Password Boss Anmeldelse 2024

password boss

Det er svært at holde sine enheder sikre i dag. Mange softwares kræver, at du skifter password så ofte, at det stort set er umuligt at holde styr på alle dine passwords. Og det er bestemt vigtigt at gøre dette. Hvis du ikke får opdateret dine passwords tilstrækkeligt ofte, åbner du døren for, at ondsindede mørkemænd finder dine koder og tiltvinger sig adgang til dine konti og enheder. Sådanne ondsindede agenter søger ofte at sælge din data til højestbydende på the Dark Web – og disse data sælger godt!

Heldigvis findes der et væld af password managers, som hjælper dig med at håndtere dine mange passwords, samt giver dig påmindelser, når du skal skifte – eller gør det af dem selv. I denne artikel vil jeg anmelde PasswordBoss. Læn dig derfor tilbage, og bliv informeret om en af de bedste password managers på markedet lige nu.

PRØV PASSWORD BOSS
En af de bedste password managers på markedet lige nu

Password Boss er en af de bedste password managers lige nu. Du tilbydes 30 dages pengene-tilbage-garanti. Prøv derfor Password Boss omkostningsfrit i dag

Sidst opdateret den: 26. maj 2024

Oversigt

Password Boss blev stiftet i 2014 af Steve Wise, tidligere direktør for Ineo Technology. Grundtanken bag Boss Password var, at der manglede softwares, der kunne håndtere de mange passwords man jonglerer med i sin hverdag.

Firmaet beskriver dem selv som et komplet værktøj til at håndtere passwords. Hvorvidt dette er rigtigt eller ej, skal vi se senere. Men for nu er det nok at vide, at softwaren faktisk er et ret veletableret navn. Det er selvfølgelig også værd at nævne, at firmaet har hovedkontor i Tampa, Florida i USA. Det er altså, ligesom rigtig mange andre software systemer, et amerikansk firma med en amerikansk ledelse.

Softwaren har mange tillægstjenester, som jeg vil gå i dybden med senere i denne artikel. Af de mest centrale bør dog nævnes: flere-lags sikkerhed, rolle-baseret adgang, sikker deling af passwords, fjernkontrol, adgang fra flere enheder, Dark Web scanner, og en centraliseret hjemmemenu, hvorfra du kan styre alting.

password boss

Pris

Softwaren har tre forskellige planer: En gratis plan, en premium plan og en familie plan. Dette vidner om, at Password Boss har konsolideret dem selv nok, til rent faktisk at kunne markedsføre dem til forskellige målgrupper. Det lyder måske ikke så vigtigt, men det betyder, at softwaren har en størrelse, der kun kan komme de enkelte brugere til gode!Passwordboss pris

Password Boss Gratis

Den gratis version af softwaren tilbyder kunderne data lagring på lokale servere. Du vil blive i stand til at benytte softwaren på en enhed, og derfor er brugen af gratisversionen relativt begrænset. Du får dog ubegrænsede antal af passwords, hvilket er meget positivt. Til gengæld får du kun lov til at dele dine passwords op til fem gange. Slutteligt indeholder gratisversionen også en nød-adgangs feature, så du kan få adgang til dine passwords selvom du bliver låst ude.

Password Boss Premium

Premium planen indeholder alle de grundlæggende tjenester fra gratisversionen, men tilføjer derudover: synkronisering fra skyen på et ubegrænset antal af enheder, to-faktor godkendelse, fjern-sletning af data, auto-udfyld af webformularer, ubegrænset deling af passwords mm.

Password Boss Familie

Hvor den gratis version og premium versionen er tiltænkt individuelle brugere, giver familieversionen op til 1-∞ licenser. Du vil derfor kunne dække hele familiens behov for en password manager.

PRØV PASSWORD BOSS HER

Oversigtsark

KARAKTERISTIKA VÆRDI
Multi-login Fra 1-∞ enheder
Kompatible enheder Windows, macOS, Android, iOS
Pengene tilbage-garanti? N/A
Kryptering Ikke oplyst
Priserne starter fra
Gratis plan? Ja, men begrænset

Sikkerhed

I det følgende vil jeg gennemgå de enkelte sikkerhedselementer hos softwaren. Grundlæggende kan det dog siges, at sikkerhedsniveauet nemt kan måle sig med alle konkurrenternes. Krypteringsniveauet og tillægstjenesterne giver et ret højt sikkerhedsniveau.

boss password

Kryptering

Softwaren benytter den velkendte 256-bit AES kryptering, som er kendt fra statssoftware og militære software. Og lad os være ærlige, hvis det er godt nok til militæret, så er det også godt nok til dig.

Ingen-kendskab arkitektur

Helt fra starten har det været firmaets erklærede mål, at internettet skulle blive mere sikkert for dets brugere. Derfor giver det næsten sig selv, at Password Boss ikke selv har adgang til den data du benytter deres tjenester til at lagre.

Biometrisk godkendelse

Biometrisk godkendelse betyder grundlæggende, at du kan låse din enhed eller logins op via psykologiske eller biologiske karakteristika. Det kunne eksempelvis være finger-scanner eller scanning af øjne.

Backup og synkronisering

Selvfølgelig tilbydes du også backup af dine passwords og synkronisering af dine gamle passwords.

PRØV PASSWORD BOSS HER

Kom i gang

Softwaren er enormt nemt at installere. Ligesom mange andre lignende softwares kræver det blot, at du tilgår firmaets hjemmeside, downloader tjenesten og lader den installere på din enhed. Simpelt, ikke? Ikke helt. Visse brugere oplever problemer i denne installationsfase, da softwaren kræver administrator rettigheder, førend du får lov at installere den. Dette er især et problem for brugere af Windows 10 styresystemet, hvor administratorrettigheder per definition er slået fra. Du skal derfor være opmærksom på dette, når du vil installere softwaren.

Skulle du opleve dette problem, kan du gå ind i selve filen via Stifinder og klikke på egenskaber. Her skal du vælge ”.exe”-filen og køre den som administrator. Det løser problemet, men det er et problem, at dette ikke er løst fra udviklernes side. Det er simpelthen for bøvlet, hvis du ikke er klar over det på forhånd.

Når du har fået softwaren installeret, skal du registrere din e-mail adresse og vælge et password til din konto. Du vil her få vist de krav, som kræves for dit ”master password”. På den måde behøver du heldigvis ikke at prøve dig frem. Herefter skal du indtaste dine personlige oplysninger og vælge, hvorvidt du vil auto-importere passwords fra andre password managers.

passwordboss

Tillægstjenester

I det følgende vil jeg gennemgå de mest centrale tillægstjenester, som softwaren tilbyder

Tilføj passwords

Det er super nemt at tilføje nye passwords i softwaren. Du skal blot vælge tilføj knappen ”+”, og så er det tilføjet. Derudover er det muligt for dig at indeksere dine passwords. Du kan altså sortere i dem, så du ved præcis, hvor du finder passwords til din e-mail, sine sociale medier etc.

Generer nye passwords

Når du skal generere passwords tilbyder softwaren at lave passwords med forskellige bogstaver, kapitaler, tal og symboler. De længste passwords ligger omkring 40 tegn, og er derfor væsentligt kortere end hos nogle af konkurrenterne. Sammenlignet med nogle af konkurrenterne falder password generatoren dog lidt til kort, da der simpelthen mangler valgmuligheder for, hvilke typer af passwords man ønsker sig.

Auto udfyld passwords

Foruden at skabe nye passwords for dig, så tilbyder softwaren også at auto indsætte dine passwords på de relevante sider. Det er naturligvis en virkelig konstruktiv tillægstjeneste, da du så undgår konstant at skulle tjekke, hvad dine passwords egentligt er. Det er dog også noget, som man forventer af enhver nogenlunde god password manager.

Tjek password styrke

På din menu vil du kunne tjekke dit sikkerhedsniveau. Det er en genial tillægstjeneste. Det tillader dig at tilpasse dine passwords langt bedre, end hvis denne ikke fandtes. Men igen, så må jeg bare sige, at det ville have været kritisk, hvis softwaren ikke havde tilbudt denne tillægstjeneste.

PRØV PASSWORD BOSS HER

Andre tillægstjenester

Ud over de ovennævnte tillægstjenester skal der selvfølgelig også nævnes, at softwaren har en fjernstyringsmulighed, der kan styre dine logins. Derudover er der en indbygget Dark Web tillægstjeneste, der scanner og tjekker dine passwords og e-mailadresser for mulige sikkerhedsbrud. Det er en virkelig god ting at kunne tjekke dette, da du altid vil være opdateret på, hvorvidt dine oplysninger er blevet lækket til de ondsindede mørkemænd på internettet.

Og nu jeg er ved emnet om sikkerhed, så har softwaren også indbygget en nød adgangs-tjeneste. Dette er essentielt ved en passwordmanager, da du ellers potentielt ville kunne lukke dig selv ude fra alle dine logins. Du kan vælge dine sikkerhedspersoner, som kan tilgå din konto i nødstilfælde, og som så kan låse den op for dig. Derudover kan du indstille, hvorvidt denne adgang skal gives med det samme du melder en fejl, eller om der skal gå en længere periode førend der bliver låst op for sikkerhedspersonen. Man kunne godt forestille sig, at dette kunne blive et problem, hvis din sikkerhedsperson er lidt for nysgerrig. Men med Password Boss’ nød adgang kan du indstille, hvilke data din sikkerhedsperson får adgang til. Du kan således skjule eller åbne op for bestemte elementer af din konto.

password boss

Brugervenlighed

Som beskrevet ovenfor, så er Password Manager ret nem at finde rundt i. Du har nogle gode visuelle menuer, som giver dig alle de informationer, som du kunne ønske. Deres tillægstjenester er lette at finde, og lette at bruge både for IT-kyndige og folk, der måske ikke er så hårde til IT generelt.

Kompatibilitet

Password Boss findes både til computer og telefon. Du kan således benytte softwaren på Windows, macOS, Android, iOS. Desværre for Apple-brugere, så understøttes Safari ikke. Dette må siges at være dårligt for Password Boss, da det alligevel udelukker en god del brugere.

Kundeservice

I modsætning til mange af konkurrenterne, så er softwarens kundeservice relativt begrænset. Faktisk tilbydes der kun support via e-mail, hvilket må siges at være ret sølle. Derudover er der heller intet som fortæller, hvor længe der går, inden man modtager svar fra deres e-mail support. Det er altså ret sløvt, at der ikke tilbydes en livechat eller et support forum, hvor man kan søge svar på sine spørgsmål. Når det er sagt, så er personalet i supporten søde og vidende nok om tjenesten. Man får altså svar på sine spørgsmål, men svar tiden kan variere en del.

PRØV PASSWORD BOSS HER

Sammenligning/alternativer

Det er selvfølgeligt begrænset, hvor meget en password manager kan variere fra sin konkurrent. Men som jeg forhåbentligt allerede har dækket, så er der dog visse elementer, som adskiller softwaren fra mange af softwarens konkurrenter – heriblandt kundeservice, pris, hvor let den er at installere og kompatibilitet.

Password Boss vs Dashlane

Password Boss er generelt lettere at bruge end Dashlane, hvilket klart taler til dens fordel. Designet er ligeledes mere lækkert, og prisen er langt mere tiltrækkende – hvis man bare er en lille smule prisbevidst.

Password Boss vs NordPass

Password er billigere end Nordpass, men Nordpass har flere tillægstjenester. Derfor vil denne software nok være mere egnet til den prisbevidste køber, end nørden, der gerne vil gennemse alle sikkerhedsniveauer.

Konklusion

Password Boss er en ganske udmærket password manager. Sikkerhedsniveauet matcher nemt alle konkurrenternes og selvom at ting, som kundeservice og installationen kan trække lidt ned i den overordnede bedømmelse, så synes jeg stadig at softwaren er ganske nyttig. Til relativt billige penge får du et stærkt sikkerhedsværktøj, der ikke bare holder styr på alle dine passwords, men også tjekker om de bliver lækket på the Dark Web. Du får altså en ganske pålidelig sikkerhedssoftware, der vil gøre din færden på internettet lettere og mere sikker.

8.3 Total Score
Gennemsnitlig score

Privatliv og sikkerhed
10
Funktioner
8
Kundeservice
7.5
Pris
9
Brugervenlighed
8.5
FORDEL
  • Godt sikkerhedsniveau
  • Nem at bruge
  • Lækker brugerflade
  • Fordelagtig pris
ULEMPE
  • Ikke specielt god kundeservice
  • Manger funktioner som konkurrenterne har
  • Er ikke kompatibel med Safari
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk