Sådan Skifter du IP Adresse?

Der er mange gode grunde til at ville skift ip-adresse. Det kan åbne op for mere indhold på streamingtjenester som Netflix. Det kan give dig adgang til hjemmesider, der normalt er blokerede. Og så kan en ny IP adresse også beskytte dit privatliv. Den letteste måde at ændre ip adresse er at bruge ExpressVPN. Vi forklarer her hvad en IP adresse rent faktisk er, og de forskellige måder at skifte den på.

FÅ TILBUD NU
Skift ip-adresse med en VPN

Med ExpressVPN kan du ændre ip adresse med et tryk på en knap. De har fuld returret i 30 dage, så det er helt og aldeles risikofrit at prøve!

Hvad er IP Adresser egentligt?

En IP adresse er en unik identitet, som en maskine har, på et netværk. Alle hjemmesider du besøger på internettet ligger på servere. Hver server er en maskine på det netværk, vi kalder for internettet. Når du åbner en hjemmeside, så forbinder din computer altså til hjemmesidens server via dens IP adresse.

skift ip-adresse

Google’s hjemmeside har eksempelvis en IP adresse. Når du taster www.google.dk ind i din adresse-bar, så slår din browser op, hvad IP adressen er for Google. IP adressen “172.217.163.227” tilhører en af de servere, som har Google’s hjemmeside liggende. Din computer forbinder altså til Google’s server, igennem den IP adresse. I den forbindelse får Google at vide hvad din IP adresse er. Det er sådan der kan kommunikeres frem og tilbage imellem dig og Google.

Hvad er min IP Adresse?

Hvis du ikke har foretaget en ændring af ip adresse, så har du den IP, din internetudbyder har givet dig.  Din IP adresse består typisk af 4 tal sepereret med punktummer – eksempelvis: 74.6.143.26. Hvis din internetudbyder bruger den nye IPv6 standard så ser din IP adresse anderledes ud – eksempel: 2001:4998:124:1507::f001.

Her er vores værktøj til at finde din IP-adresse.

Når andre kan se din rigtige IP adresse, så kan de lære rigtigt meget om dig. De kan se hvilket land du befinder dig i, og hvem du køber internet hos. De vil også kunne holde øje med hvor ofte du besøger deres hjemmesider. Facebook kan endda holde øje med hvornår du besøger enhver hjemmeside, der har en “Synes godt om”-knap placeret på sig! Du kan beskytte dit privatliv ved at få ny ip adresse.

Hvordan skifter man IP Adresse?

Der er fem forskellige måder at skift ip-adresse på. Du kan ændre ip adresse ved at bruge en VPN. Det er den bedste og hurtigste løsning. Man kan også foretage ændring af ip adresse ved at bruge Tor netværket. Det er også muligt at få ny ip adresse ved at bruge en såkaldt Proxy. Har man ikke behov for at ændre ip adresse til andet land, kan man bruge et offentligt WiFi-netværk. Den sidste måde at få ny ip adresse på er, at kontakte sin internetudbyder.

1. Skift IP-adresse med en VPN

En VPN foretager ændring af ip adresse ved at køre din internetforbindelse over en VPN server. Kommunikationen imellem din computer, og VPN serveren, er desuden stærkt krypteret. Det betyder at din internetudbyder ikke kan overvåge dig på internettet.

ændre ip adresse

De hjemmesider du besøger kan nu heller ikke se din rigtige IP adresse. De ser kun IP adressen for VPN serveren. Dit privatliv er altså sikret, når du bruger en VPN til at få ny ip adresse. Det er dog kun tilfældet, hvis du bruger en VPN udbyder der er til at stole på.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juni 2024

Hvis du gerne vil prøve kræfter med at ændre ip adresse, uden at løbe en risiko, så overvej ExpressVPN. Det er en troværdig VPN udbyder, der tilbyder 30 dages fuld returret. Volder ændring af ip adresse dig nogen problemer, så står deres kundeservice klar til at hjælpe dig. Lever de ikke op til dine forventninger, så får du alle pengene retur indenfor de 30 dage.

Troværdige VPN udbydere

Vi har testet de førende VPN tjenester på markedet. Nogle var langsomme og ustabile. Andre var ligeglade med dit priavliv, eller havde dårlig sikkerhed. Til sidst nåede vi dog frem til følgende liste over troværdige VPN udbydere. De tilbyder god hastighed og høj sikkerhed. De har desuden alle en kundeservice der er til at få fat i.

Bedste Valg 1 Express VPN | Anmeldelse 2024
9.8
2 CyberGhost VPN | Anmeldelse 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN | Anmeldelse 2024
9.4
4 IPVanish VPN | Anmeldelse 2024
9.2
5 NordVPN | Anmeldelse 2024
9

Opsætning af VPN

En VPN gør det let at skift ip-adresse. Alle de troværdige VPN udbydere har apps til computere, tablets og telefoner. Du henter altså bare VPN tjenestens app for at komme i gang. Når det er tid til ændring af ip adresse åbner du bare app’en. Du vil her se en liste over VPN servere i hele verden. Du skal bare trykke på en af dem, for at få ny ip adresse. Klikker du på en amerikansk VPN server vil du få en amerikansk IP adresse. Klikker du på en Tysk VPN server får du en tysk IP adresse. Simpelt og ligetil.

2. Skift IP-adresse med Tor

Tor er et anonymitets-netværk med servere over hele verden. Alle servere er drevet af frivillige mennesker verden over. Tor er stærkt krypteret, og din internetforbindelse går igennem flere lag på netværket. Tor beskytter altså også dit privatliv, ligesom en VPN gør. Din internetudbyder kan ikke længere overvåge dig. De hjemmesider du besøger kan heller ikke se din ip addresse. Dit privatliv sikres altså også med Tor.

Modsat en VPN, så er Tor dog ofte meget langsomt. Din internetforbindelse vil blive betydeligt langsommere hvis du bruger Tor. Din forbindelse hopper nemlig rundt imellem mange forskellige servere, der håndteres gratis af frivillige personer og organisationer. Tor kan altså ændre ip adresse for dig, men det egner sig ikke til streaming eller gaming.

Den letteste måde at skift ip-adresse med Tor er, at hente den såkaldte Tor Browser. Vær opmærksom på, at ændring af ip adresse kun sker i denne specielle browser. Alle andre programmer på din computer vil altså stadig være ubeskyttede. Ønsker du at beskytte al din internettrafik er en VPN derfor at foretrække.

3. Få ny IP Adresse med en Proxy

Det er muligt at ændre ip adresse ved at bruge en proxy. Det er en rimelig gammel teknologi, der var populær før VPN for alvor slog igennem. Men en proxy foregår ændring af ip adresse typisk på applikations-niveau. Du kan eksempelvis sætte din webbrowser eller dit chat-program til at bruge en bestemt proxy. Alt trafikken fra, og til, det program vil så køre igennem Proxy serveren. Der findes proxy servere i hele verden, så det er muligt at skifte ip-adresse til andet land.

få ny ip adresse

Det er dog noget mere besværligt end en VPN, og sikkerheden er ikke nær så god. Det er heller ikke alle programmer der understøtter brugen af en proxy. Hvis du er teknisk kan en Proxy være en udmærket løsning. For de fleste vil en VPN dog være en nemmere måde at få ny ip adresse på.

4. Benyt Offentligt Wifi til at få Ny IP Adresse

Du kan skift ip-adresse ganske simpelt, ved at benytte dig af et offentligt WiFi netværk. Der er mange caféer og restauranter der tilbyder gratis WiFi til deres kunder. Du kan ændre ip adresse ved at forbinde til deres netværk, i stedet for at bruge det, du har derhjemme. Vær opmærksom på, at det kun giver dig en enkelt ændring af ip adresse. For at få ny ip adresse igen skal du finde dig et nyt sted med gratis WiFi.

5. Kontakt din Internetudbyder omkring Ændring af IP Adresse

Din IP adresse er som sagt noget, du får af din internetudbyder. Du kan altså få ny ip adresse af dem, blot ved at spørge dem pænt om det. Nogle gange er det gratis at skift ip-adresse, mens det andre gange kan ske at koste penge. Når det er gratis, er det en let måde at foretage ændring af ip adresse på. Det kan dog være irriterende at sidde i telefon-kø. Du er desuden også begrænset til danske IP adresser på den måde. Benytter du i stedet en VPN til at ændre IP adresse, så kan du gøre det med et enkelt klik. De gode VPN tjenester tilbyder desuden IP adresser fra hele verden.

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juni 2024

Hvorfor skjule din IP adresse?

Der er mange gode grunde til, at ville skift ip-adresse. Det kan først og fremmest stoppe dem, der forsøger at overvåge dig. Mange reklame-virksomheder bruger din IP adresse til at holde øje med, hvad du laver på internettet. Hvis de kan se, at du kigger på mange hjemmesider om heste, så kan de vise dig flere heste-reklamer. Det er ganske ubehageligt at blive overvåget på den måde. Ved ændre ip adresse kan reklame-virksomhederne ikke længere følge dig rundt.

Beskyt dit privatliv

Ved at foretage ændring af ip adresse skjuler du også, hvor i verden du befinder dig. IP adresser bliver fordelt på lande- og by-niveau. Når du besøger en hjemmeside kan de altså se hvilket land du befinder dig i. Nogle gange kan de se byen også. Ved at få ny ip adresse kan du holde denne personlige information hemmeligt. Du kan bruge en IP adresse fra et hvilket som helst land, i stedet for din egen.

Hvis du bruger en VPN til at skift ip-adresse, så stopper du også din internetudbyder fra at snage. Normalt kan din internetudbyder følge med i hvilke hjemmesider du besøger, og hvad du laver. Skjuler du din IP adresse med en VPN, så bliver alting krypteret. Din internetudbyder kan altså ikke længere snage i dine private sager.

Undgå overvågning og censur

Selv hvis du stoler på dint internetudbyder, hvad så med regeringen eller andre? Logningsbekendtgørelsen tvinger alle danske internetudbydere til at gemme informationer om deres kunders færden på internettet. Informationen bliver gemt i mindst 1 år. Du er altså lige nu et offer for dansk masse-overvågning. Du behøver ikke at være kriminel, eller endda mistænkt, før dine personlige søgninger bliver gemt. Alt bliver gemt, hvis du ikke ændre ip adresse.

Ændring af ip adresse vil også bringe dig udenom den danske censur af internettet. Danmark har en voksende liste med hjemmesider, som de blokerer for. Censur er imod grundloven, men det er regeringen åbenbart ligeglad med. Ved at ændre ip adresse med en VPN kommer du udenom filteret. De kan ikke længere blokere dig, og de kan ikke se hvad du foretager dig på internettet. Du kan latså nyde det frie og åbne internet!

FÅ ExpressVPN NU
Særligt tilbud frem til slutningen af juni 2024

Konklusion

En ip addresse er din computers digitale adresse på internettet. Den fortæller rigtigt meget om dig: hvor du befinder dig, og hvem du betaler for dit internet. Du kan foretage ændring af ip adresse på 5 forskellige måder. De hurtigste og sikreste er at skift ip-adresse med en VPN som ExpressVPN. Alternativt kan du få ny ip adresse med Tor eller en Proxy. Ændring af ip adresse på en af disse tre måder, vil skjule dig rigtigt godt. Hvis du er mindre kræsen, så kan du ændre ip adresse ved at bruge et offentligt WiFi netværk. Du kan ofte også kontakte din internetudbyder for at få en ny IP adresse. En ændring af ip adresse fra din internetudbyders side vil dog ikke beskytte dig imod censur eller overvågning. Der er en VPN dit bedste bud.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk