Hvem er bedst i 2024: Surfshark ExpressVPN?

Der findes efterhånden mange forskellige VPN løsninger på markedet. Det er heldigvis en god ting, at mange er begyndt at tage deres online sikkerhed seriøst. Men hvordan vælger du den bedste VPN tjeneste for dig? Skal det være Surfshark ExpressVPN eller en helt anden? I denne artikel vil vi sammenligne Surfshark og ExpressVPN, så du kan se, hvilket product du hælder mest til. Så læs endelig med på denne anmeldelse.

FÅ TILBUD HER
ExpressVPN er de absolut bedste VPN løsninger på markedet lige nu

Med dette tilbud får du op til 49% discount på ExpressVPN. Du får selvfølgelig de 30 dages pengene-tilbage-garanti, som ExpressVPN er så berømt for. Derudover får du de første 3 måneder gratis via dette link.

Sidst opdateret den: 9. juni 2024

Sammenligning

Kriterie ExpressVPN SurfsharkVPN
Pris Vinder Taber
Hastighed Vinder Taber
Ekstra Vinder Taber
Kundeservice Lige Lige
Sikkerhed Vinder Taber

Præsentation

Sidder du også og sveder over, hvorvidt du skal vælge Surfshark ExpressVPN eller en helt tredje VPN tjeneste? Frygt ej. Vi vil her gennemgå både Surfshark og ExpressVPN i dybden, så du bedre kan danne dig din mening.

ExpressVPN

ExpressVPN blev etableret tilbage i 2009, og er i dag anerkendt, som en af de absolut bedste VPN tjenester på markedet i 2022. ExpressVPN er registreret som virksomhed på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder at de ikke er underlagt den lovgivning, som giver europæiske og amerikanske statsorganisationer lov til at hente data fra diverse VPN tjenester. Du kan læse en mere dybdegående anmeldelse af ExpressVPN her.

vergelijking van ExpressVPN

Surfshark VPN

Surfshark blev oprettet i 2018 af firmaet Surfshark Ltd. Ligesom ExpressVPN hører Surfshark også til på De Britiske Jomfruøer, hvilket betyder at de ikke er underlagt Europas og USA’s skulende øjne. CTO’en af Surfshark hedder Magnus Steinberg og de er knyttet til RIPE Network Coordination Center. Du kan læse en mere dybdegående anmeldelse af Surfshark VPN her.

vergelijking van Surfshark VPNFÅ TILBUD PÅ EXPRESSVPN HER

Netværk og georestriktioner

Det er naturligvis vigtigt at vide, om Surfshark ExpressVPN kan fjerne georestriktioner og give dig adgang til netop det indhold som du søger. Lad os være helt ærlige overfor hinanden: det er derfor langt de fleste af os vælger at betale for en VPN tjeneste.

Dansk dækning

Den her er selvfølgelig mest relevant for de af os, der bor i Danmark. Men, når det kommer til serveradgang for danskere er der heldigvis gode nyheder. Både Surfshark ExpressVPN har virkelig et stort serverkatalog, og derfor kan begge VPN tjenester snildt tjene danskere, der ønsker en god VPN. ExpressVPN er faktisk den med det højeste antal servere i Europa, og derfor er de en lille smule bedre for danskere, end Surfshark.

Virker det i Kina?

Dette er selvfølgelig mest relevant, hvis man befinder sig i Kina. Ligesom med de mange servere, er der dog også gode nyheder her. For både Surfshark ExpressVPN tilbyder servere, der kan omgå den censur, som borgerne i Kina er underlagt. Både Surfshark og ExpressVPN benytter skjulte servere, hvorfor den kinesiske regering ikke kan se, hvordan brugerne omgår deres censur. Det skal dog nævnes, at Surfshark’s skjulte servere er en lille tand bedre end ExpressVPN.

FÅ TILBUD PÅ EXPRESSVPN HER

Hastighed

Det er naturligvis vigtigt at finde ud af, om din foretrukne VPN tjeneste har adgang til tilstrækkelige hurtige servere eller ej. Det er ikke bare rart at have god hastighed, men er du gamer eller streamer du tit indhold, så er det fuldstændigt essentielt, at din VPN kan levere de hastigheder, som er nødvendige for at kunne se dit foretrukne indhold.

Vores tests af Surfshark ExpressVPN hastigheder var derfor en nødvendig del af denne sammenligning. Surfshark benytter en WireGuard protokol, der burde være den absolut hurtigste, imens ExpressVPN bruger Lightway, der er mere særegen.

vergelijking van Surfshark VPN en ExpressVPN

Vores resultater viste, at Surfshark var hurtigere end ExpressVPN på deres downloadhastigheder, og deres hastigheder var mere konsistente end ExpressVPN’s. Det er dog vigtigt at nævne, at Surfshark ikke vinder med meget over ExpressVPN på dette punkt. Vores første test havde nemlig Surfshark som klar vinder, men de efterfølgende tests havde ExpressVPN som vinder. Derfor har vi valgt at kåre ExpressVPN som den overordnede vinder af dette punkt, men det er kun snævert. (ExpressVPN vinder)

Sikkerhed

En sammenligning af VPN tjenester er selvfølgelig ikke fuldendt uden en sammenligning af deres sikkerhedsniveauer og deres krypteringsstandarder. Her kan vi lige så godt sige det med det samme: Står det mellem Surfshark ExpressVPN vinder ExpressVPN.

Krypteringsstandarder

Surfshark benytter en AES-256 kryptering, der mere eller mindre er industristandarden indenfor krypteringsprotokoller. Det er denne kryptering som militære institutioner og mange banker bruger, for at beskytte deres data imod ondsindede fjender. ExpressVPN bruger ligeledes AES-256, har derfor samme sikkerhed på krypteringspunktet, som Surfshark. Til gengæld så er det lettere at skifte til Chacha20/Poly1305 hos ExpressVPN end hos Surfshark, hvor det kun er muligt på Android enheder.

Reklame og Malware blokering

Både Surfshark tilbyder malware og adware filtre. Surfsharks AdBlock er faktisk virkelig veludviklet. De tilbyder en kamouflage modus, hvor din ISP ikke kan spore, at du benytter en VPN. Det er et virkelig godt værktøj for dig, der er påpasselig med din online sikkerhed. ExpressVPN beskytter også imod både adware og malware, men har ikke et decideret filter.

FÅ TILBUD PÅ EXPRESSVPN HER

Privatliv og Anonymitet

Både Surfshark ExpressVPN har virkelig gode intentioner omkring privatlivet og brugeranonymitet, og begge tjenester har problemer med at opretholde de standarder, som de selv har lagt for dagen. Derfor har vi ikke kunne kåre en decideret vinder af denne kategori. Men husk nu, selvom nedenstående måske lyder lidt hårdt, så er der stadig tale om to af de bedste VPN tjenester i verden – hvorfor konkurrenterne vil have præcis de samme problemer, med værre resultater. (Uafgjort)

Surfshark VPN Sikkerhed

Hører hjemme i et 5,9,15 land

Både Surfshark ExpressVPN hører til huse på De Britiske Jomfruøer. Dette betyder, at de ligger udenfor det velkendte 5, 9, 15 Eyes sammenslutning, som du kan læse mere om her. Grundlæggende betyder det, at de ikke er forpligtiget til at videregive personfølsomme oplysninger til europæiske og amerikanske stater, såfremt disse institutioner skulle have interesse i dette.

Log politik

Både Surfshark ExpressVPN har en næsten hel religiøs ingen-log politik. Det betyder, at hverken ExpressVPN eller Surfshark noterer brugeres data ned, så de kan sælges videre på et senere tidspunkt. Det er et ekstremt vigtigt element for os, der værdsætter vores anonymitet på internettet.

Bruger data

Selvom både Surfshark og ExpressVPN angiveligt er forgangsmænd for online anonymitet og online sikkerhed, så tager de altså stadig imod e-mails og faktureringsoplysninger. ExpressVPN har decideret meldt ud, at de tracker den daglige datamængde, som der bliver sendt frem og tilbage hver dag. Derudover tjekker ExpressVPN også, hvilke VPN servere du vælger. Det er mildt sagt problematisk.

Afbloker streaming

Selvom både Surfshark og ExpressVPN er ret gode til at omgå geoblokeret streaming indhold, så er ExpressVPN den absolutte vinder. ExpressVPN er kendt for særligt deres hastighed, og du kan derfor se mere eller mindre hvad end du vil. Om det er Netflix, Hulu eller andet, så kan du få adgang med ExpressVPN.

ExpressVPN afbloker streaming

Torrent

Hvis du downloader torrents ofte, vil du vide, at en VPN er fuldstændig altafgørende. Både surfshark ExpressVPN understøtter P2P tilslutninger, hvorfor det er muligt hos begge tjenester. Der, hvor de to adskiller sig fra hinanden er, at ExpressVPN tillader torrenting på alle deres servere, hvorimod Surfshark kun tillader det på nogle få udvalgte servere. Du har derfor langt større udvalg for servere med ExpressVPN, hvilket giver hurtigere hastigheder og bedre brugeroplevelse.

Priser og planer

Når det kommer til priser og planer, er der kun meget lille konkurrence. Surfshark er cirka tre gange billigere end ExpressVPN, hvorfor selve grundprisen på Surfshark overfor ExpressVPN er meget lavere. De tilbyder begge 30 dages pengene-tilbage-garanti, og derudover har Surfshark en 7 dages gratis prøveperiode for Android og iOS enheder.

FÅ TILBUD PÅ EXPRESSVPN HER

Kundeservice

Både Surfshark og ExpressVPN har faktisk en ret god kundeservice. Med Surfshark får du en livechat 24/7 og en e-mail adresse til mere komplicerede problemer. ExpressVPN har ligedes en livechat 24/7 og en e-mail adresse.

Konklusion

Både Surfshark ExpressVPN er virkelig solide VPN tjenester. De tilbyder et meget højt sikkerhedsniveau, og er begge virkelig gode til streaming og surfing via deres kæmpestore serverudvalg. Men skulle vi vælge én – og det skal vi jo – så må det blive ExpressVPN. Hvorfor? ExpressVPN har simpelthen bare flere servere på flere lokationer, har dynamiske IP adresser, virkelig hurtige hastigheder og er kompatibel med stort set alle enheder. Desværre er ExpressVPN også en lidt dyrere løsning, og derfor foreslår vi at du benytter vores tilbud her nedenfor.

morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk