ProtonVPN | Anmeldelse 2024

ProtonVPN ProtonVPN er en af de VPN services på markedet som specielt bryster sig af at beskytte privatliv og sikkerhed på internettet. Jeg har anmeldt Proton VPN for at se om de kan leve op til det de lover, om de er sikre nok, og om du får hvad du betaler for. Læs med her for at se mere.

Prøv det nå
ProtonVPN - Oplev den bedste gratis VPN fra Schweiz

Prøv en schweizisk VPN-udbyder. Det er sikkert, sikkert og beskytter brugernes privatliv.

ProtonVPN: En sikker VPN?

ProtonVPN VPN er startet af en gruppe MIT og CERN folk, som ikke var tilfredse med sikkerheden online. Det første produkt de skabte var en ProtonVPN mail udgave: ProtonMail, en af de største krypterede e mail-services i verden. Sidenhen blev ProtonVPN VPN udviklet.

ProtonVPN anmeldelse

Servicen er baseret i Schweiz, et af de lande i verden med de mest beskyttende privatlivs-love. Desuden er landet heller ikke medlem af EU, og behøver dermed ikke rapportere nogen informationer videre til tredjeparts-lande.

Til at starte med blev servicen stor pga. Deres gratis udgave, men er efterfølgende også vokset fordi den har ubegrænset båndbredde, 10 GBIT servere og support på P2P.

VPN ProtonVPN VPN Priser og Abonnementer

Der er 3 abonnementsmuligheder når man kigger på priserne på Proton VPN. Desuden er der en gratis prøve-version, men den giver kun adgang til 3 lande-servere, en medium-hurtig forbindelse samt en forbindelse af gangen.

ProtonVPN Pris

Ved så mange andre VPN services bliver prisen mindre, jo længere du binder dig til servicen. Det er ikke tilfældet ved VPN Proton. Her betaler du mere, jo bedre service, forbindelse, og sikkerhed du kunne tænke dig. Her er de tre muligheder:

 1. Basic: Du har adgang til alle server landene, P2P fildeling, hurtig forbindelse og to forbindelser på samme tid.
 2. Plus: Ud over alle Basis funktionerne, får du her adgang til Plus Servere, sikker streaming, Tor Servere og ekstra sikkerhed med Secure Core. Desuden kan du have 5 forbindelser på en gang.
 3. Visionary: Du får alt hvad der er på Plus abonnementet, og derudover også adgang til ProtonMail.

Køb her

ProtonVPN-gennemgang: VPN-resume

Funktion Værdi
Logning? Ingen logfiler
P2P? Torrents er tilladt
Netflix US, UK, FR, AU, CA, DE
Multi-login 10 login på samme tid
Dækkede lande Mere end 54 lande
Understøttede OS Windows, macOS, Android, iOS, Linux, Router
Pengene-tilbage-garanti 30 dages fuld returret
Protokoller IKEv2/IPSec and OpenVPN
Trafikdata Ubegrænset
Kryptering Anerkendte krypteringsteknologi: AES 256-bit
IP-adresse Ubegrænset
Servere 1.065+

Værd at vide når du bruger ProtonVPN

Netflix

De fleste som starter med at bruge en VPN gør det fordi de støder på internet indhold som er låst. En VPN såsom ProtonVPN VPN kan bruges til at låse op for indhold på Netflix USA, Hulu, Disney+, eller TV streaming fra andre lande. Selvom ProtonVPN netflix streamer uden problemer på en hurtig forbindelse, er der også andre nyttige funktioner ved servicen.

Torrent

Det er en rigtig god ide at have en VPN hvis man er torrenter. VPN Proton gør det muligt at dele filer via P2P, men applikationer såsom BitTorrent er ikke tilladt til brug af download og deling af filer med ophavsret. Det skal dog noteres at Proton VPN ikke holder logfiler, og gør meget ud af privatliv på nettet, så det er svært for dem at opretholde denne regel.

Logfiler og Privatliv

Som nævnt tidligere er dette hvad Proton VPN bryster sig af. Virksomheden holder ingen logfiler på deres kunders aktiviteter, og du kan nemt gøre brug af Tor netværket gennem dem. Det er dog nævneværdigt at de logger filer på deres kunder når de starter abonnement, betaler for service eller sender fejlmeddelelser. De har ikke kun gjort sig umage med internetsikkerheden, men den fysiske sikkerhed af deres servere er også høj.

Køb her

ProtonVPN Funktioner og Addons

Protokoller

VPN Proton gør kun brug af protokoller som er bevist sikre nok: IKEv2/IPSec and OpenVPN.

Kryptering

Denne service bruger den stærkeste kryptering som findes på markedet i dag, nemlig AES-256. Det er her relevant at nævne at ingen moderne computere kan bryde denne kryptering, så den er brugt af banker og militær.

ProtonVPN Funktioner

Kill Switch

ProtonVPN VPN har desuden en indbygget kill-switch og Always on funktion, som gør at du altid er forbundet til din VPN Proton når du er online. Så kommer du ikke til at være ubeskyttet på internettet.

DNS lækagebeskyttelse

Proton VPN tager sig selv af lækagebeskyttelse, og uddelegerer det ikke til tredjeparter. Virksomheden leder dine DNS forespørgsler gennem en krypteret tunnel så du ikke kan spores af regeringer, eller internetudbydere.

Portvideresendelse

Portvideresendelse understøttes i den betalte version af Protonvpn VPN. Der vil være tidspunkter, hvis en specifik server er travl, hvor Portvideresendelse ikke understøttes på serveren. I så tilfælde kan du bare skifte server.

Split Tunneling

VPN Proton er for nyligt startet med at understøtte denne funktion, og der er derfor stadigvæk nogle ulemper ved at bruge den.

ProtonVPN Windows 10 og Andre Styresystemer

Protonvpn VPN service kører fint på Windows, hvortil der findes en separat app. App’en har et intuitivt design, som er brugervenligt. Desuden kommer den med basis-indstillinger så du i realiteten ikke behøver ændre noget hvis du vil starte med at bruge din VPN med det samme.

Installering er super nem: Du skal bare følge de pop up vinduer som kommer frem på skærmen. Du kan desuden vælge at ProtonVPN VPN skal starte med windows, så du aldrig er uden sikkerhed.

ProtonVPN interface

Når du er logget ind på app’en kan du nemt se din nuværende forbindelse på kortet i højre side. I venstre side har du et nemt overblik over hvilke server er tilgængelige, og du kan tydeligt se hvorvidt du er forbundet i toppen.

Andre understøttede styresystemer og platforme

Ud over Windows appen kan du også få ProtonVPN android, ProtonVPN chrome, og selvfølgeligt virker servicen også til Apple produkter. Sidst men ikke mindst virker denne VPN også til Linux og GNU systemer.

ProtonVPN Kundeservice

Proton VPN: Kundeservice

Proton VPN er stadigvæk en af de mindre VPN udbydere, og de har derfor ikke ligeså omfattende live service som for eksempel ExpressVPN. I stedet har de en meget omfattende kundeservice tab på deres hjemmeside, hvor du kan finde svar på langt de fleste problemer. Hvis du stadigvæk ikke har det rigtige svar, kan du kontakte deres support gennem en formular på deres hjemmeside. De er hurtig til at svare, og behagelige i tonen.

Konklusion

Proton VPN er en af de mere funktions-tunge VPN udbydere på markedet. Er du en tech-nørd som godt kan lide indstillinger, eller har du meget specifikke krav til din VPN er dette et rigtig godt bud. Derudover er det også en af de services som tager sikkerhed og privatliv mere alvorligt.

Er du en helt normal bruger som skal have adgang til netflix på daglig basis ville jeg derfor ikke anbefale VPN Proton. Har du mere specifikke krav, eller har du at gøre med følsomme informationer til daglig vil jeg anbefale denne Schweiziske virksomhed, som både forholder sig til sikkerhed fysisk og virtuelt. VPN Proton er ikke en af de billigste udbydere der findes, men de er gode til det de lover; beskyttelse af dine data.

8.8 Total Score
ProtonVPN Anmeldelse

Sikkerhed og privatliv
9.5
Funktioner
9
Hastighed og ydeevne
9.5
Værdi for pengene
8.5
Brugervenlighed
9.5
FORDEL
 • Høj sikkerhed
 • Kill Switch
 • Netflix US
 • Militærgrads kryptering
 • DNS lækagebeskyttelse
ULEMPE
 • Ingen livechat med support
 • Få servere og lande
 • Interface på engelsk
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk