Keepass Anmeldelse 2024 – Er KeePass stadig blandt de bedste?

KeePass

KeePass er en af de mest populære password managers på markedet. Men, er den virkelig så god? Er den pengene værd? Opdag alt, du bør vide, om denne password manager ved at læse vores KeePass anmeldelse. Der findes mange på markedet, og det kan være svært at finde den helt rigtige. I denne artikel gennemgår vi KeePass anmeldelse, og giver dig vores uforbeholdne mening om denne software.

FÅ TILBUD HER
Prøv KeePass, en af de bedste password managers

KePass Password er en brugervenlig og sikker password manager. Prøv KeePass gratis i dag.

Sidst opdateret den: 26. maj 2024

Overblik

Kee Pass er en open-source password manager, der blev lanceret d. 16. november 2003. Kee Pass er udviklet af Dominik Reichl, og er blandt de fire mest anvendte password managers på verdensplan. Den bruges primært på Windows-styresystemer, men kan også bruges til macOS og Linux, såfremt man bruger den gennem et hjælpeprogram. Derudover kan man bruge Kee Pass på både Android, iOS og BlackBerry enheder.

Pris

Et af de helt store trækplastre hos Kee Pass er prisen. Kee Pass er nemlig fuldstændig gratis. Det kan måske være lidt tricky at vurdere, om Kee Pass i så fald er ”pengene værd”. Men da softwaren er open-source er den tilgængelig for alle, og dermed udkonkurrerer den også alle på priselementet.

PRØV GRATIS NU

Opsummering

KARAKTERISTIKA VÆRDI
Multi-login Fra 1 enheder
Kompatible enheder Windows
Pengene tilbage-garanti? N/A
Kryptering Ikke oplyst
Priserne starter fra
Gratis plan? Ja, men begrænset

Sikkerhed

Nedenfor har vi samlet de vigtigste parametre for vores vurdering af Kee Pass s sikkerhed. Generelt er sikkerhedsniveauet ret godt, og du kan roligt anvende denne software til at passe på dine passwords. Både krypteringsmæssigt og verifikationsmæssigt er den helt på niveau med de store drenge i klassen, såsom 1Password og Dashlane.

KeePass anmeldese af Kryptering

Kee Pass bruger krypteringsstandarden AES, med Twofish-algoritmen, som er mere eller mindre industristandarden indenfor krypteringer i sikkerhedssoftwares. Du vil dermed være lige så beskyttet hos krypteringen, som du vil hos det danske forsvars sikkerhedskryptering – de bruger nemlig den samme model. Dette er meget attraktivt hos en password manager, der er open-source, og ligger frit tilgængelig til alle.

Ingen-kendskab arkitektur

Kee Pass bruger i høj grad ingen-kendskab arkitektur. Der er nemlig absolut ingen andre end dig selv, der får adgang til dine passwords. Det er dog lidt et tveægget sværd.

For det betyder både, at du er maksimalt beskyttet imod uvedkommende øjne på dine passwords. Men det betyder også, at du ikke kan få adgang til dine passwords, hvis du glemmer dit login til Kee Pass. Her mangler der altså lidt i forhold til eksempelvis 1Password .

KeePass interface

Tofaktor Verifikation

På dets baseline tilbydes der ingen multifaktor verifikation. Altså tilbyder de ikke, at du kan anvende engangskoder eller nøglekort til at få adgang til din bruger, som man kender det fra NemID. Der er dog en lille smutvej omkring dette, da du kan bruge et plug-in til at skabe tidsbegrænsede adgangskoder, RSA baserede nøglekort eller bruge Windows Hello, som multifaktor verifikation.

Biometrisk Verifikation

Som skrevet ovenfor, er det ret smalt med multifaktor verifikationsmuligheder. Det kræver, at du bruger plug-ins, altså tilføjelsesprogrammer, for at kunne få adgang til dette. Men det betyder også, at du også kan få adgang til en biometrisk verifikation via disse tilføjelsesprogrammer. Det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilket et af dem, der tilbyder netop dette.

Sikker Backup og synkronisering

Modsat mange af de andre kendte password managers, så bruges skyen ikke til at lagre data. Det betyder, at det hele kommer til at ligge på dit lokale drev, og dermed er du mere beskyttet. Omvendt, kan du ikke synkronisere dine passwords til/fra skyen, da der ikke er nogen forbindelse.

Du skal derimod downloade de enkelte password filer fra din browser til din password manager – og omvendt. Det kan virke lidt bøvlet, men det styrker sikkerheden betydeligt, hvilket andre anmeldelser af keepass også viser.

PRØV GRATIS NU

Kom i gang

Kee Pass er ikke beregnet til nybegyndere, da man skal have et minimum af kendskab til open-source programmer. Når det er sagt, så er det relativt enkelt at få styr på.

Selve installationsprocessen er ligeledes utrolig enkel. Du downloader blot programmet, kører installationsguiden, og så er du i gang.

Du skal dog være opmærksom på, at brugerfladen er meget begrænset, og du skal ikke forvente at blive holdt i hånden, for at lære programmet at kende, hvilket andre anmeldelser af keepass også viser.

Keepass Kom i gang

Tillægstjenester

Et af de helt vigtige parametre, når vi vurderer forskellige softwares, er deres tillægstjenester – eller ekstraprogrammer. Her er det værd at huske, at denne adskiller sig fra de andre drenge i klassen, såsom 1Password og Dashlane, ved at være open-source, og ikke et etableret program med en stor økonomi.

Dermed skal du ikke forvente, at der ligger en masse ekstra og gemmer sig til dig, hvilket andre anmeldelser af keepass også viser.

Tilføj Passwords

Når du skal lave nye passwords, og have dem integreret, er proceduren ret ligefrem. Du skal dog ikke forvente, at du nødvendigvis kan finde rundt i det, da der er mange valgmuligheder, som kan gøre det svært at gennemskue, hvad der er hvad. Til gengæld, når du har gennemskuet processen, så er den utrolig enkel, og vil spare dig en masse tid.

Import og eksport af passwords

Som nævnt ovenfor kan det være lidt tricky at downloade dine tidligere passwords til KeePass, da softwaren ikke bruger skyen, men derimod dit lokale drev. Du skal derfor være sikker på, om det er de rigtige filer du downloader og uploader. Hvis du har valgt de rigtige filer, kan du dog relativt nemt importere og eksportere dine passwords frem og tilbage.

KeePass adgangskodeliste

Generer passwords

Med KeePass kan man få genereret et password ud fra et mønster eller en algoritme. Dette er særdeles anvendeligt, og der følger endda en guide med til, hvordan du kan gøre dette på bedst muligt vis. Her mærker man altså ikke, at der er tale om et open source program.

Autoudfyld passwords

Vi kender auto-udfyldnings funktionerne fra Dashlan og NordPass, men hos KeePass bruger man ikke denne type. Derimod tilbyder KeePass en “auto-type” funktion, der simulerer, at du skriver på et keyboard. Det er altså langt mindre automatiseret, og er faktisk lidt bøvlet – især hvis man sammenligner det med andre password managers, hvilket andre anmeldelser af keepass også viser.

Tjek styrken på passwords

KeePass tilbyder en sikkerhedsredigering af dine passwords, så du kan være sikker på deres sikkerhedsniveau.

KeePass anmeldelse andre tillægstjenester

I og med at KeePass er open source, har du mulighed for at tilslutte et væld af plugins. Vi skal ikke gøre os til dommer over, hvilke plugins der er brugbare, og hvilke der ikke er i denne KeePass anmeldelse. Men der er mange, og dermed også noget til enhver smag.

Brugervenlighed

KeePass er ikke synderligt brugervenligt. Det hænger, som nævnt ovenfor, sammen med, at softwaren er open-source. Derfor henvender den sig måske mere til folk, der allerede er velbevandret indenfor password managers, og som samtidig ved noget om programmering. Andre anmeldelser af keepass mener også dette.

Kompatibilitet

KeePass er kompatibelt med både Windows, macOS, Android og iOS. Dette til trods for, at softwaren primært er beregnet til brug på Windows-enheder – altså PC. Andre anmeldelser af keepass har set det samme, og kan lide det.

PRØV GRATIS NU

Kundeservice

KeePass har faktisk et overraskende godt netværk af hjælperedskaber til, hvis du får problemer med programmet. Der har været mange brugere igennem årene, og derfor er der udviklet et særdeles godt community online, der kan svare på alle slags spørgsmål. Derudover har de også en ret fyldestgørende FAQ, der svarer på stort set alle spørgsmål, som du måtte have. Besøg KeePass kundeservice lige her.

Sammenligninger/alternativer

En enkelt KeePass anmeldelse kan ikke stå alene, og derfor skal vi selvfølgelig også sammenligne med andre konkurrenter. Sammenligningen er måske en smule unfair, når man tænker på, at KeePass er gratis og open-source, hvorimod de andre password managers er betalte, med store firmaer bag sig.

Når det er sagt, så er KeePass stadig et af de mest anvende password manager-softwares på markedet, og derfor er sammenligningen faktisk ikke helt urimelig. Derfor kan man se det samme hos andre anmeldelser af keepass.

KeePass vs 1Password

KeePass og 1Password er meget forskellige fra hinanden. Deres interface er helt ulig hinanden, og de appellerer hver især til helt forskellige brugersegmenter. KeePass er langt bedre til en advanceret bruger, hvorimod 1Password er bedre til begyndere, der ønsker en komplet løsning – og som gerne vil betale for det. Andre anmeldelser af keepass er enige i dette. Læs mere i vores 1Password .

KeePass vs Dashlane

Ligesom hos 1Password , er Dashlane en bedre overordnet løsning for den knapt så IT-kyndige. Hvis man ved, hvad man har med at gøre, er KeePass dog et super godt alternativ. KeePass er ikke bare gratis, de tilbyder også mange tilpasningsmuligheder, så brugeren får præcis den software som han/hun ønsker. Andre anmeldelser af Keepass er enige i dette. Læs mere i vores Dashlane.

KeePass vs RoboForm

Dashlane er en langt mere konventionel password manager. Ligesom hos de to andre, vil man altså være bedre tjent med Dashlane, hvis man er mindre IT-kyndig. Hvis man derimod ønsker en password manager, som man kan tilpasse efter egne behov, er KeePass bedre. Og så er prisen også til KeePass’s fordel. Andre anmeldelser af keepass er enige i dette. Læs mere i vores RoboForm .

Konklusion af vores KeePass anmeldelse

KeePass er en god løsning til IT-hajen, der gerne vil have en password manager, som han/hun kan sætte sit eget præg på. Som du har se i vores KeePass anmeldelse, er der visse punkter, hvor KeePass lider under, at være et open-source program. Men overordnet set får du her en ganske solid password manager, der kan gøre en stor forskel for din online sikkerhed – og så er den gratis!

8 Total Score
KeePass Anmeldelse 2024

Privatliv og sikkerhed
10
Tillægstjenester
8.5
Kundeservice
10
Værdi for pengene
10
Brugervenlighed
3
FORDEL
  • Stærk sikkerhed
  • Gemmer dine passwords lokalt
  • Stor brugertilpasning
  • Gratis
ULEMPE
  • Ikke særlig brugervenlig
  • Gammelt interface
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk