Se DR i udlandet – Hvordan? Tjek min guide 2024

Har du også problemer med at se DR tv når du befinder dig i udlandet? Danmarks Radio (DR) er en Public Service kanal. Det betyder, at det ikke er en kommerciel TV kanal i stil med TV2. Kanalen har altså ikke til formål at lave en profit. Vi betaler i stedet for den igennem Skat og licens. Vi kan altså ikke undgå at betale for DR. Alligevel bliver vi Skatte- og licensbetalende danskere blokeret, når vi prøver at se DR fra udlandet. Det er absolut ikke fair: man skal da have det, man betaler for! Jeg har heldigvis fundet en måde, så du kan se DR tv stream selvom du ikke befinder dig i Danmark.

FÅ TILBUD NU
Se DR i udlandet

Med ExpressVPN kan du nemt og sikkert se DR i udlandet. Den kommer effektivt udenom geo-blokeringer, og de har 30 dages fuld returret!

Hvor man man stream DR tv?

Det er som udgangspunkt ikke muligt at se DR i udlandet. Når du prøver at åbne op for DR tv i udlandet, så vil du opleve, at din adgang blokeres. Det skyldes at DR benytter sig af såkaldt geo-blokering. De kigger på din IP adresse og kan se, hvilket land du befinder dig i. Når din IP adresse ikke er dansk, så blokerer DR for din adgang. Man kan altså kun få adgang til DR tv stream hvis man har en dansk IP adresse.

se dr tv

Så hvordan streamer man DR tv når man er i udlandet? Det kan kun lade sig gøre, hvis du kan få en dansk IP adresse. De udenlandske internetudbydere har selvfølgeligt ikke adgang til danske IP adresser. Men du kan få en dansk IP, ved at bruge en VPN!

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

Sådan får du adgang til at se tv DR fra udlandet

Du kan se DR i udlandet hvis du bruger en VPN. En VPN kører nemlig din internettrafik igennem en server i et andet land. Hvis du bruger en VPN udbyder, der har danske servere, så kan de give dig en dansk IP. Når du tilgår DR tv i udlandet igennem en VPN, så kommer du altså udenom blokeringen.

Når først du har fundet dig den rette VPN, jeg anbefaler ExpressVPN så er det faktisk meget simpelt at se DR1 i udlandet:

 1. Åben dit VPN program eller app
 2. Vælg “Danmark” på listen over servere
 3. Vent til forbindelsen er fuldt oprettet
 4. Klik dig ind på følgende link, klik her
 5. Nu kan du frit se DR tv!

Det tager kun få sekunder, og så har du fuld adgang til DR tv stream. Du kan se DR1 live og du kan se DR2 live. Med en VPN fungerer alting som om du sad hjemme i Danmark. Det er altså nemt at se DR i udlandet.

dr tv stream

Det sværeste er faktisk at finde en VPN der virker med DR. Ikke alle VPN udbydere har servere i Danmark, og det er nødvendigt for at kunne tilgå DR tv i udlandet. Jeg har testet en helt masse udbydere, og deler ud af mine erfaringer i det næste afsnit.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

Disse VPN virker til at se DR i udlandet

Jeg havde mange VPN udbydere at vælge imellem, da jeg ville se DR tv fra Spanien. Jeg fandt dog hurtigt ud af, at mange af dem slet ikke kunne bruges. For at få adgang til DR tv stream igennem en VPN, er der nogle ting der skal være på plads. Helt konkret fokuserer jeg på følgende:

 1. En VPN skal have servere i Danmark. Ellers kan man ikke se DR tv.
 2. VPN hastigheden skal være høj nok til at få DR tv stream uden afbrydelser.
 3. Forbindelsen skal være stabil og sikker nok til at streame DR tv i udlandet.
 4. VPN udbyderen skal have en god kundeservice, som det er let at få fat i.

For at se DR i udlandet skal din internetforbindelse køres over en dansk server. Det er den eneste måde at omgå DRs blokering på. Det er langt fra alle VPN udbydere der har danske servere. Dem der har, er ofte langsomme eller ustabile. Hvis der opstår problemer, så synes jeg selvfølgeligt at hjælpen skal være lige ved hånden. Mine skrappe krav sorterede en masse skod VPN’er fra. Nu kan jeg til gengæld give følgende liste mine varmeste anbefalinger. Hver eneste af nedenstående VPN tjenester tillader dig at se DR i udlandet:

Bedste Valg 1 Express VPN | Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost VPN | Anmeldelse 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN | Anmeldelse 2024
9.4
4 IPVanish VPN | Anmeldelse 2024
9.2
5 NordVPN | Anmeldelse 2024
9

Derfor undgår jeg gratis VPN

Jeg hader at bruge flere penge end højst nødvendigt. Jeg prøvede derfor selvfølgeligt de gratis VPN tjenester af først. Jeg erfarede dog hurtigt, at de var komplet ubrugelige til at se DR tv med.

Det første problem jeg havde med de gratis VPN var, at stort set ingen af dem har danske servere. Gratis VPN udbydere sparer hvor de kan, og efterspørgslen på danske servere er begrænset.  Uden danske servere er det umuligt at tilgå DR tv i udlandet.

Jeg fandt et par gratis VPN med danske servere. De var dog ufatteligt langsomme og ustabile. Min DR tv stream gik hele tiden i stå, når jeg brugte de gratis VPN tjenester.

dr tv i udlandet

Det værste er dog, at de gratis VPN tjenester ofte er drevet af lyssky forretningsfolk fra fjerne lande. De giver dig ikke en gratis VPN for at være søde. De bruger den i stedet til at udspionere dig når du surfer rundt på internettet. Nogle gange ændrer de endda indholdet på de hjemmesider du besøger. Jeg ser altså gratis VPN som en enorm sikkerhedsrisiko. Det er ikke risikoen værd at bruge en gratis VPN til at tilgå DR tv i udlandet.

Som alternativ til en helt gratis VPN, vil jeg klart anbefale ExpressVPN. De har danske servere, ekstremt høj hastighed og er enormt stabile. Samtidig har de 30 dages fuld returret – men får altså alle pengene tilbage, hvis man ikke er tilfreds. Deres kundeservice er desuden helt formidabel.

En VPN åbner op for mere end DR tv stream

En VPN kan bidrage med meget mere, end bare at lade dig se DR tv. Der er faktisk rigtigt mange fordele ved at bruge en VPN til hverdag. Jeg har samlet de største herunder:

 • Udover at se DR i udlandet kan du også omgå geo-blokeringer fra andre tjenester såsom:
  • BBC iPlayer (massevis af dokumentarer! Brug en server fra Storbrittanien)
  • Netflix (langt flere film og serier at vælge imellem, hvis du bruger en server fra USA!)
  • Disney+ (der er meget begrænset indhold på den danske service. Skift til USA!)
  • Mange andre
 • Kæmp imod det danske internetfilter
  • Danmark har underlagt alle danske internetudbydere at censurere en lang række hjemmesider
  • Listen inkluderer sider med piratkopieret indhold og gambling
  • Listen er ikke offentlig: ingen har det fulde overblik over, hvad der censureres
  • Grundloven er imod censur. Med en VPN kan du også være det!
 • Beskyt dit privatliv
  • Når du besøger en hjemmeside kan de se hvor de befinder dig (land og by)
  • Med en VPN skjules denne information. Hjemmesiderne ser kun hvor VPN serveren befinder sig!
  • En VPN krypterer din internettrafik. Det betyder at selv din internetudbyder ikke kan kigge med!
  • Delte WiFi netværk på caféer og restauranter bruges af hackere til at opsnappe personlige informationer. Med en VPN er du beskyttet!

Der er igen forskel på, hvor godt de forskellige VPN udbydere klarer ovenstående opgaver. Alle de VPN tjenester jeg har anbefalet lever op til mine meget skrappe standarder.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

Spørgsmål fra læserne

Læserne af min blog stiller mig ofte spørgsmål. Jeg har fået følgende spørgsmål omkring at streame DR tv i udlandet:

Spørgsmål: hvorfor kan jeg ikke se dr tv?

Svar: Du kan ikke se DR TV fordi de blokerer for udenlandske IP adresser. For at få adgang til DR tv stream fra udlandet skal du altså skifte din IP. Ved at bruge en VPN igennem en dansk server kan du se DR i udlandet.

Konklusion

Alle danskere burde kunne få adgang til DR tv stream, da vi jo betaler for det. Desværre blokerer DR for at man kan se DR i udlandet. Det er heldigvis muligt at få adang til DR tv i udlandet hvis man bruger en VPN. Med ExpressVPN kan man nemlig skifte til en dansk ip adresse. Når du har en dansk IP kan du uden problemer tilgå DR tv i udlandet.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk