Jeg går rigtigt meget op i privatliv og sikkerhed, og bruger derfor altid en VPN. I dette indlæg anmelder jeg tunnelbear vpn. Det er nemlig ikke lige meget hvilken VPN man bruger. Nogle VPN tjenester er ikke til at stole på, mens andre bare er langsomme. Jeg har derfor besluttet mig for at teste alle de store VPN udbydere af. Mit mål er, at finde frem til den VPN der er bedst for mig. På vejen deler jeg ud af mine erfaringer, så andre også kan få glæde af min research.
Du kan prøve TunnelBear VPN helt gratis! Den gratis plan lader dig teste VPN Tunnel Bear af med 500MB sikker browsing. Det er risikofrit!
Lidt om VPN Tunnel Bear
TunnelBear VPN er registreret i Torronto i Canada, og har været på markedet siden 2011. BearVPN er stiftet af Ryan Dochuk og Daniel Kaldor der begge er store navne indenfor teknologiens verden. BearTunnel har 350 VPN servere fordelt over 22 forskellige lande. De reklamerer desuden med, at de ikke logger brugernes IP-addresser, DNS-opslag med videre. Som noget ret unikt, så tilbyder VPN Tunnel Bear både en gratis og en betalt VPN service. Den gratis service er begrænset til 500 MB/måned, men fungerer ellers som den betalte version.
Planer og Priser
TunnelBear VPN har tre forskellige planer at vælge imellem. Hvilken plan der giver mest mening afhænger fuldstændigt af dine behov:
- Den Gratis Plan koster 0 kr/måned, og er derfor oplagt til at teste VPN servicen med. Du er dog begrænset til 500 MB/måned, hvilket ikke er særligt meget nu om dage. Hvis du kun skal surfe hjemmesider uden billeder, og tjekke din mail, så er det okay. De 500 MB er dog hurtigt brugt, hvis du forsøger at streame eller downloade ting.
- Den Ubegrænsede Plan – På denne plan kan du surfe og downloade helt ubegrænset, og kan altså fint streame film med mere. Du kan bruge VPN Tunnel Bear på op til 5 forskellige maskiner. Du kan altså bruge deres VPN på din telefon, tablet, computer og TV samtidigt. Når du er på en betalt plan får du desuden højere prioritet, hvis du kontakter kundeservice.
- Team planen er tiltænkt virksomheder, der gerne vil give sikre deres ansatte. Den er ikke rigtigt relevant for privatpersoner. Prisen er højere end den ubegrænsede plan, men giver så adgang til centraliseret betaling med videre.
Jeg kan godt lide, at de lader folk prøve deres VPN gratis først. Jeg betalte dog for den ubegrænsede plan i forbindelse med denne anmeldelse. Jeg har brug for at kunne teste dem til streaming og meget andet, og bruger derfor hurtigt 500MB.
Opsummering af TunnelBear VPN
Hvis du ikke ønsker at læse hele anmeldelsen, så har jeg opsummeret VPN Tunnel Bear her:
Funktion | Værdi |
---|---|
Logning? | Ingen logfiler |
P2P? | Uegnet til P2P |
Netflix | No |
Multi-login | 5 login på samme tid |
Dækkede lande | Mere end 23 lande |
Understøttede OS | iOS, macOS, Windows, Android, Chrome |
Pengene-tilbage-garanti | N/A |
Protokoller | OpenVPN, IKEv2 |
Trafikdata | Ubegrænset |
Kryptering | Anerkendte krypteringsteknologi: AES 256-bit |
IP-adresse | Ubegrænset |
Servere | Ubegrænset |
Test af TunnelBear VPN
En VPN kan bruges til rigtigt mange forskellige ting. Jeg har ikke lyst til at skifte VPN hele tiden, og da slet ikke at betale for flere af dem. For mig skal en VPN altså kunne det hele, før jeg føler, at jeg kan anbefale den. Jeg har derfor testet til på kryds og på tværs, for at se, hvad VPN Tunnel Bear kan bruges til.
Netflix
En af de bedste ting ved en VPN er, at den åbner op for mere streaming-indhold. En VPN lader dig nemlig skifte til en IP adresse fra et andet land. På den måde kan du komme udenom geo-blokeringer, og få adgang til eksempelvis det amerikanske Netflix indhold.
Her skuffer VPN Tunnel Bear dog desværre. Det er ikke fordi de kun tilbyder VPN servere i 22 lande – det kan være okay. Problemet er, at Netflix blokerer for alle VPN Tunnel Bear servere. Man kan altså ikke streame Netflix når man bruger TunnelBear VPN.
Torrent
Mange VPN udbydere blokerer for download af Torrents. Det gør TunnelBear også på størstedelen af deres servere. De har nogle få servere, som er åbne for P2P (og dermed torrents), men det er problematisk. Det er okay, hvis du bare gerne vil hente helt lovlige Linux ISO filer. Men hvis du har planer om at hente piratkopieret indhold, så bør du bruge en anden VPN.
Problemet er nemlig, at TunnelBear er registereret i Canada. De er med i det såkaldte “Five Eyes”-samarbejde, hvor flere lande arbejder sammen om overvågning. Jeg finder det derfor for risikabelt at hente torrents via TunnelBear VPN.
Kina
Kina er nok det land i verden, der har de største begrænsninger på internettrafikken. De blokerer for rigtigt meget vestligt indhold, og holder generelt gode øje med befolkningen. Man er eksempelvis nødt til at bruge en VPN, hvis man vil tilgå Facebook fra Kina. Kineserne er dog vågne, og arbejder hele tiden på, at blokere for VPN tjenester.
VPN Tunnel Bear slipper dog fint igennem den Kinesiske firewall. Her skal man blot huske at aktivere GhostBear, da det skjuler, at du bruger en VPN. Det gør forbindelsen en anelse langsommere, men det virker ellers helt fantastisk!
Videospil
Mange videospil lader dig kun spille på servere i din egen region. Det kan være en irriterende begrænsning – specielt når man har venner i andre regioner. Ved at bruge en VPN server i en anden region, kan man få lov til at spille i den. Det stiller dog store krav til hastigheden og stabiliteten i en VPN. Hvis en VPN er for langsom eller ustabil, så går det kraftigt ud over spillet.
En god VPN kan i nogle tilfælde også give dig en lavere ping i visse spil. Du er desuden beskyttet imod at dine modspillere laver DDoS angreab og lignende på dig.
TunnelBear VPN gjorde det rigtigt godt i alle de videospil jeg prøvede den med. Jeg spillede Battlefield V, Minecraft og League of Legends uden problemer.
Funktionerne i VPN Tunnel Bear
TunnelBear VPN kommer med en række brugbare funktioner.
- Fastest Tunnel funktionen vælger ganske enkelt den server, der giver dig den hurtigste hastighed. Når du er ligeglad med hvilket land din VPN server er i, så er denne funktion genial. Du er forbundet med et enkelt tryk, og så er din forbindelse sikret.
- Ingen logning. En af de primære grunde til jeg bruger en VPN er, at jeg værner om mit privatliv. Derfor er det et krav, at min VPN udbyder ikke holder logs. Hvis de gemmer logs om alt hvad jeg foretager mig, så er mit privatliv jo ikke særligt godt sikret. VPN Tunnel Bear holder ikke logs, og er derfor gode for privatlivet.
- Kill-Switch. Hvis forbindelsen til din VPN pludseligt afbrydes er du ikke længere sikret. Enhver god VPN har derfor en kill-switch, der automatisk slår internettet fra, hvis det sker. Hos TunnelBear kalder de deres kill-switch for VigilantBear, og den fungerer som den skal.
- GhostBear hjælper dig med at bruge en VPN de steder, hvor VPN ellers er blokeret. Visse lande og netværk blokerer for brugen af VPN, hvilket kan være frustrerende. TunnelBear VPN kommer udenom disse blokeringer ved hjælp af deres GhostBear funktion. Den får din VPN trafik til at aligne almindelig internettrafik, og får dig dermed udenom blokeringerne.
- Always On funktionen har jeg altid slået til. Den gør at min internetforbindelse altid kører over VPN Tunnel Bear. Jeg behøver altså ikke at åbne programmet og manuelt starte en forbindelse hver gang.
- Safe WiFi Protection beskytter dig, når du bruger et offentligt WiFi-netværk. Mange restauranter og caféer tilbyder gratis WiFi i dag, hvilket er ganske praktisk. Det er dog også ganske risikabelt, at bruge sådan et gratis netværk, uden beskyttelse. TunnelBear VPN kan kryptere din trafik på netværket, så du er sikret.
Det er samlet set et godt udvalg af funktioner, som man ikke ser hos alle VPN udbydere.
Windows Klienten
TunnelBear VPN kan bruges på mange forskellige typer maskiner og systemer. Jeg har primært testet den af på min Windows computer. Windows klienten er utroligt simpel at bruge.
Når du åbner TunnelBear VPN uden at være forbundet ser det sådan ud:
Du kan så trykke på en af de servere, der er vist på kortet. Alternativt kan du trykke “Off” knappen over på “On” for automatisk at vælge den hurtigste server. Nu ser programmet således ud:
Hvis du ønsker adgang til de mere avancerede funktioner trykker du bare på gear-ikonet. Det åbner op for indstillingerne:
Andre Maskiner og Systemet
VPN Tunnel Bear har også klienter til andre systemer. Du kan altså bruge deres VPN på Android, iPhone, Mac og PC. Det gælder også hvis du har et Smart TV der kører på Android. VPN Tunnel Bear kan altså beskytte din forbindelse uanset hvordan du tilgår internettet.
Test Resultater
Jeg har kørt mine egne tests på hastighed og sikkerhed. Resultaterne får du her:
- Hastigheden var yderst tilfredsstillende. Når jeg brugte Fastest Tunnel kunne jeg nærmest ikke mærke forskel på internethastigheden. Hvis jeg manuelt valgte en VPN server der var meget langt væk gik det en anelse langsommere. Det var dog alt i alt ganske okay.
- Sikkerheden testede jeg ved at bruge et værktøj der opdager DNS leaks. Jeg testede flere gange, med forskellige servere. Konklusionen er, at TunnelBear VPN ikke leaker din IP over DNS:
- Torrents testede jeg kun meget kort. De almindelige servere virker ikke med Torrents, og jeg var tvunget til at bruge P2P servere. Selv her er jeg dog skeptisk: TunnelBear er trods alt i et Five Eyes land. Jeg foretrækker derfor stadig når det kommer til at hente torrents via VPN.
Samlet set klarer TunnelBear VPN sig altså ganske flot i disse tests.
Sammenligninger med andre VPN tjenester
VPN Tunnel Bear gør det umiddelbart godt. Men hvordan klarer de sig i forhold til andre VPN tjenester på markedet?
- ExpressVPN og TunnelBear har mange ting tilfælles. De lover begge, at de ikke logger hvad brugerne foretager sig. De har et stort overlap af funktioner som Kill-Switch. ExpressVPN har dog hele 2000 servere fordelt på 148 forskellige lande. Det er betydeligt mere, end de godt 350 servere i 22 lande som TunnelBear har. ExpressVPN er desuden registreret i et land udenfor Five Eyes, og virker med Netflix.
- NordVPN og TunnelBear virker begge på tværs af stort set alle enheder. Når det kommer til streaming er NordVPN dog langt overlegen. De har særlige VPN servere sat op til at virke med Netflix og andre streaming-tjenester. NordVPN har desuden højere sikkerhed end TunnelBear VPN og tilbyder eksempelvis multi-hop.
Der er altså hård konkurrence på VPN markedet, og VPN Tunnel Bear gør det okay. De kan dog ikke helt hamle op med de største konkurrenter.
Konklusion
VPN Tunnel Bear gør det rigtigt flot i mine tests. De ser ud til at have værdierne på plads, og lover eksempelvis at de ikke logger noget. Hastigheden er god, og man har 22 lande at vælge imellem. Der er dog visse ting, som TunnelBear VPN ikke gør godt nok. Netflix blokerer eksempelvis for alle de TunnelBear servere jeg forsøgte at bruge. Det er heller ikke en VPN tjeneste jeg vil anbefale til at hente torrents med. Hvis du er okay med disse begrænsninger, så er TunnelBear en udmærket VPN. Ønsker du at bruge Netflix, Streaming og torrents så vil jeg dog anbefale i stedet for.