NordPass

nordpass

Du skal derfor ikke blot sørge for, at du kan huske dit password, men også at dit password er sikkert nok, til at kunne beskytte dine private oplysninger. NordPass tilbyder en sådan tjeneste til dig. I min blog vil du kunne finde flere anmeldelser af andre password managers, og ellers opfordrer jeg dig til at afsøge internettet, så du kan finde det bedste match til dig.

Prøve NordPass
NordPass Password Manager

NordPass Password Manager er en af de bedste password managers på markedet. Foruden et væld af features tilbydes du Nord-Pass gratis med fuld refusionsret.

Overblik

NordPas er en password manager, der blev lanceret i 2019. Den er designet af de samme, som designede NordVPN. Det er derfor nogle ret talentfulde folk, der står bag tjenesten. De har tidligere bevist, at de kan servicere over 14 millioner brugere på verdensplan, og derfor var mine forventninger til tjenesten også meget høje, da jeg første gang stiftede bekendtskab med tjenesten.

En meget vigtig detalje omkring tjenesten er, at de er stationeret i Panama og er under Panamas lovgivning. Det betyder kort sagt, at de ikke er underlagt 5 Eyes og 14 Eyes alliancen, som mange andre lande er. Derfor er der ikke noget krav om, at tjenesten skal dele sine oplysninger med efterretningstjenester i USA, England, Australien, Canada, New Zealand, Danmark, Frankrig, Holland, Norge, Tyskland, Belgien, Italien, Spanien og Sverige.

Selvom at tjenesten er en relativ ung password manager, har skaberne bag altså fanget vigtigheden af anonymitet for deres brugere. Dette afspejler sig også i antallet af brugere, der anvender tjenesten, som har været støt stigende.

Tjenesten har som sit erklærede formål at: Skabe en simpel og bedre brugeroplevelse, at have en pæn brugerflade, at have den bedste software med lynhurtig service og at sikkerheden skal være en integreret del af software-designet.

NordPass Password Manager: Pris

NordPass price

NordPass Password Manager har tre pakkeløsninger for deres tjenester. Alle pakkeløsningerne har 30 dages pengene tilbage garanti, så du kan prøve tjenesten, inden du forpligtiger dig til noget. Dette vil jeg stærkt anbefale dig at gøre, da det er den eneste måde, du finder ud af, om service er noget for dig. Udover de tre ”civile” pakkeløsninger, tilbyder Nord også to business-pakker, som er mere tilpassede og kan bruges af større firmaer.

  • Gratisversionen: indeholder faktisk overraskende mange tillægstjenester, når man tænker på at der ingen omkostninger er ved den. Du får både opmagasinering af ubegrænsede passwords, import og eksportmuligheder for dine passwords, ubegrænset opmagasinering af personlige data, password generator, flere-faktor godkendelse, automatisk synkronisering på tværs af enheder. Du får altså en af de bedste gratis password managers hos dette Password Manager.
  • Premium pakken: indeholder de samme tillægstjenester som gratisversionen, men tilføjer derudover: ubegrænset deling af ubegrænset indhold, betroede kontakter, sikkerhedstjek af nuværende passwords, sikkerhedsbruds scanner, nød adgang og anvendelse på op til 6 enheder af gangen.
  • Familie pakken: har ikke flere tillægstjenester end Premium pakken, men tilbyder individuelle licenser for op til 6 brugere. Dermed er Familie pakken mere skrabet end Nord-Pass’ konkurrenter.

download gratis

NordPass Password Manager: Opsummering

KARAKTERISTIKA VÆRDI
Multi-login Fra 6 enheder
Kompatible enheder Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Pengene tilbage-garanti? I 30 dage
Kryptering XChaCha20
Priserne starter fra 1,49 $ pr. måned
Gratis plan? Ja, men begrænset

Sikkerhed

Kryptering

NordPass Password Manager bruger i modsætning til nærmest alle andre sikkerhedsprogrammer ikke 256-bit AES kryptering, men derimod XChaCha20 krypteringen. Det er svært at sige, hvorfor Nord har besluttet sig for at gå i en helt anden retning end alle andre sikkerhedssoftwares. Men angiveligt skulle XChaCha20 være mere fremtidssikker en AES krypteringen.

Ingen-kendskab arkitektur

Ligesom mange andre password managers anvender Nord Pass det, der kaldes ”zero-knowledge architecture” eller på dansk: ingen-kendskab arkitektur. Dette betyder egentlig bare, at Nord ikke har adgang til din data, selvom du tilgår det via deres service. For at forklare det lidt mere teknisk, så er dataet krypteret på din lokale enhed, snarere end Nord-Pass’ servere. Derfor kan de ikke tilgå din data. Til gengæld kan de heller ikke hjælpe dig, hvis du bliver låst ude af din konto. Her tilbyder Nord heldigvis en nød adgangs-tillægstjeneste. Via denne kan du i nødstilfælde alligevel godt få adgang til dine enheder, selvom du skulle have låst dig ude af tjenesten.

Flere-faktor godkendelse

Nord tilbyder det, der kaldes ”multi-factor authentication”. Du får dermed mulighed for at verificere dig selv igennem flere niveauer, så din data bliver endnu sværere at tilgå for uvedkommende. Du kan enten benytte forskellige verifikations-apps, såsom Google Authenticator, Microsoft Authenticator eller Authy. Eller du kan bruge en fysisk USB nøgle med en sikkerhedsnøgle på. Til slut kan du også anvende biometrisk verifikation igennem deres app. Den biometriske verifikation er også kendt som en fingeraftryk scanner.

Backup og synkronisering

Hvis du imod alle odds skulle miste adgangen til din flere-faktor godkendelses metoder, kan du oprette backup koder, som du kan gemme. Dette er et fantastisk værktøj, der sikrer at du altid har adgang til dine enheder, og samtidig bevarer en høj sikkerhed. Bare husk, at du ikke skal gemme dine sikkerhedskoder på steder, hvor andre kan få fat i dem.

download gratis

Kom i gang

Opsætningsprocessen er enormt enkel for dette Password Manager. Det forventer man også lidt, når det er deres erklærede mål, men jeg blev alligevel positivt overrasket. I modsætning til eksempelvis Dashlane, downloader du blot NordPass-appen, vælger dit master password, laver din konto og så er du i gang. Hele processen skulle meget gerne kun tage et par minutter.

nordpass password manager

Når du har oprettet din konto, bliver du ført igennem en række trin, der skal til for at fuldføre din profil. Du skal eksempelvis: tilføje dine passwords, downloade browsermenuen, hente dine sikkerhedskoder, sætte flere-faktor godkendelsen op og eventuelt starte prøveperioden på en betalingspakke.

NordPass: Features

Nord har ikke vanvittigt mange features, og blegner lidt her, når man sammenligner med andre tjenester på markedet. De tjenester som Nord har, er dog særdeles brugervenlige, og vil øge din sikkerhed betydeligt.

Sikker password deling

Nord kunder kan kun sende delte ting, hvis man har et Premium medlemskab. Derimod kan man godt modtage delte informationer, hvis man har et gratis medlemskab. Der er ingen begrænsning på, hvor meget du kan sende og modtage.

Data lækage scanning

Lækagescanneren fås kun med et Premium medlemskab. Den fungerer ved, at den scanner internettet for at se, om dine informationer ligger tilgængelig på steder, hvor du ikke ønsker at de skal ligge.

Password sikkerhedstjek

Sikkerhedstjek af passwords fås kun med et Premium medlemskab. Dine password bliver tjekket for, om de er svage, genbrugte eller for over 90 dage gamle. Igen er det en ret basal funktion, som man ville forvente at alle password managers har. Dermed ikke sagt, at det ikke er brugbart. Sikkerhedsscanneren er en super god måde at tjekke, at alle dine passwords er opdaterede og sikre.

Nød adgang

Nød adgang fås også kun med Premium medlemskab. Når du aktiverer nød adgangs tillægstjenesten, kan du dele dine passwords med personer, såfremt der skulle ske noget med din konto. Hvis du mister adgangen og har slået nød adgang til, vil din valgte kontaktperson kunne kontakte dette Password Manager for dit password. Du vil herefter blive kontaktet på mail, og skal godkende personen indenfor 7 dage, førend de får adgang. Tjenesten tilbyder desuden, at du kan vælge mere end 1 kontaktperson, hvis uheldet skulle være ude.

Password generator

Password generatoren kan skabe sikre passwords fra 8-60 tegn eller 3-10 ord. Du vælger altså selv, om de skal baseres på ord eller på tegn. Dette er en ret basal ting for en password manager, men ikke desto mindre, så fungerer NordPass’ ganske godt.

download gratis

NordPass Password Manager: Brugervenlighed

Dette Password Manager bestræber sig på at være brugervenlige, og det kan tydeligt ses. Man er aldrig i tvivl om, hvor bestemte tillægstjenester befinder sig, og alle funktionerne virker helt efter bogen.

nordpass

Designet er også superlækkert og indbydende at se på. I modsætning til eksempelvis Dashlane, der kræver at du hopper frem og tilbage mellem apps og browser, tilbyder Nord alle deres tjenester fra den samme brugerflade. Dette synes jeg er et kæmpe plus, da man ikke behøver at fræse frem og tilbage for at finde, netop den tillægstjeneste som man leder efter.

NordPass Password Manager: Kompatibilitet

Dette service fungerer med alle kendte browsere. Dette inkluderer Windows, macOS, Linux, Android, iOS. Derudover kan du anvende tjenesten på de mobile styresystemer og systemerne Windows. Der er således masser af muligheder for at benytte denne password manager på et væld af styresystemer. Som det fremgår, findes der også en mobiludgave. Denne er dog ikke helt så fantastisk som PC-udgaven. Den er dog stadig en fin password manager, og der er ingen tvivl om, at du vil kunne forbedre din sikkerhed betydeligt.

download gratis

Kundeservice

NordPass Password Manager tilbyder tre former for kundeservice: Online videnscenter, E-mail og Live chat. Det er et relativt begrænset udvalg, hvis man sammenligner med den kundeservice, der findes hos VPN-tjenester, men det er ganske godt for en password manager.

Når det kommer til den service, man modtager ved henvendelse, så har jeg absolut ingenting at sætte på den. Alle de kundeservicemedarbejdere jeg snakkede med, var venlige og yderst hjælpsomme. Svartiden på henvendelser er kort – ca. 2 timer for E-mails.

Det eneste jeg måske kunne savne lidt var flere sprogmuligheder. NordPass Password Manager kundeservice tilbyder kun engelsk support. Det er også fint, hvis man er en haj til engelsk. Hvis ikke, så kan det godt være et problem, da alle henvendelser og svar sker på engelsk.

Sammenligning

NordPass vs. Dashlane

Dashlane er en mere komplet password manager, der tilbyder flere tillægstjenester. NordPass har dog en virkelig stærk gratisversion, der klart er konkurrencedygtig med Dashlane’s. Det kommer altså an på, hvad det er du leder efter: Er det en omfangsrig password manager, eller et billigt sikkerhedsværktøj der får jobbet udført?

NordPass vs. Password Boss

Password Boss er et billigere alternativ men har markant færre tillægstjenester. Det siger ikke så lidt, når man tænker på NordPass’ begrænsede udvalg af tillægstjenester, og derfor vil jeg mene, at Nord må være det mest naturlige valg af de to.

Konklusion

NordPass-tjenesten er et simpelt værktøj, der kan hjælpe dig med at øge din sikkerhed betydeligt. Password Manageren er kompatibel med stort set alle styresystemer og browsere. Derudover er prisen særdeles konkurrencedygtig. Det simple design gør det let at bruge tjenesten – selv hvis du ikke er særlig IT-kyndig. Desværre findes kundeservicen kun på engelsk, hvilket trækker lidt ned i min vurdering. Men overordnet er NordPass Password Manager et virkeligt godt værktøj.

8.5 Total Score
NordPass - Gennemsnitlig Score

Privatliv og sikkerhed
9
Funktioner
8.5
Kundeservice
7.5
Pris
9
Brugervenlighed
10
FORDEL
  • Utroligt simpelt og lækkert design.
  • Høj grad af sikkerhed.
  • Rigtig god kundeservice.
ULEMPE
  • Forstår ikke helt behovet for at ændre krypteringsmetode.
  • Kundeservicen findes kun på engelsk.
  • Har forholdsvis få tillægstjenester, sammenlignet med konkurrenterne.
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk