Hvad er min ip adresse

min ip

Du har sikkert hørt udtrykket mange gange før. Især i dårlige spam-lignende reklamer, får du ofte at vide, at din IP-adresse er truet eller noget lignende. Det er generelt godt at vide, hvad min ip-adresse er, og hvordan man selv kan kontrollere brugen af min ip signatur. Men allerførst spørger du måske dig selv: hvad er min IP-adresse?  For det er vigtigt at vide! Vi vil fortælle dig både, hvad er min IP-adresse, hvordan finder jeg min IP adresse, og hvordan du kan tjek min IP. Læs derfor mere her, hvis du vil vide: hvad er min ip-adresse.

Prøv ExpressVPN nu
Hvad er min IP-adresse?

Med ExpressVPN kan du kontrollere og skjule din IP adresse. Du kan prøve ExpressVPN i 30 dage med fuld pengene-tilbage-garanti.

Sidst opdateret den: 21. juli 2024

Hvad er min IP-adresse

Hvis du allerede bruger en VPN, har du intet at frygte, og du er sikker på at surfe online. Hvis du ikke er det, skal du vide, at hver gang du besøger et websted eller bruger et program, der bruger data, gemmes din browserhistorik og din IP-adresse på netværket.

min ip-adresse

For eksempel kan jeg kende sproget på din computer, den browser, du bruger, dit operativsystem og endda din IP-adresse og placering nu (slags skræmmende ikke?):

IP:
City:
Country:
ISP:

Hvad er en IP adresse og hvordan ser jeg min ip adresse?

Statisk eller dynamisk

Når du bruger en dynamisk IP adresse, får du automatisk tildelt en IP af din internetudbyder. Det betyder, at du kun har din IP-adresse så længe din enhed er tændt.

Hvad er min ip adresse så? Du får altså en ny IP, når du genstarter din enhed. En statisk IP-adresse fungerer modsat, og er en fastfrossen IP-adresse, som er knyttet til din enhed. Her gør det ikke noget, om du genstarter eller har din enhed slukket. Du vil altid få den samme IP-adresse, når du logger på igen.

Offentlig eller lokal

Du spørger måske dig selv: hvad er min IP adresse, og er den privat eller offentlig? Det er selvfølgeligt relevant at vide. Når din IP er offentlig, betyder det kort sagt, at alle kan se hvad din ip-adresse er. Dette gøres for at give din enhed et nummer, som kan genkendes af andre enheder. Hvis du derimod har en lokal IP-adresse, er det kun brugerne af det lokale netværk, der kender din IP-adresse.

IPv4 og IPv6

Hvad er min IP adresse hvis den er IPv4? IPv4 og IPv6 er to forskellige typer af IP-adresser. Førhen var alle IP-adresser IPv4, som bestod af fire nummersæt, der gik imellem 0 og 225. IPv6 er den nyere version. En IPv6 dannes af fire hexadecimaler, og giver dermed muligheder for flere forskellige adressekombinationer. Den nye IPv6 har bedre hastigheder og sikkerhed, men er ikke fuldt indfaset endnu. Derfor er det relevant at vide, hvilken type IP du kører med.

hvad er min ip adresse

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

Hvad er bag min IP-adresse?

Din IP-adresse er dit personlige nummer, som kan identificere dig på det store internet. Selve nummeret er bare tale, men bag nummeret ligger alle dine private oplysninger. Hvis en anden person har din IP-adresse kan han/hun derfor se hvem du er, hvad du laver online, og hvor du er. IP-adressen er på sin vis blot en fancy geotracker, der afslører din lokation i virkeligheden og på internettet. Andre vil derfor vide i hvilken bygning du sidder i, og hvilke hjemmesider du besøger. Derudover kan IP-adressen også afslører dit navn, din private adresse og meget andet. Hvad er min IP-adresse mac? For macs gælder det samme som hos PC

hvad er min ip-adresse

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

Hvordan skjuler jeg min IP adresse?

  1. Vælg en VPN, for eksempel ExpressVPN
  2. Tilmeld og download din valgte VPN
  3. Log ind
  4. Tilslut din VPN til en server, og få dermed tildelt en ny IP-adresse!

Konklusion

Det er naturligvis vigtigt at holde din sikkerhed i hævd, når du færdes på internettet. Derfor er det vigtigt at vide, hvad er min IP adresse.En af de mest centrale pointer, når du skal sikre din sikkerhed, er at have kontrol over din IP-adresse. IP-adresser bærer meget personlig information om dig og dine handlinger på internettet. Du kan skjule den ved at benytte en god VPN-tjeneste med stort valg af servere. Vores anbefalede VPN er ExpressVPN. Når du logger på din VPN-tjeneste, får du muligheden om at vælge en anden server – og når du ændrer server, ændrer du også IP-adresse. Du kan derfor færdes væsentligt mere trygt, når du slører din personlige IP-adresse, ved at connecte til en anden server end din egen. På den måde sikrer du din anonymitet og sikkerhed når du surfer på nettet.

InternetBeskyttelse.dk