Se norsk tv i Danmark

Friheden til selv at kunne vælge se norsk tv er ikke længere bundet til pebrede TV-pakker fra Stofa og Waoo. Stort set alle TV-kanaler eksisterer i digital form, og kan derfor tilgås digitalt. Men hvad gør man, hvis ens IP-adresse spærrer for at se norsk tv online? En oplagt løsning for at se norsk tv i Danmark ville være at købe sig til en tjeneste, som tillader flytning af ens geolokation.

FÅ TILBUD NU
Se norsk tv fra Danmark med ExpressVPN

Jeg anbefaler at bruge ExpressVPN til at se norsk tv. Det er hurtigt og kan åbne for et væld af tv kanaler. Refusionsgaranti indenfor 30 dage

Streaming tilgængelighed

TV-pakker indeholder ikke nødvendigvis de kanaler man som kunde ønsker at benytte. Eksempelvis det langt fra alle danske TV-pakker der tillader at se norsk tv i Danmark. De mest kendte norske tv streaming tjenester er NRK, TV Norge, TV2, Viaplay, C More og Discovery+. For de store kanaler såsom NRK og TV2 Norge gælder det, at de tilbyder norsk tv, hvis de er inkluderet i ens TV-pakker. Indholdet på disse norsk tv streaming kanaler er støttet af offentlige midler, og derfor er kanalerne forpligtiget til en vis grad af public service. Dette gælder ikke for kanaler såsom Viaplay, C More og Discovery+, der i langt højere grad er finansieret af brugerbetaling og derfor kan være mere selektive med deres indhold.

Georestriktioner

Nationale kanaler som NRK, der tilbyder norsk tv er underlagte geografiske restriktioner. Denne type restriktioner, kaldet geolokation, forhindrer brugere med udenlandske IP-adresser i at tilgå norsk tv streaming og se norsk tv online. Dette betyder, kort sagt, at norsk tv live tracker, hvilken lokation en given IP-adresse stammer fra – og derfor ikke hvor brugeren nødvendigvis befinder sig. IP-adressen kan således have en anden lokation end brugeren af computeren, hvilket kan gøre det svært at se norsk tv i Danmark.

norsk tv streaming

Restriktionerne fungerer ved, at kanalerne sporer kundens IP-adresse, og såfremt den lever op til de krav som hjemmesiden har nedsat, tillades brugeren at se norsk tv online og streame norsk tv live. Såfremt IP-adressens geolokation ikke passer med kanalens restriktioner, vil brugeren ikke blive tilladt at se norsk tv i Danmark og dermed ikke at se norsk tv online. Den enkelte bruger er således underlagt de geografiske restriktioner som kanalerne nedsætter.

Men hvorfor nedsætte disse restriktioner? Dette skyldes hovedsagelig de juridiske regler som norsk tv streaming er underlagt. Norsk tv streaming har, med andre ord, ret til at distribuere sig eget indhold på egen vis. NRK står dermed som opretshaveren til al norsk tv streaming, der stammer fra deres egen kanal. Norsk live er således ikke underlagt speciel lovgivning omkring distribuering af deres materiale til udenlandske IP-adresser. Derimod er de underlagt at distribuere norsk live tv til den norske befolkning jf. den norske public service-lov. Juraen er forholdsvis kompleks og ikke egnet til denne artikel.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

Men hvorfor?

Grundlæggende er sagen, at norsk statsstøttet TV, ligesom dansk, er forpligtigede til at udøve public service over for sine brugere, men ikke at tilbyde danskere at se norsk tv i Danmark. Norsk tv streaming trækker store midler statsstøtte, hvorfor norsk tv live forpligtiger sig til at give information til Norges borgere på forskellige leder og kanter. Et eksempel kunne være norsk tv live eller norsk tv streaming.

Regeringen giver derfor ikke blot tilskud til, at befolkningen bliver underholdt, men også for, at de kan have en medbestemmelse i indholdet på kanalerne. Således skal norsk tv live reflektere den brede befolkning, og ikke blot indeholde materiale og publikationer der tiltaler én befolkningsgruppe. Der skal være noget for både de konservative og de liberale seere i norsk tv live stream. Der skal være underholdningsprogrammer, nyhedsprogrammer, kulturprogrammer og sportsprogrammer.

se norsk tv online

En måde at omgå disse geografiske restriktioner, som kanaler sætte op for at vedholde rettighederne over deres materiale overfor den intenderede målgruppe, og se norsk tv online er via en såkaldt VPN. VPN står for Virtuel Private Network. En VPN gør præcis, hvad dens navn designere: den skaber et privat netværkslink til internettet for brugere. Hvis man dykker ned i den specifikke funktion bag VPN, fungerer disse private netværksopkoblinger således: De etablerer selve netværksforbindelsen mellem dig, som bruger, og hjemmesiden som du tilgår. VPN fungerer derved som et mellemled imellem brugerens internetopkobling, og IP-adresse, og hjemmesidens adresse.

Hvordan åbner man for norske tv kanaler i Danmark?

Ønsker man eksempelvis at se norsk tv i Danmark kan VPN’en etablere forbindelse til en IP-adresse med en norsk geolokation. Derved kan man omgå geolokationerne, som de nationale TV-kanaler har sat op og se norsk tv i Danmark. Dette gælder ikke kun for store nationale TV-kanaler, men også, hvis man ønsker at se norsk tv online.

Her er en kort oversigt over, hvordan man kan se norsk tv live fra kanaler med restriktioner på geolokation via brug af VPN:

Anvendelsen af VPN er dog ikke uden risici. Tilgår man eksempelvis NRK’s hjemmeside for, at se norsk tv online via en VPN, og omgår derved deres georestriktioner, forbeholder norsk tv streaming tjenester sig retten til at opsige en bruger, der udnytter systemet. Derfor bør man være opmærksom på, hvilke VPN’er man bruger. Kort sagt: ikke alle er lige gode.

Anbefalinger til VPN

Jeg har nedskrevet denne liste over VPN-tjenester, som jeg vil anbefale at bruge, hvis man ønsker at se norsk tv online ExpressVPN. Disse VPN er gennemtestet og er sammenlignet med andre tjenester. Vi har rangeret dem efter deres kvalitet og anvendelighed, og dem kan du se her:

Bedste Valg 1 Express VPN | Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost VPN | Anmeldelse 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN | Anmeldelse 2024
9.4
4 IPVanish VPN | Anmeldelse 2024
9.2
5 NordVPN | Anmeldelse 2024
9

Gratis VPN’er er farlige

Det er vigtigt at vide, at frie VPN-tjenester ikke er sikre. Da en VPN i brund og grund er en sikkerhedstjeneste, siger det sig selv, at bruger man en dårlig VPN stiller man sine private oplysninger til frit skue og til salg for højest bydende. Derfor er det vigtigt, at man som bruger bestræber sig på at gå udenom disse gratis VPN-tjenester. Eksempler på data som disse gratis VPN-tjenester kan videresælge er: bank-oplysninger, bruger-information fra sociale medier og ens bredbåndsforbindelse. Jeg anbefaler at bruge ExpressVPN med 30 dages returret, hvis man ikke er tilfreds med produktet.

Faldgruber

På trods af ovenstående faldgruber kan værdien af en god VPN dog ikke underdrives. En VPN kan omgå geoblokeringer og gå imod national censur, således at man kan, eksempelvis, kan se norsk tv live. Derudover kan en VPN gøre det, som de i bund og grund er designet til: øge ens IT-sikkerhed betydeligt – både i hjemmet og på offentlige netværk.

norsk tv live

VPN er dermed særdeles anvendelig i forskellige sammenhæng. På arbejdspladser sikrer de IT-sikkerheden på arbejdspladsen, ved at tilbyde et mellemlink, der kan være svært at arbejde sig igennem for at tilgå den enkelte brugers computer. Dataen på computeren bliver derfor langt bedre beskyttet ved at benytte dette midter-netværk mellem arbejdscomputeren og den hjemmeside som brugeren skal tilgå. Derudover kan man via VPN give særlige tilladelser, som ikke kan tilgås på computere, der ikke er opkoblet til samme VPN-adresse. Dette er eksempelvis brugbart, hvis man ønsker at begrænse medarbejderes mulighed for at surfe på Facebook og Youtube i arbejdstiden.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juli 2024

FAQ

Kan man se NRK i Danmark?

NRK stream blokerer nemlig for udenlandske IP adresser men NRK kan ses i Danmark ved hjælp af VPN.

Kan man se TVNorge i Danmark?

TVNorge blokerer også for udenlandske IP adresser men kan ses i Danmark ved hjælp af VPN

Kan man se TV2 Norge i Danmark?

TV2 (Norge) kan ses i Danmark ved hjælp af VPN men skal du vælge en server i norsk at se tv på nettet

Konklusion

Der er således intet der stopper dig i, at se norsk tv live, på trods af at du er placeret i Danmark. Ved at benytte vores #1 VPN ExpressVPN får du mulighed for at skifte din geolokation og derved se norsk tv i Danmark. Derudover øger du din IT-sikkerhed betydeligt.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk