Hvem er bedst i 2024? McAfee vs Norton

Der findes efterhånden ekstremt mange antivirus softwares. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke softwares der holder, og hvilke der ikke gør. I denne artikel vil vi sammenligne to af de helt store drenge: Mcafee vs norton. Læs videre for at lære mere.

FÅ TILBUD HER
Norton er blandt de absolut bedste antivirussoftwares lige nu

Norton har ligget i top i mange år, og gør det stadig. Vi har skaffet et godt tilbud til vores læsere. Prøv derfor vores Norton tilbud lige her

Sidst opdateret den: 26. maj 2024

Norton VS McAfee Sammenligningstabel

Kriterier Norton McAfee
Ydeevne Vinder Taber
Pris Vinder Taber
Tillægsprogrammer Vinder Taber
Kundeservice Lige Lige
Kompatibilitet Vinder Taber

Kort præsentation af Norton Antivirus og McAfee

For at kunne give en tilstrækkelig analyse af de to antivirussoftwares, giver vi dig først en kort introduktion til, hvem der egentligt er tale om. I det følgende afsnit får du altså en lille introduktion til hele Norton antivirus vs McAfee problematikken. Derefter giver vi dig en mere dybdegående analyse af alle delelementerne af deres softwares.

Norton 360

Norton startede i 1991 og blev udviklet af Peter Norton sammen med Symatec. Deres erklærede mål har siden starten været, at sikre brugerne til global sikkerhed på internettet, selvfølgelig betalt. Derfor tilbyder de også en bred vifte af sikkerhedsprodukter, der alle sammen skal sikre brugernes sikkerhed.

Norton er til gengæld også en af de dyreste antivirussoftwares på markedet. Du kan læse vores fulde anmeldelse af Norton lige her.

Norton 360

McAfee

McAfee er ældre end Norton, og blev etableret i 1987 i Californien. Det var John McAfee, der ville skabe sikkerhedsprodukter, der beskyttede folk og ikke deres enheder. Dette gælder både private brugere og store multimillionær-firmaer.

Derfor har McAfee også igangsat en fremtidssikring af deres produkter, så fremtidens McAfee bliver langt mere kundeorienteret – hvilket de allerede var. McAfee er altså en af de helt store sværvægtere indenfor sikkerhedssoftwares. Du kan læse vores fulde anmeldelse af McAfee lige her.

McAfee

Norton Antivirus vs McAfee: Sikkerhed (Norton vinder)

Det giver selvfølgelig ikke nogen mening, at lave en sammenligning af McAfee vs Norton, uden at kigge på sikkerhedsniveauet. Derfor har vi dedikeret en hel sektion til netop dette i vores Norton vs McAfee sammenligning lige her.

Firewall

Norton tilbyder en firewall, der arbejder sammen med deres indbruds detektionsssystem. Dermed bliver der nøje udvalgt, hvilken data der rent faktisk må passere, og hvilken der ikke må. McAfee tilbyder også en firewall med et meget højt sikkerhedsniveau, og med mange muligheder for brugertilpasning. Man kan altså ikke sige at Norton vs McAfee s firewall er bedre end den anden.

Dark Web monitorering

Norton tilbyder dark web monitorering, hvilket er særdeles nyttigt til at undersøge, om dine data er blevet uploadet på et ikke-ønskværdigt website. På den måde kan du overvåge, om dine data er blevet solgt, eller er til salg, til ondsindede mørkemænd. McAfee tilbyder ikke dark web monitorering, og fejler altså lidt på dette parameter i vores øjne.

McAfee Dark Web monitorering

Identitetstyveri beskyttelse

Både McAfee vs Norton tilbyder identitetstyveri beskyttelse. På den måde kan du være helt sikker på, at begge sikkerhedssoftwares fortæller dig, hvis din anonymitet er kompromitteret. Men lad os være ærlige: det havde vi også forventet af to så store spillere på markedet.

VPN

Både Norton antivirus vs McAfee tilbyder deres brugere en VPN. McAfees VPN har flere end 20 serverlokationer, ret hurtige hastigheder og gør det muligt for brugerne at downloade torrents. Norton har 29 serverlokationer, relativt hurtige hastigheder og mange forskellige sikkerhedsværktøjer tilknyttet.

McAfee VPN

Backup i skyen

McAfee tilbyder ikke som sådan backupmuligheder i skyen. Hvis du ønsker dette, skal du altså over til Norton. Norton tilbyder en backup i skyen på op til 50GB, hvilket er ganske hæderligt. Med hensyn til dette, er det altså Norton der vinder i konkurrencen mellem McAfee vs Norton.

Password Manager

Både Norton vs McAfee tilbyder en password manager, som en del af deres sikkerhedsbibliotek til deres brugere. McAfees password manager er dog begrænset til 15 passwords, medmindre man betaler ekstra for en opgradering.

Hos Norton kan du indtaste et ubegrænset antal passwords, uanset hvilken plan du har valgt. Derudover tilbyder Nortons password manager en smart auto-udskiftning af passwords.

Forældrekontrol

Både McAfee vs Norton inkluderer en forældrekontrol til deres sikkerhedspakke. Dette havde vi dog også forventet at betalte sikkerhedssoftwares, og derfor er der ikke så meget mere at sige til det. Den ene er ikke bedre end den anden. De er der bare. Det skal dog siges, at Norton har flere mulige brugerindstillinger end McAfee i forældrekontrollen.

Privatlivsovervågning

Ligesom forældrekontrollen har både McAfee vs Norton en privatlivsovervågning integreret i deres sikkerhedspakke. De er relativt lig hinanden, og giver brugerne god mulighed for at sikre, at deres enheder er tilstrækkeligt beskyttet. Som ovenfor havde vi dog også forventet dette af begge sikkerhedssoftwares.

McAfee Privatlivsovervågning

Enhedsoptimering

Norton vs McAfee har begge værktøjer til enhedsoptimering. Hos Norton finder man disk-fragmentering, rensning af filer, start manager og stille modus. Hos McAfee får brugerne filrensning, app boost og web boost. Vi må derfor sige, at Norton har overtaget i konkurrencen mellem McAfee vs Norton.

PRØV VINDEREN: NORTON

Norton Antivirus vs McAfee: Brugervenlighed (Norton vinder)

Med så store spillere, ville man forvente, at både Norton vs McAfee har en god brugerflade. Og det er lige præcis dét som er tilfældet – heldigvis. Både McAfee vs Norton har intuitive brugerflader, og kan anvendes af både begyndere og IT-kyndige. Norton er dog en smule mere intuitiv, og derfor har vi valgt Norton som vinder på dette punkt.

Norton 360 vs McAfee

Norton Antivirus vs McAfee: Kompatibilitet (Norton vinder)

Både McAfee vs Norton kan bruges på Windows, macOS, iOS og Android. Med andre ord, kan du anvende begge sikkerhedssoftwares på både mobile enheder og på PC eller Mac. Begge antivirus har apps til mobile enheder, og har således kostet de nødvendige penge til, at kunne udvikle brugervenlige mobilapps til deres softwares.

Det største problem er, at McAfee er en smule begrænset i sin app, hvorimod Norton har de samme elementer tilgængelige, som i deres PC/macOS-version.

Norton Antivirus vs McAfee: Priser og planer (MacAfee vinder)

Det er heldigvis ret let at sammenligne priser og planer. Man kigger simpelthen bare på prisen. Her tilbyder både Norton 360 vs McAfee fire forskellige planer.

  • Norton har: Antivirus plus Standard, Deluxe og LifeLock.
  • McAfee har: Basic, Plus, Premium og Advanced.

Den billigste plan er billigst hos Norton. Norton har desuden 60 dages pengene-tilbage-garanti, hvorimod McAfee har 30 dages prøveperiode. Vi kunne bedst lide McAfees tilbud, og derfor har vi valgt at kåre dem som vinder.

Norton interface

Norton Antivirus vs McAfee: Kundeservice (Begge vinder)

Når vi kigger på kundeservice i kampen mellem Norton vs McAfee, ligger de faktisk ret lige. De har begge veletablerede kundeservice-elementer. Norton har support døgnet rundt på sine produkter, et community, en FAQ og en live chat. Derudover har de også en telefonlinje. McAfee har en virtuel assistent, et community og en livechat.

PRØV VINDEREN: NORTON

Konklusion

I kampen mellem McAfee vs Norton har vi lagt særlig vægt på prisen, brugervenligheden, kundeservicen, sikkerhedsniveauet og tillægsprogrammer. Vi fandt ud af, at Norton generelt har gjort det bedre end McAfee.

Det er dog kun en snæver sejr. Begge sikkerhedssoftwares kan bruges af alle – lige fra nybegynderen til IT-kyndige eksperter. Vi har dog set igennem denne Norton vs McAfee sammenligning, at Norton gang på gang overgår McAfee med et halmstrå.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk