Beskyt dit privatliv med bedste VPN til iPhone 2024

Lige siden 2007 har Apple produceret disse smartphones, som vi bare kender som iPhones. De bruger iOS som operativsystem. Det var før i tiden kendt for dets sikkerhed, men der opstår flere og flere sikkerhedsproblemer dette styresystem. Det har faktisk vist sig flere gange, at hackere har kunne infiltrere iPhone, selvom den er helt opdateret. Desuden opretter din iPhone forbindelse til fremmede netværk hver eneste dag og deler utroligt mange personlige oplysninger. Med stigende sikkerhedstrusler vender mange sig til VPN på iPhone. Men hvad er VPN iPhone, og hvilken er den bedste? Er gratis VPN iPhone den rette at vælge?

FÅ TILBUD NU
Afprøv fordelene ved VPN helt risikofrit!

ExpressVPN giver mulighed for, at du kan returnere deres VPN inden for 30 dage - og der stilles ingen spørgsmål. Sådan kan du få alle fordelene ved VPN at føle, før du køber!

iPhone VPN – hvorfor skal jeg bruge en?

Med risiko for at gentage mig selv (selvom det er ekstremt vigtigt!), så min første regel er altid: Brug en VPN på absolut ALLE enheder, der er tilsluttet et netværk eller internettet. Sociale medier og alle mulige andre apps tager allerede rigtig mange af dine personlige data. Der er ingen grund til at give mere information væk en højst nødvendigt til de apps, du bruger, eller hjemmesider, du besøger.

Der er allerede mange derude, der nærmest per automatik installerede en antivirus, når de får en ny telefon. De vælger også at bruge inkognitotilstand, når de gerne vil browse hjemmesider privat. Men der er stadig få derude, der gør brug af en VPN (virtuelt privat netværk). Personligt har det altid undret mig, og jeg har ikke forstået hvorfor. Mit bedste gæt er mangel på viden. Mange har ikke nok viden om, at deres information gives væk på internettet overalt, og hvorend de klikker.

I tidernes morgen var det virksomhederne, der skabte VPN’er for at kompensere for den manglende sikkerhed på din enhed. Hvis du vil vide mere, kan du læse min artikel om, hvad er en VPN. Men for bare sådan at holde det helt simpelt: Et VPN er et netværk, der fungerer som mellemmand mellem din enhed og internettet. Men hvad er VPN iPhone så meget præcist?

Kræv respekt for dit privatliv med VPN til iPhone

Mon ikke, at du huske Apples eget slogan fra et par år siden: There’s an app for that (det findes der en app til). Og på mange måde er det faktisk sandt med de fleste ting. I dagens Danmark og verden kan du praktisk talt udskifte din computer med en iPhone. Selvfølgelig kan du ringe og sende beskeder – det er jo det, som telefoner nu engang gør. Men nu kan du  også surfe på nettet, handle online eller betale dine regninger. Og appudviklere offentliggør nye apps hver dag, som giver dig flere og flere muligheder. Det er alt, hvad du kan tænke dig til.

Ulempen er dog, at risikoen for at give dine følsomme data væk til tredjeparter stiger i takt med udviklingen. Og det er her en VPN kommer i billedet og kan være til hjælp. Hvis du vælger at gøre brug af en VPN, så kan den beskytte al din kommunikation, og du undgår at nogle kan stjæle dine data. Du skal have fat i nogle af de bedste VPN til Phone, så du med sikkerhed ved, at de kan kryptere alle dine trafikdata. Hvilket gør, at du kan anonymt og sikkert besøge enhver hjemmeside, læse dine e-mails og indtaste dine adgangskoder.

Og hvis nogen (fx din regering, din internetudbyder eller hackere) forsøger at spionere eller få fat i dine oplysninger, vil de ikke kunne få adgang. I sidste ende vil det nemlig være helt umuligt for dem at finde din rigtige IP-adresse og din placering.

Bedste dansk VPN til iPhone?

Opret krypteret forbindelse til gratis wi-fi-netværk

Hvad er det helt præcist, jeg mener? Hvis du ikke er sikker, så er det en god idé at læse videre. Jeg snakker tit om, hvor usikre offentlige wi-fi-netværk er. For gratis wifi-netværk er farlige! Du og dine info er faktisk overhovedet ikke sikre på et offentligt netværk. Det er hovedtsagligt, fordi det er umuligt at være sikker på, hvor netværket stammer fra. Og i værste tilfælde kan du komme til at oprette forbindelse til Internettet og ramme en fælde, der har lagt det op med gratis software i form af en trojansk hest …

Det er grunden til, at du ikke bør oprette forbindelse til en gratis wi-fi. Og du bør især aldrig indtaste eller give dem adgang til følsomme data. Her er dine informationer nemlig ikke beskyttede, og enhver, der kigger med online, kan få fat i dem.

Den eneste form for beskyttelse på nuværende tidspunkt er en VPN-tjeneste. Og nu om dage har næsten alle VPN-udbydere en app specielt udformet til iPhone og iOS. Tjek mine VPN-anmeldelser, hvor du kan se alt, du behøver at vide. En VPN-app giver dig altså mulighed for sikkert og anonymt at oprette forbindelse til gratis WiFi-netværk.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af maj 2024

Nem adgang til geografisk begrænset indhold

Jeg vil mene, at de fleste brugere af en VPN faktisk vælge at abonnere på grund af denne funktion – endda over sikkerhed … En VPN til iPhone kan simulere din placering, så det ser ud, som om den er en anden server i netværket. Som jeg nævnte ovenfor, så er dette den perfekte måde at skjule din IP-adresse på. Det erstatter også din IP-adresse med serverens. Derfor tror de hjemmesider, du besøger, at du “er” serveren.

Faktisk skaber en VPN på iPhone et link mellem din enhed og en server. Serveren, der befinder sig i det land, du selv kan vælge, fungerer som mellemmand. Den forbindes til hjemmesiden i udlandet for at få indholdet og sender det tilbage til dig.

Du kan bruge denne funktion til fx at se amerikansk Netflix eller streame AMC, HBO, Hulu og mange andre. Og der er ikke det land, hvor det ikke virker, og det gælder for al slags indhold – eller i hvert fald i de lande, hvor VPN-udbyderen har sine servere.

Reduktion af dit dataforbrug

Desuden er det vigtigt at notere, at der er en funktion, der er speciellavet til mobiltelefoner. Den kan nemlig reducere dit mobildataforbrug. Men der er kun få af VPN’erne, såsom CyberGhost, der tilbyder denne service. Det betyder for nogle, at deres data kan holde i 5 gange så lang tid. Det er altså virkelig noget, der kan mærkes, hvis du fx bruger din mobiltelefon som hotspot til din bærbare computer eller andre enheder.

Datakomprimering (eller filkomprimering) er en indstilling, som påvirker vægten, der tildeles, hvad du downloader:

 • Den kan reducere billedstørrelsen: Den mindsker dem eller omkoder dem til en lavere kvalitet. Mens funktionen reducerer deres størrelse drastisk, vil du ikke kunne se forskellen i kvalitet. Det skyldes primært, at iPhone-skærmen er meget mindre end ved en Windows- og Mac-computer.
 • Den fjerner og reducerer HTML-, CSS- og Javascript-indhold: Derfor kan hjemmesider loades meget hurtigere. Og du får adgang til indhold meget hurtigere.

Vælg den bedste VPN til iPhone

Når du leder efter den bedste VPN på iPhone, så vil du støde på flere udbydere, der alle hævder at være den bedste. Jeg har lavet en liste nedenunder, som viser dig, hvilke VPN på iPhone er blevet testet, og som viser sig at være ekseptionelt gode. De har alle vist at have en pålidelig service over tid. Det er vigtigt, at du ikke risikere dine personlige data på din iPhone.

Bedste Valg 1 Express VPN | Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost VPN | Anmeldelse 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN | Anmeldelse 2024
9.4
4 IPVanish VPN | Anmeldelse 2024
9.2
5 NordVPN | Anmeldelse 2024
9
PAS PÅ MED GRATIS VPN IPHONE-APPS! Desværre er der intet her i livet, der kommer uden en pris … Hvis du forstår, hvad jeg mener. Selv om gratis VPN iPhone-apps kan virkelig tillokkende, så indsamler de dine data samt browsevaner og sælger dem videre. Eller værre. Med en gratis VPN til iPhone kan du risikere at gøre mere skade end gavn …

Opsætning af din VPN til iPhone

Med en app fra App Store

Hvis det er, at VPN-tjenesten har en app specielt til iPhone, så er det nemt nok at installere og konfigurere. En sådan app vil også kunne tilbyde OpenVPN-protokol (det er nemlig ikke muligt med manuel opsætning). Og selv om alle apps er forskellige, er processen ret ens:

 • Tilmeld dig på VPN-hjemmesiden
 • Gå til App Store
 • Søg efter den VPN, du nu abonnerer på
 • Download og installer appen
 • Opret forbindelse med dit login og adgangskode
 • Vælg en server i det land. du gerne vil forbindes til
 • Klik på Connect (forbindelse), det er det!

Manuel opsætning af VPN på iPhone

Jeg har fået lavet dette lille tutorial ved lave screenshots ved installationen af VyprVPN. Selvom denne er lavet på nyere iOS, så burde de fleste iPhone-enheder have en lignende opsætning.

 1. Tryk på Generelt i Indstillinger
  Opsætning af VPN til iPhone 1
 2. Og tryk derefter på VPN
  Opsætning af VPN til iPhone 2
 3. Tryk så Tilføj VPN-konfiguration
  Opsætning af VPN til iPhone 3
 4. Tryk let på L2TP og indtast følgende oplysninger.
  • Beskrivelse: VyprVPN
  • Server: Indtast et serverværtsnavn fra listen her.
  • Konto: Din VyprVPN-login
  • Adgangskode: Din VyprVPN-adgangskode
  • Hemmelighed: thisisourkey
 5. Tryk på Gem
 6. I Indstillinger skal du ændre VPN-knappen, så den er TILSLUTTET.

Dette var min guide: Bedste VPN iPhone: Beskyt dit privatliv med en VPN til iPhone. Jeg håber, at jeg har kunne forklare, hvad iPhone VPN, hvorfor du ikke skal vælge gratis VPN iPhone – og ikke mindst, hvorfor VPN på iPhone er super vigtigt for dit privatliv.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte mig. Læs gerne med, når der snart kommer nye artikler.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af maj 2024

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk