkring sig med sine passwords. Men hvis man arbejder med hjemmesider, eller som freelancer, så har man ofte brug for, at andre får begrænset adgang til ens enheder. Dette spænder 1Password totalt ben for, og derfor vinder Dashlane i vores Dashlane vs One Password konkurrence.

FÅ 1Password NU

Brugervenlighed hos Dashlane vs One Password

Som sædvanlig er brugervenlighed et vigtigt parameter, når vi diskuterer Dashlane vs One Password. Dashlanes brugervenlighed er helt fænomenal, og kræver absolut ingen foregående kendskab til password managers. Hos Dashlane er alt organiseret lækkert, og man finder let de tillægstjenester eller menuer, som man ønsker at benytte sig af. 1Password derimod, er en smule forvirrende ved første øjekast. Det kan kædes sammen med, at 1Password tilbyder sine brugere at danne flere forskellige biblioteker til deres passwords. Det bliver altså en kende mere kompliceret, end hos Dashlane, hvor alt ligger fint tilgængeligt. I Dashlane vs One Password vinder Dashlane altså på brugervenlighed.

1password vs dashlane

FÅ 1Password NU

Kompatibilitet hos 1Password Dashlane

Umiddelbart ser kompatibiliteten hos Dashlane vs 1 Password rimeligt ens ud. De har begge et forholdsvist stort katalog af browsere og styresystemer, som de støtter. Dog forholder det sig sådan, at Dashlane siden januar i 2022 overgår til primært at fungerer på internettet. Dermed lukker de for offline apps hos Windows og iOS brugere. Ved første øjekast ser det skidt ud, men det er faktisk ret handy. 1Password har færre browsere, som de er kompatible med, men har offline apps til Windows, macOS, Linux, Andoid og iOS. Alt i alt er det vores vurdering, at Dashlanes sats har virket, og derfor vinder de på kompatibilitet i Dashlane vs 1 Password.

1Password Dashlane Priser og planer

Selvfølgeligt er det vigtigt, at der findes planer og løsninger til alle interesser og prisniveauer. Dashlanes pakkeløsninger er en del dyrere end 1Passwords, på trods af, at de også har en gratisudgave. Det kan muligvis skyldes, at gratisudgaven er forholdsvis udvandet, så forbrugerne hellere vil købe de betalte Premium eller Family-pakker. 1Password går udenom dette, ved kun at have betalte planer i deres Personal-plan og Families-plan. Med hensyn til prøveperioder, tilbyder Dashlane 30 dages pengene-tilbage-garanti, hvorimod 1Password tilbyder en 14-fages prøveperiode. Vores vurdering er dog faldet på baggrund af prisniveauet, og her vinder 1Password i vores 1Password Dashlane sammenligning.

FÅ 1Password NU

Pengene-tilbage garantier hos 1Password Dashlane

Som nævnt ovenfor, tilbyder Dashlane 30 dages pengene-tilbage garanti, hvorimod 1Password har en 14-dages prøveperiode. Derfor er valget forholdsvist naturligt her. I vores sammenligning mellem Dashlane vs 1 Password vinder Dashlane helt klart konkurrencen, om de bedste tilbagebetalings garantier eller pengene tilbage garantier.

1Password Dashlane Tillægstjenester

Noget af det bedste for os nørder, er at gennemgå en softwares tillægstjenester. I Dashlane vs 1 Password konkurrencen, har der heldigvis været masser af tillægstjenester, som vi kunne fordybe os i. Dashlane benytter, ligesom 1Password en kode-bank, hvor alle passwords gemmes. Ligeledes giver begge muligheden for at tjekke styrken af hvert individuelle password. Men selvom det umiddelbart lyder til, at de er lige gode, så hælder vi alligevel mest til Dashlane i vores Dashlane vs 1 password konkurrence. Dashlane tilbyder nemlig VPN, tyveri beskyttelse og Dark Web monitorering, hvilket 1Password ikke gør. Det er altså Dashlane, der vinder her i Dashlane vs 1 Password tillægstjeneste-kampen.

FÅ 1Password NU

Kundeservice

Kundesupporten i Dashlane vs 1 password er forholdsvis ens. Begge tilbyder omfangsrig support på mange forskellige kanaler. Dashlane tilbyder support via chat, e-mail, Reddit grupper, Twitter grupper og deres videns base. 1 Password tilbyder support via Twitter, e-mail, online kartotek og YouTube videoer. Det er derfor vores mening, at det her står lige i Dashlane vs 1 Password.

Konklusion: Dashlane vinder

Det er ikke for sjov, at både konkurrencen hos forbrugerne mellem 1Password vs Dashlane er hård. Begge tjenester er enormt vellidte og tilbyder høje sikkerhedsniveauer med gode tillægstjenester indbygget. Det har derfor været svært for os at kåre en definitiv vinder af Dashlane vs 1Password konkurrencen. Men, når vi kigger på det større billede, så er Dashlane bare bedre på flere parametre end 1Password. De har flere brugbare tillægstjenester, deres interface er mere brugervenligt og de har en bedre prøveperiode. Men tag ikke vores ord for gode varer. Prøv selv Dashlane 1password eller en anden tjeneste, som du synes, passer til dine specifikke behov for internet og password beskyttelse.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk