Windscribe VPN | Anmeldelse 2024

windscribe vpn

Der er virkeligt mange VPN-udbydere på markedet i dag. Det er dejligt med så mange valgmuligheder – men hvilken VPN skal man vælge? Jeg elsker at teste de forskellige VPN tjenester af, for at finde de bedste. Windscribe har vundet stort frem på det sidste – men er Windscribe VPN noget værd? Jeg besluttede mig for at prøve Wind scribe af, og dele ud af mine erfaringer.

Prøv Gratis
Prøv Windscribe Gratis

Du kan prøve Windscribe VPN gratis så længe du har lyst. Du har 2GB om måneden at gøre med, og kan prøve alle funktionerne af.

Windscribe Overblik

Windscribe VPN er placeret i Canada, og tilbyder en lognings-fri VPN service. De har servere i 63 forskellige lande, fordelt over 110 byer. De har en del interessante VPN funktioner, der skiller dem ud fra mange konkurrenter. Det er desuden muligt at bruge dem gratis, hvis man kan leve med begrænsningerne. Alternativt kan man betale for Windscribe Pro der giver ubegrænset adgang.

Muligheder og Priser for Windscribe VPN

Der er fire forskellige muligheder at vælge imellem. Prisen du skal betale afhænger af, hvilken plan du vælger.

windscribe

 • Den gratis plan koster ikke noget. Her får du dog kun adgang til VPN servere i 10 forskellige lande. Du er desuden begrænset til 2GB båndbredde om måneden. Hvis du registrerer dig med din e-mail adresse, bliver dette gratis opgraderet til 10GB/måned. Der er desuden sat begrænsninger på hastigheden for gratis brugere.
 • Den månedlige plan kaldes for Windscribe VPN Pro. Her får du ubegrænset adgang til servere i alle 63 lande. Der er ingen begrænsning på båndbredde eller hastighed, og du kan altså surfe frit.
 • Den årlige plan giver nøjagtigt de samme fordele som den månedlige plan. Prisen er bare billigere, hvis du betaler for alle 12 måneder på én gang.
 • Den justerbare plan lader dig tilpasse VPN-tjenesten nøjagtigt til dit behov. Her betaler du alt afhængigt af, hvor mange forskellige servere du ønsker adgang til.

Windscribe VPN giver altså en del forskellige valgmuligheder. Du kan prøve deres VPN gratis af, uden alt for mange begrænsninger. Der er desuden penge at spare, ved at købe den årlige plan fremfor den månedlige.

Prøv Windscribe VPN

Opsummering af Wind scribe

Her er en tabel, der hurtigt opsummerer VPN tjenesten:

Funktion Værdi
Logning? Ingen logfiler
P2P? Torrents er tilladt
Netflix
Multi-login Unlimited login på samme tid
Dækkede lande Mere end 63 lande
Understøttede OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome
Pengene-tilbage-garanti 3 dages fuld returret
Protokoller OpenVPN, IKEv2, Stealth, Wstunnel
Trafikdata Ubegrænset
Kryptering Anerkendte krypteringsteknologi: AES 256-bit
IP-adresse Ubegrænset
Servere Ubegrænset

Brug af VPN Wind scribe

En VPN kan bruges til rigtigt mange forskellige ting. Jeg har derfor prøvekørt denne VPN til flere forskellige scenarier.

 Netflix og Windscribe

Mange leder efter en VPN, der lader dem se flere film og serier på Netflix. Det er dog langt fra alle VPN-tjenester der egner sig til det formål. Netflix blokerer for mange VPN udbydere, hvilket kan være ekstremt frustrerende.

Jeg kunne dog forbinde til Netflix via Wind scribe uden problemer. Ved at vælge en Amerikansk VPN server fik jeg adgang til det store amerikanske katalog. Det tog længere tid at starte en film end normalt, men derefter spillede den helt fint. Windscribe VPN virker altså udmærket til at se Netflix med.

Torrents med Windscribe VPN

Når man henter torrents kan det være rart, at være beskyttet af en VPN. Det er dog ikke alle VPN-tjenester der tillader torrent-trafik på deres netværk.

Det lader til, at Wind scribe tillader torrents. Jeg kunne fint starte en torrent download, og kunne også gøre den færdig. Hastigheden var noget lavere, end jeg var vant til, men det virkede da.

Wind scribe i Kina

Hvis man nogensinde kommer til Kina, vil man opleve internet-censur på højt niveau. De blokerer for rigtigt mange hjemmesider, inklusive Wikipedia og Facebook. For at komme udenom denne blokering kan man selvfølgeligt bruge en VPN. Det ved den kinesiske regering dog godt, og de forsøger derfor også at blokere for VPN-adgang.

Med Windscribe VPN kunne jeg fint bryde igennem den kinesiske firewall. De er altså ikke blevet blokeret i Kina, eller har fundet en vej udenom blokeringen. Ganske imponerende!

Spil over Windscribe

Mange VPN-tjenester er så langsomme, at de gør det umuligt, at spille spil over dem. Alle ved at ens ping og hastighed er vigtig i online-spil.

Her klarede denne VPN sig faktsik ganske godt. Så længe jeg valgte servere, der ikke var alt for langt væk, var der ingen problemer.

Windscribe VPN Funktioner

Wind scribe kommer med en række interessante VPN funktioner.

 • R.O.B.E.R.T.  – Blokerer for reklamer og andre skumle IP-adresser og domæner.
 • Kill switch – Slår din internetforbindelse fra, hvis forbindelsen til Windscribe VPN afbrydes. På den måde er du helt sikker på, altid at være beskyttet.
 • DNS leak beskyttelse – Beskytter dig imod en udbredt måde, at din rigtigt IP kan blive lækket på.
 • Split Tunneling – Gør det muligt at køre bestemte programmer over VPN, og lade de andre forbinde direkte.
 • Network Whitelist – Gør, at du automatisk kan slå VPN fra på de netværk, du har fuld tillid til. Hvis din arbejdsplads eksempelvis har deres egen VPN, er der ingen grund til, at Windscribe også er aktiv.
 • MAC Spoofing – Din IP adresse er ikke det eneste, der kan identificere dig på et netværk. Dette værktøj ændrer din MAC-adresse til noget tilfældigt. Du er dermed endnu mere anonym.
 • Secure Hotspot – Forvandler din computer til et trådløst netværk, som andre kan bruge. Alle der forbinder til dit sikre hotspot køres så over din VPN!

Prøv Windscribe

Brug af Wind scribe på Windows

De fleste vil nok gerne bruge en VPN på deres Windows computer. Det er heldigvis ganske let og ligetil!

Grænsefladen

Den primære grænseflade ser du her under. Her kan du altså bare vælge et land på listen, og trykke på Tænd-knappen (ON/OFF). Når du er forbundet, vil du kunne se din nye IP-adresse under server-valget.

vpn wind scribe

Indstillingerne

Hvis du ønsker at finjustere tingene, kan du blot trykke dig ind i Indstillingerne. Det ser således ud:

wind scribe

Windscribe på Andre Enheder

Windscribe er ikke kun til Windows. De har VPN klienter til stort set alle andre enheder:

 • Android telefoner
 • iPhone
 • iPad og andre iOS enheder
 • SmartTV
 • MacOS
 • Linux

Windscribe VPN benytter desuden åbne standarder til deres VPN-tjeneste. Det betyder, at du kan bruge Windscribe stort set alle steder, hvor VPN er understøttet.

Test Resultater for Wind scribe

Jeg har også foretaget nogen direkte målinger på hastighed og sikkerhed.

Test af Hastighed

Jeg testede hastigheden, ved at lade Wind scribe automatisk forbinde til den hurtigste server. Derefter brugte jeg Speedtest.net og fast.com til at måle hastigheden.

Sammenlignet med min hastighed uden VPN, så var Windscribe noget langsommere. Det virker okay til streaming og gaming, men der er en tydelig nedgang i hastighed.

DNS leaks

Windscribe VPN reklamerer med, at de har beskyttelse imod DNS leaks. Jeg testede dem af med en DNS-leak tester.

Resultatet var som forventet: 100% af alle DNS leaks blev stoppet af Windscribe.

Torrents

Da VPN ofte bruges til torrents, testede jeg også lige hastigheden her. Jeg fandt en torrent med rigtigt mange seeders, og så hvor hurtigt den kunne downloade.

Uden en VPN (eller med ExpressVPN) kan jeg hente den slags torrents med hele min tilgængelige båndbredde. Med Wind scribe gik den ned til omkring 50% af min fulde hastighed. Torrents virker altså, men de bliver hentet meget langsommere end normalt.

Prøv Windscribe VPN

Kundeservice hos Windscribe

For mig er det rigtigt vigtigt, at kunne få fat i kundeservice, hvis der er problemer. Det er et tegn på, at man har at gøre med en seriøs VPN udbyder.

Windscribe gør det dejligt let, at få fat i dem: de har en Windscribe Support side. Her er der links til diverse guides og anden selvhjælp. Der er også et link til en subreddit, hvor man kan spørge andre brugere om hjælp og råd. Man kan også spørge “Garry”: deres chat-robot, der automatisk kan svare på de fleste spørgsmål. Hvis alt andet fejler, så kan man trykke på “Submit Ticket” og beskrive sit problem. Her får man så svar fra et rigtigt menneske inden alt for længe.

Sammenligninger

Jeg har været okay tilfreds med, at bruge denne VPN. Jeg kan dog ikke helt lade være med, at sammenligne den med alternativerne. Jeg synes særligt, at ExpressVPN og NordVPN er en sammenligning værd.

Windscribe VPN eller ExpressVPN?

 • Windscribe har umiddelbart den fordel, at man kan prøve dem af gratis. Hos ExpressVPN har man dog 30 dages fuld returret. Det er altså risikofrit at prøve begge dele.
 • Begge tjenester giver adgang til streaming på Netflix. I mine tests var ExpressVPN dog betydeligt hurtigere i den forbindelse.
 • Windscribe har kun VPN servere i 63 forskellige lande (10 for gratis brugere). ExpressVPN har servere i 93 forskellige lande.
 • Der er et stort overlap i funktionalitet. Hver udbyder kalder funktionerne noget forskelligt, men der er ingen forskel i praksis.
 • Torrents var betydeligt langsommere med Wind scribe. Det problem har jeg aldrig haft ved ExpressVPN.

Samlet set foretrækker jeg altså ExpressVPN. Du kan læse min fulde ExpressVPN anmeldelse her,

Wind Scribe VPN eller NordVPN?

 • NordVPN er billigere end den betalte version af Windscribe. Næsten halv pris.
 • Windscribe kan prøves gratis op til 10GB. NordVPN har til gengæld 30 dages returret: så den kan også prøves uden risiko.
 • De har servere i cirka ligeså mange lande. NordVPN serverne virker dog til at være hurtigere i gennemsnit.
 • NordVPN er registreret i Panama, mens Windscribe er i Canada. Det gør NordVPN til et bedre valg for dig, der går op i dit privatliv.

Jeg har også skrevet en komplet NordVPN anmeldelse. Windscribe og NordVPN er rimeligt lige. Hvis du insisterer på en gratis VPN ville jeg vælge Windscribe, mens NordVPN er en bedre betalt VPN.

Konklusion

Jeg er alt i alt ganske tilfreds med Wind scribe som VPN. Det er fedt, at man kan prøve dem af helt gratis. Begrænsningerne er lidt frustrerende, men det er svært at klage, når det ikke koster noget. Den betalte version løfter op for begrænsningerne, og giver en god mængde smarte funktioner. Deres VPN virker fint til Netflix, selvom det tager lidt længere tid, at starte en stream. Den virker også okay til torrents, men dog med betydeligt nedsat hastighed. Det er alt i alt en okay VPN, men jeg må sige, at jeg personligt foretrækker ExpressVPN.

Windscribe VPN
8.5 Total Score
Windscribe VPN

Privatliv og sikkerhed
8.5
Funktioner
9
Hastighed og ydeevne
8.5
Værdi for pengene
8.5
Brugervenlighed
8
FORDEL
 • Gratis (med begrænsninger)
 • Virker med Netflix
 • Ingen logning
 • Virker i Kina
ULEMPE
 • Langsom til torrents og streaming
 • Halter efter konkurrenterne
 • Registreret i Canada
morten

Morten, en sikkerhedstekniker, har været forfatter på dette websted lige fra begyndelsen. Han støtter det aktivt med spændende bidrag og omfattende tests! Med baggrund i datalogistudier bringer han mange års erfaring inden for emner relateret til internettet og privatliv. For eventuelle forespørgsler eller samarbejdsmuligheder kan du kontakte Morten via e-mail på morten@internetbeskyttelse.dk.

Du må meget gerne dele dine tanker her.

Efterlad et Svar

InternetBeskyttelse.dk