ExpressVPN vs. NordVPN – Hvem er vinderen i 2024?

I denne artikel sammenligner vi NordVPN vs ExpressVPN. Både NordVPN ExpressVPN er anerkendte VPN tjenester, men hvilken af dem er bedst? Vi har sammenlignet ExpressVPN NordVPN på kryds og tværs, og deler vores konklusion med dig her.

Opdateret: 26. maj 2024

Et hurtigt overblik

Hvis du bare gerne vil have det hurtige overblik over express vpn versus NordVPN, så kan du se tabellen herunder. Den viser de forskellige parametre vi har testet ExpressVPN vs. NordVPN på, og hvilken VPN der gør det bedst. Du kan altså let og hurtigt træffe en beslutning, bare ved at kigge i tabellen. Ønsker du flere detaljer om vores nordvpn vs expressvpn VPN test? Så læser du bare resten af artiklen!

ExpressVPN NordVPN
Servere og Lande Uafgjort Uafgjort
Hastighed Vind Tab
Sikkerhed Vind Tab
Privatliv og Anonymitet Uafgjort Uafgjort
Streaming Vind Tab
Torrents Vind Tab
Priser og Planer Tab Vind
Garanti Vind Tab
Funktionaliteter Vind Tab
Antal Forbindelser Tab Vind
Kundeservice Uafgjort Uafgjort
FÅ EXPRESSVPN NU FÅ NORDVPN NU

Kort om ExpressVPN

expressvpn nordvpn

ExpressVPN er en af de mest anerkendte VPN tjenester på markedet. De blev etableret helt tilbage i 2009, og har i dag mere end 3000 servere. Deres VPN servere er fordelt ud over 94 forskellige lande. Med så mange lande at vælge imellem, er ExpressVPN ofte brugt til streaming. ExpressVPN er registreret på De Britiske Jomfruøer. Det er vigtigt, da det betyder de operer udenfor både EU og USA. De er altså ikke underlagt de krav om logning og overvågning, som virksomheder i EU og USA er underlagt. ExpressVPN kan altså beskytte deres brugeres privatliv helt lovligt. Du kan også læse vores fulde anmeldelse af ExpressVPN.

FÅ EXPRESSVPN NU

Kort om NordVPN

nordvpn expressvpn

De fleste har nok hørt om NordVPN. De har været ekstremt succesfulde med at gøre opmærksom på deres eksistens. Man hører reklamer for NordVPN på YouTube, i podcasts og diverse blogs. De lever dog også op til den meget hype. De blev etableret tilbage i 2012, og har i dag mere end 5000 servere i 60 lande. NordVPN har altså flere servere, men færre lande, at vælge imellem. De er desuden registreret i Panama, der også giver dem mulighed for at værne om brugernes privatliv. Læs gerne vores fulde anmeldelse af NordVPN.

FÅ NORDVPN NU

NordVPN vs ExpressVPN

Der er mange forskellige faktorer at tage højde for når man sammenligner NordVPN ExpressVPN. Både ExpressVPN NordVPN tilbyder stærke VPN produkter, men deres fokus er en anelse forskelligt. Det betyder at det rette valg for dig, afhænger af dine specifikke behov. Spring eventuelt til de dele af nordvpn expressvpn artiklen der er relevante for dig. På den måde kan du lave din egen personlige express vpn versus nordvpn vurdering.

Servere og Lande

Jo flere servere der er at vælge imellem, jo bedre er hastigheden og stabiliteten. Jo flere lande der er, at vælge imellem, jo flere geo-restriktioner kan du komme udenom. Både antallet af servere, og udvalget af lande, er altså værd at sammenligne. Når det kommer til express vpn versus NordVPN, så har ExpressVPN flest lande at vælge imellem. NordVPN har til gengæld flere servere.

De fleste mennesker vil være fint tilfredse med de 60 lande, som NordVPN tilbyder servere i. De har servere i alle lande, hvor de største streaming-tjenester opererer. NordVPN har også danske servere. Det er dog muligt, at du har brug for en IP adresse fra et land, som NordVPN ikke understøtter. Hvis det er tilfældet, så er det næsten helt sikkert, at det er på ExpressVPN’s liste med 96 forskellige lande. Rent praktisk står det altså ret lige imellem express vpn versus nordvpn.

Bårde NordVPN ExpressVPN har altså et solidt udvalg af lande og servere. NordVPN har fokus på mange servere, mens ExpressVPN prioriterer mange lande. Samlet set vil vi altså mene, at de begge vinder i denne kategori.

👑 Servere og Lande: Vinder – ExpressVPN NordVPN

Hastighed

Hvem har de hurtigste servere, når vi sammenligner NordVPN vs ExpressVPN? Både NordVPN ExpressVPN tilbyder nogle af de hurtigste servere på markedet. Det er dog værd at sammenligne alligevel. Jeg har kørt to forskellige hastighedstests. Den første har jeg kørt til en server i Danmark (hvor jeg befinder mig). Den anden test har jeg kørt imod en server i USA (hvor meget streaming-indhold befinder sig). Hvis du primært tilgår dansk indhold, så er den første test mest relevant for dig. Hvis du primært vil bruge din VPN til streaming af amerikansk indhold, så er den anden test mest relevant.

Express VPN versus NordVPN Hastighedstest (Dansk Server)

VPN Download Upload Ping
(Ingen) 23.92 Mbit/s 4.9 Mbit/s 8 ms
NordVPN 17.20 Mbit/s 3.8 Mbit/s 54 ms
ExpressVPN 21.08 Mbit/s 4.21 Mbit/s 18 ms

Hastighedstest (Dansk Server)-Vinder: ExpressVPN

Express VPN versus NordVPN Hastighedstest (Amerikansk Server)

VPN Download Upload Ping
(Ingen) 23.22 Mbit/s 4.3 Mbit/s 11 ms
NordVPN 12.20 Mbit/s 2.9 Mbit/s 238 ms
ExpressVPN 20.12 Mbit/s 3.86 Mbit/s 193 ms

Hastighedstest (Amerikansk Server)-Vinder: ExpressVPN

Resultat af Hastighedstest

ExpressVPN NordVPN klarer sig begge udmærket i begge tests. Det er dog tydeligt, at ExpressVPN er hurtigst i begge test-situationer. ExpressVPN vinder altså denne del af NordVPN vs ExpressVPN.

👑 Hastighed: Vinder – ExpressVPN

Få vinderen – ExpressVPN

Sikkerhed

En af de primære ting, man får ud af, at bruge en VPN er øget sikkerhed. En VPN kan bidrage til din sikkerhed på mange forskellige måder. Vi har kigget på:

  • Hvilken kryptering de bruger. Både de tilgængelige standarder, og valget af protokol.
  • Muligheden for at blokere malware og reklamer
  • Om der tilbydes beskyttelse imod, at din IP adresse eller lignende leakes
  • Hvorvidt de har specielle servere til særlige behov
  • Om der har været en ekstern gennemgang af den samlede sikkerhed

Det er en lang og teknisk gennemgang. Både NordVPN ExpressVPN gør et godt stykke arbejde. ExpressVPN går bare lige skridtet videre, når man ser samlet på tingene. De vinder altså express vpn versus nordvpn på kundeservice-fronten.

👑 Sikkerhed: Vinder – ExpressVPN

Privatliv og Anonymitet

Mange anskaffer sig en VPN for at beskytte deres privatliv, og for at forblive anonyme. Det stiller nogle særlige krav til en VPN udbyder. Så hvem klarer sig bedst i NordVPN vs ExpressVPN?

nordvpn vs expressvpn

Hovedkontor i et land uden overvågning

Først og fremmest, så er det vigtigt at din VPN udbyder ikke er i et land der er underlagt overvågning. Mange lande arbejder desværre sammen om, at overvåge store dele af deres lokalbefolkning. Danmark er eksempelvis med i det såkaldte “9 Eyes” og “14 Eyes” samarbejde. Danmark overvåger altså internettet indenfor Danmarks grænser, og deler denne information med andre lande. Det er dybt uacceptabelt, og en direkte krænkelse af privatlivets fred.

Hvis en VPN udbyder er i et “5 Eyes”, “9 Eyes” eller “14 Eyes” land så er det problematisk. De vil nemlig hurtigt blive presset til at overvåge deres brugere.

Både ExpressVPN NordVPN opererer fra lande, hvor der ikke stilles krav om overvågning. De Britiske Jomfruøer og Panama er begge udenfor disse overvågnings-samarbejder. Dit privatliv og din anonymitet er altså sikret, uanset hvem af dem du vælger af Nordvpn vs ExpressVPN.

Anonyme Betalingsmuligheder

Hvis du gerne vil være helt anonym, så er det vigtigt at overveje betalingsmuligheder. Hvis du betaler for en VPN med et kreditkort, så er du ikke længere anonym. VPN udbyderen ved hvem du er, fordi du har betalt med dit kreditkort. Samtidig kan din bank se, at du har købt en VPN, og hvilken udbyder du har valgt.

Både NordVPN ExpressVPN tilbyder anonym betaling med kryptovaluta. De står altså lige, i denne del af Express VPN versus NordVPN.

Logning og Personoplysninger

Nordvpn ExpressVPN har begge bevist, at de ikke logger din trafik. De beskytter også begge personoplysninger på rigtig fornuftig vis. De står altså helt lige her.

Samlet set er ExpressVPN NordVPN lige gode, når det kommer til at beskytte privatliv og anonymitet.

👑 Privatliv og Anonymitet: Vinder – ExpressVPN NordVPN

Bedst til Streaming

Hvem er bedst til streaming, når det kommer til NordVPN vs ExpressVPN? For at en VPN egner sig til streaming, så skal den:

  1. Have høj hastighed og stabilitet
  2. Tilbyde mange forskellige lande
  3. Virke med alle de store udbydere: Netflix, Hulu, Disney+, HBO og så videre.

Både NordVPN ExpressVPN opfylder det første og sidste punkt. ExpressVPN er dog den klare vinder, når det kommer til at tilbyde mange forskellige lande.

👑 Bedst til Streaming: Vinder – NordVPN ExpressVPN

Få vinderen – ExpressVPN

Bedst til Torrents

Når du henter torrents er det primært hastigheden og beskyttelsen af dit privatliv der tæller. Når vi snakker NordVPN vs ExpressVPN, så er de begge lige gode til, at beskytte dit privatliv. Hastigheden er også okay ved begge to, men ExpressVPN er hurtigst i vores test.

👑 Bedst til Torrents: Vinder – ExpressVPN

Bedste Priser og Planer

Prisen er selvfølgeligt altid en faktor, når vi skal købe noget. I den sammenhæng er det også rart, at have nogle forskellige planer at vælge imellem. Vi har gennemgået de forskellige tilbud for både ExpressVPN NordVPN. Her er det tydeligt, at NordVPN har det mest fleksible udvalg af planer. De har familie-planer, reklamerer ofte med tilbud og meget andet. ExpressVPN holder tingene mere simple. Samlet set er NordVPN billigst og tilbyder flest forskellige planer.

👑 Bedste Priser og Planer: Vinder – NordVPN

Bedste Garanti

Det er lige meget, hvor billigt et produkt er, hvis man ikke er tilfreds. Vi finder det derfor vigtigt, at din VPN udbyder tilbyder en god tilfredshedsgaranti. På den måde ved man, at man kan få pengene tilbage, hvis man ikke er tilfreds. Her er der ikke nogen der slår ExpressVPN og deres 30 dages fuld returret. Du kan risikofrit prøve ExpressVPN i 30 dage, og ikke betale en øre, hvis du ikke er tilfreds!

👑 Bedste Garanti: Vinder – ExpressVPN

Få vinderen – ExpressVPN

Bedste Funktionaliteter

Stort set alle VPN udbydere tilbyder de samme basale funktioner. Både NordVPN ExpressVPN går dog skridtet videre, og tilbyder ekstra funktionaliteter. Det kan være i form af servere optimeret til specifikke formål, eller blokering af reklamer. Hvilke funktionaliteter man går mest op i, er selvfølgeligt en smagssag. For os virker ExpressVPN dog til at have det bedste udvalg, af ekstra funktionaliteter.

👑 Bedste Funktionaliteter: Vinder – ExpressVPN

Bedste Antal Forbindelser

Din computer er ikke det eneste sted, du forbinder til internettet. Du har også internetadgang på din telefon og din iPad eller tablet. Har du et moderne fjernsyn, så er det ligeledes forbundet til internettet. Alle disse internetforbindelser er værd at beskytte med din VPN. Det er dog ikke alle VPN udbydere der tilbyder det samme antal forbindelser. Jo flere forbindelser jo bedre, og her er det altså NordVPN der vinder. Specielt hvis man køber deres familiepakke.

👑 Bedste Antal Forbindelser: Vinder – NordVPN

Bedste Kundeservice

Det er vigtigt, at kunne få hjælpe, hvis du har problemer med at bruge din VPN. Vi vægter derfor altid kundeservice meget højt i vores anmeldelser. Vi sammenlignede mange forskellige områder af kundeservice i express vpn versus NordVPN. Vi målte på, hvor lang tid det tog at få fat i kundeservice. Vi kiggede også på hvor mange forskellige kontakt-muligheder der var. Nogle gange er det rart, at kunne ringe dem direkte op, så man kan få løst problemet hurtigt. Andre gange giver det mere mening, at beskrive problemet i en email. Det kan også være ganske smart, at kunne starte en chat med kundeservice.

express vpn versus nordvpn

Vi sammenlignede også kundeservice af NordVPN og af ExpressVPN på, hvor let det var at hjælpe sig selv. Hvor let var det, at finde svar på typiske VPN problemer på deres forums? Har de en liste med ofte stillede spørgsmål? Er brugerne af NordVPN ExpressVPN gode til at hjælpe hinanden?

Vi testede express vpn versus NordVPN på kryds og tværs, med alle disse parametre. I sidste ende måtte vi konkludere, at både ExpressVPN NordVPN tilbyder uovertruffen kundeservice.

👑 Bedste Kundeservice: Vinder – NordVPN ExpressVPN

Vinderen er…

Vi har taget højde for alle relevante faktorer i denne NordVPN vs ExpressVPN gennemgang. Vi har sammenlignet ExpressVPN NordVPN på kryds og på tværs. Nogle områder var NordVPN bedst på, andre gange var det ExpressVPN der var foran. Hvis du går op i nogle helt specifikke parametre, så kig på dem. Hvert af de ovenstående afsnit er basalt set en express vpn versus NordVPN på den specifikke faktor. Du kan altså selv vurdere, hvem der bedst dækker dine behov. Vi kan dog ikke runde en NordVPN vs ExpressVPN artikel af, uden at erklære en vinder. Vores konklusion er helt klar. Den VPN udbyder, der overordnet set har klaret sig bedst i vores express vpn versus NordVPN test er… ExpressVPN!

Få vinderen – ExpressVPN

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk