LastPass vs Dashlane 2024 Hvem af dem skal man vælge?

Når du sidder og overvejer, hvilken password manager, du skal anvende til organisering af dine logins, er LastPass vs Dashlane to af de bedste bud. Men det helt store spørgsmål er: hvem af dem skal man vælge? I denne artikel vil vi gennemgå fordelene og ulemperne ved begge, og give dig vores endelige dom i kampen mellem Dashlane v LastPass.

Få tilbud på vinderen
Vores absolutte favorit password manager: Dashlane

I vores sammenligning mellem Dashlane v LastPass, fandt vi, at Dashlane var den bedste af de to. Vi tilbyder 30 dages pengene-tilbage-garanti på Dashlane.

Sidst opdateret den: 9. juni 2024

Dashlane LastPass Sammenligning

Kriterier Dashlane Lastpass
Ydeevne Vinder Taber
Funktioner Vinder Taber
Sikkerhed Vinder Taber
Kundeservice Lige Lige
Prissætning Vinder Taber

LastPass Dashlane Præsentation

Dashlane

Dashlane blev grundlagt i 2009, og har opnået status, som en af de absolut bedste password managers siden 2012. Dashlane benytter AES 256-bit kryptering, og er kombatibel med langt de fleste store styresystemer. Udover en decideret password manager, fungerer Dashlane også som en digital pung, der gør det muligt at håndtere dine koder og meget andet. Læs anmeldelsen her

dashlane vs lastpass

Lastpass

LastPass blev udgivet i 2008, og har siden da været en af de mest populære password managers overhovedet. Den er utrolig let at bruge, og tilbyder kompatibilitet med stor set alle browsere og enhedstyper.

Derudover benytter LastPass den samme AES 256-bit kryptering, som eksempelvis Dashlane. I modsætning til Dashlane har LastPass haft visse sikkerhedsbrud. Dette kan nok kædes sammen med, at LastPass generelt bare har været mere populær, og derfor et mere eftertragtet mål for ondsindede mørkemænd.

lastpass vs dashlane

LastPass vs Dashlane Sikkerhedsniveau (Dashlane vinder)

Dashlane v LastPass Kryptering

Som nævnt ovenfor anvender både Dashlane og LastPass den samme AES-356 bit kryptering, der er bredt anvendt af mange andre sikkerhedssoftwares i dag. LastPass tilbyder dog også en PBKDF2 SHA-256 nøgle i tillæg til Dashlane – om end vi på redaktionen ikke er overbevist om dens effektivitet. I kampen mellem Dashlane vs LastPass, er det derfor Dashlane, der vinder.

Dashlane v LastPass Ingen kendskab arkitektur

Selvfølgelig kan det være en risiko at give al sin data i hænderne på en virksomhed. Både Dashlane og LastPass har dog gjort deres bedste for at undgå dette med deres ingen-kendskab-arkitektur. LastPass har dog haft sikkerhedsproblemer på denne front førhen. Samtidig med det, så indsamler Dashlane generelt mindre data, så der er færre ting, der kan gå galt. I kampen mellem Dashlane vs LastPass, er det derfor Dashlane der vinder.

dashlane v lastpass

Dashlane v LastPass To faktor godkendelse

Både LastPass og Dashlane tilbyder en tofaktor godkendelses-struktur. Du kan anvende dette via e-mail, pinkode, en verifikationsapp eller biometrisk verifikation. LastPass har lidt flere features her end Dashlane, da man også kan anvende tredjeparts enheder, såsom smart cards, Windows Fingerprints og andet som tofaktor godkendelse. I kampen mellem LastPass vs Dashlane, er det derfor Dashlane, der vinder.

Dashlane v LastPass Sikkerhedskopi

Selvom LastPass er mest fleksibel når det kommer til sikkerhedskopier, så er den også den mindst sikre. Dashlane, derimod er mere sikker, men har færre muligheder for at lave sikkerhedskopier. Sikkerhedsmæssigt falder LastPass dog til jorden ved siden af Dashlane. Derfor er det i kampen Dashlane vs LastPass, Dashlane der vinder.

Besøg Dashlane

LastPass vs Dashlane Brugervenlighed (Dashlane vinder)

Når valget står mellem Dashlane vs LastPass, så er de faktisk begge enormt intuitive på tværs af de mange enheder, som de kan anvendes med. Begge giver sine brugere ikoner i browsermenuerne, som kan anvendes, når der skal udfyldes passwords eller laves nye.

Dashlane adskiller sig fra LastPass ved at være mere pågående i sine menuikoner, hvilket vi anser som værende en fordel, fremfor LastPass’ meget små menuikoner.

dashlane lastpass

Browsermulighederne for både Dashlane og LastPass er dejligt lette at bruge. De er hurtige og effektive. Dashlane har dog et bedre design end LastPass i vores mening, da det bare ser bedre ud. I begge appversioner fungerer det, som man kunne forvente. De er intuitive og virker præcist som de bør.

LastPass vs Dashlane Kompatibilitet (Dashlane vinder)

Både Dashlane og LastPass tilbyder kompatibilitet over mange forskellige enheder, styresystemer og browsere. De er således begge kompatible med Microsoft Windows, Mac, Linux, Chrome, iOS og Android. For browsere kan begge anvendes på Chrome, Firefox, Safar og Opera. Derudover kan man også benytte Dashlane på Brave-Browseren.

dashlane v lastpass

Dashlane kræver at man har enten Windows 7 eller højere, Sierra eller højere, iOS14 eller højere og iPadOS 14 eller højere. LastPasshar ikke nært så høje krav for iOS, men for Windows kræver de Windows 8.1 eller højere.

Dertil skal det siges, at LastPass fungerer bedst med de seneste versioner af diverse styresystemer. I kompatibilitets-sammenligningen mellem Dashlane vs LastPass, er det derfor Dashlane der vinder med en lille margin.

LastPass vs Dashlane Priser og planer (LastPass vinder)

Dashlane er en ret dyr password manager, men har dog en gratisversion, der er noget amputeret og derfor ikke kan anbefales her fra redaktionen.

Dashlanes tre planer er: Gratis (0$/mdr), Premium ($3,99/mdr) og Family ($5.99/mdr). De fleste vælger Premium planen, da den har et ubegrænset antal af passwords, som du kan gemme, og alle de tillægstjenester, som er nævnt i denne sammenligning. Derudover får man også en VPN med i købet, som faktisk er ganske okay.

LastPass har mere spiselige priser, og ligner derfor mere mange andre password managers på markedet. Deres gratis plan er, modsat Dashlane, ganske brugbar og kan sagtens anvendes.

LastPass’ tre planer er: Gratis ($0/mdr), Premium ($3/mdr) og Family ($4/mdr). Den gratis plan har faktisk alle de ting man kan ønske sig af en password manager, dog med begrænsninger på antal af passwords og enheder. Premiumplanen har alle de samme tillægstjenester som den gratis plan, men giver også mulighed for at dele passwords, større plads til passwords og meget andet. Familieplanen har de samme elementer som Premium, men giver adgangsmuligheder for op til 6 brugere.

Prismæssigt er det derfor i kampen mellem Dashlane vs LastPass, LastPass, der vinder.

Besøg Dashlane

LastPass vs Dashlane Tillægstjenester (Dashlane vinder)

Dashlane tilbyder automatisk password generator, der autogenerer et password til dit login, og samtidig sikrer at sikkerhedsniveauet er i top. LastPass tilbyder det samme, og det er faktisk en af hovedårsagerne til, at mange vælger at få en password manager.

Dashlane har derudover et super funktionelt sikkerheds-skrivebord, der er intuitivt og kan holde styr på dine databaser. Derudover er det også her, at du kan tjekke sikkerheden af dine eksisterende passwords. Dashlane tilbyder også Dark Web monitorering, hvilket sikrer, at du ved, hvis dine passwords bliver lækket, så du kan agere efter det. Til slut er noget af det bedste ved Dashlane, at de også tilbyder en indbygget VPN til sine brugere.

lastpass vs dashlane

LastPass har mange af de samme tillægstjenester som Dashlane. Du får en digital pung, autogenerering af passwords, autoudfyldning og meget mere. LastPass har dog hverken Dark Web monitorering eller indbygget VPN. I kampen mellem Dashlane vs LastPass, er det derfor Dashlane, der vinder.

Besøg Dashlane

LastPass vs Dashlane Kundeservice (Begge vinder)

Dashlane har en live chat og e-mail support funktion (Klik her), hvorimod LastPass har en FAQ og et ticket-system for fejlmeldinger (Klik her). Det er forskelligt, hvad man har brug for af support i en given situation, og derfor har vi ikke kåret en vinder af kundeservicedelen i kampen mellem Dashlane v LastPass.

Konklusion

Der findes utroligt mange password managers på nettet. Nogle er bedre end andre, og i de tilfælde er det selvfølgeligt let at vælge. Men hvad gør du, når du står overfor de to bedste password managers? Vores klare vurdering er, at når valget står mellem Dashlane vs LastPass, så vinder Dashlane. Vores valg er baseret på sikkerhedsniveauet, brugervenligheden og tillægstjenesterne.

Du får simpelthen mere for pengene, og højere grad af sikkerhed med Dashlane, end du gør med LastPass – det til trods for, at LastPass er et virkelig godt alternativ med en ret god gratisversion.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk